Haberler

Başkan Yılmaz 2013 Yılı İçin Personelini Uyardı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye birim amirlerine, "Siyasi açıdan çok hareketli ve çok yoğun bir tempoyu gerektirecek olan 2013 yılında sizi uyarma gereği duyuyorum" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye birim amirlerine, "Siyasi açıdan çok hareketli ve çok yoğun bir tempoyu gerektirecek olan 2013 yılında sizi uyarma gereği duyuyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunum 1 Gemisi'nde Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, daire müdürleri ve şube müdürleri ile bir araya gelerek, 2013 yılı için yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

2013 yılının siyasi açıdan önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siyasi açıdan çok hareketli ve çok yoğun bir tempoyu gerektirecek olan 2013 yılında sizi uyarma gereği duyuyorum. Şimdiden buna hazır olun. Çok aktif, belki şu ana kadar olandan çok daha aktif, çok daha duyarlı bir senkron içersinde olmamız gerekiyor. Hatta Genel Sekreterimiz ve Meclis Başkan Vekilimizle de konuşuyoruz. Lojistik açısından belki yaza girdiğimizde bunları temin etmekte güçlük çekeriz. İçinde bulunduğumuz bu kış aylarında biz yazın ihtiyaç duyacağımız bazı malzemeleri şimdiden temin edelim. Etmediğimiz takdirde eğer nisan, mayıs, haziran aylarında o malzemelerin herkes müşterisi olacak. Onları herkes temin etmeye çalışacak. Belki biz 'paramızda olsa da o malzemeleri satın alamayacağız, bulamayacağız' diye şimdiden bunların tedbirini almamız gerektiğini hem SASKİ'miz hem de belediye tarafımız olarak düşünmek zorundayız" diye konuştu.

"ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN"

Çalışanlarını ailenin bir ferdi olarak gördüğünü belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "2012 yılında Temmuz ve Ağustos aylarında olan seller bizi çok etkiledi. Çünkü can kayıpları olunca insanın unutamayacağı olaylara dönüştü. Uykusuz geceler, sıkıntılı günler yaşadık. Allah bir daha böyle günler bize yaşatmasın. 2013 yılı için bir takım işlerimizi planlarken şimdiden bile 2012 yılında yaşadığımız sel ve yağış benzerini bu boyutta bir yağış olduğunda yaşadığımız olayları tekrar yaşamamak için haziran ayına gelmeden Kuruzeytin, Alanlı Derelerinde ve diğer hat içtimalarında yapılması gereken yapıları tamamlamak ve bunların korkusunu bir daha yaşamamak için duyarlılık içersindeyiz" şeklinde konuştu.

"2014 ÇOK ÖNEMLİ"

2013 yılının önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "2013 senesi, 2014 yerel seçimlerin arifesidir. Yani Türkiye Mart 2014 tarihinde çok önemli bir yerel seçim yaşayacak. Türkiye'nin 2014 yerel seçimlerinin önemi, sadece yerelde mahalli düzeyde seçilecek olan yöneticilerden değil, 2014 yılı seçimi aynı zamanda 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle de aynı zamanda bir kıyas imkanı ve bir gösterge olacak. 'Acaba hangi siyasi görüşün ağırlığı Cumhurbaşkanlığını seçecek' diye bir gösterge ortaya çıkacak. 2015 yılındaki seçimlerden daha önemli ve daha da belirleyici olacak olan bir de 2014 yılı seçimi aynı zamanda 2016 yılındaki genel seçimin de belirleyicisi olacak. Dolayısıyla 2014 seçimi Türkiye'nin siyasi aktörleri bütün güçleriyle yüklenecekler. 2014 seçiminde bugüne kadar Türkiye'nin yaşadığı siyasi atmosferden çok daha siyasi atmosfer yaşanacak."

2014 yılında yürürlüğe girecek olan büyükşehir belediye sınırlarının gelişmesiyle ilgili de görüşlerini belirten Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "2013 yılı bu geçtiğimiz 2-3 ay içersinde çıkmış 2 tane yasanın, bunun bir tanesi 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası ve 6360 sayılı büyükşehir sınırlarının il sınırlarına taşınması ve 13 tane daha Büyükşehir yapılmasıyla ilgili yasanın da 2014 seçimlerinden sonra uygulanacağı dönemin arife olmasından dolayı bununla ilgili uygulama ve hazırlıkların da 2013 senesinde yapılması gibi bir önemi taşıyan bir yıl. Daha şimdiden birçok ilçenin belediye başkanı arkadaşlarımız ile konuşuyorum. Hazırlıklarına başladılar bile. 2014 yılından sonra mobilize olmak, yeni hizmet koridorları, yeni hizmet anlayışlarını tesis etmek gerekir. Bunun iletişim, ulaşım alt yapısını kurmak, bunun tesisleşmeyle ilgili sürecini kurmak gibi bir takım bilgileri tartışıyor ve konuşuyorlar. Hatta Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'nın da katılacağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün ve AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel beyin de olduğu bir ortamda bunlar tartışılacak." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Türkiye Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları... Yağ çözücü evde nasıl yapılır? Evde doğal yağ çözücü yapımı İSTİKLAL CADDESİ'NDE YANGIN MI ÇIKIT? İstiklal Caddesi'nde yangın paniği! Ne oldu, olay ne? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title