Haberler

Başkan Yaşar'dan Kardeşlik Mesajı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz. Herkes istediği yerde ibadetini yapabilmeli, düşüncesini ve inancını özgürce dile getirebilmeli. Alevilik İslamiyet'in temel taşlarındandır" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD) tarafından Litai Türkiye Barolar Birliği Konuk Evi'nde düzenlenen dostluk ve dayanışma gecesinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a plaket takdim edildi. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcısı Başar Bal, meclis üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel, PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül ve yönetim kurulu üyeleri, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, sanatçı Dertli Divani ve Zeynep Karababa, Türkiye Barolar Birliği Danışmanı Prof. Dr. Necdet Basa, Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Şenal Saruhan katıldı.

Enstrümantal ezgilerle başlayan ve yoğun katılımın olduğu gecede açılış konuşmasını PSAKD Başkanı Bülbül yaptı. Türkiye genelinde 75 şubeleri olduğunu ve dernek üyelerini bir araya getirmek için türkü dolu geceyi tertiplediklerini belirten Bülbül, "Dostluk ve dayanışma gecemize hoş geldiniz. Bizler halen bu ülkenin ötekileriyiz. Faşizme, ötekileştirmeye karşı tüm canlarımızı birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için çaba gösteriyoruz. Kendi kıymetimizi bilmek zorundayız. Aleviler olarak bu ülkenin edebiyatına, sazına, sözüne büyük katkı sundu. Destanlar, deyişler, nefesler, tevhidiler, miraçlar ve gülbenkler ile kültürel mirasımızı şekillendirdik" diye konuştu.

Tüm yönetim kurulu üyelerini çalışmaları için kutlayan Bülbül, "Sosyal ve kültürel anlamda desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkür ediyoruz. Örnek belediyecilik açısından takdir ettiğimiz Yenimahalle'ye emek veren Yaşar'a saygılarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Eşit yurttaşlık hakkını ve inanç özgürlüğünü her daim savunduğunu kaydeden ve kardeşçe yaşama vurgu yapan Başkan Yaşar ise, "Laik, demokratik, eşitlikçi bir Türkiye için emek harcıyoruz. Herkes istediği yerde ibadetini yapabilmeli, düşüncesini ve inancını özgürce dile getirebilmeli. Alevilik İslamiyet'in temel taşlarındandır. Kardeşçe, huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak birbirimize her daim saygı göstermeliyiz. Aydınlık bir gelecekte insanca yaşamak dileğiyle" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Fethi Yaşar Çankaya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title