Haberler

Başkan Sadak'tan İftar Yemeği

Güncelleme:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak barosuna bağlı serbest bırakılan avukatlara İdil'de iftar yemeği verdi.

"KCK" adı altında yürütülen operasyonlarda tutuklandıktan sonra serbest bırakılan Hakzan Sadak ve Veysel Vesek, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın verdiği iftar yemeğinde bir araya gelerek meslektaşlarıyla hasret giderdi. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın İdil'deki evinde verilen iftar yemeğine, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, İdil BDP İlçe Başkanı Niyazi Çevrim, İdil Belediye Başkanvekili Selahattin Acar, Şırnak Barosunun 50'ye yakın avukatı ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekten önce avukatlara meslektaşlarının davasına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Hakzan Sadak'ın babası Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak Barosunun duruşma boyunca büyük çaba sarf ettiğini ve bir mücadele örneği sergilediğini belirterek, "Şırnak Barosu avukatlarını kutluyorum. Çünkü hem tutukluluk süresi boyunca hemen hemen her hafta, arkadaşlarını cezaevinde ziyaretleriyle, hem mahkeme günü 35 üyeleriyle davaya dahil olarak büyük bir mücadele ve dayanışma örneği sergilediler" dedi. Şırnak Barosu avukatlarının duruşmada büyük bir mücadele verdiğini hatırlatan Sadak, "Avukatlar meslektaşlarının hukuksuz bir şekilde yargılandığı ve skandal bir hal alan davanın iddianamesini boşa çıkardılar" diyerek savunmayı üstlenen tüm avukatlara teşekkürü borç bildiğini söyledi. Sadak'ın ardından söz alan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'de davanın hukuki bir yanının olmadığını belirterek, davanın siyasi bir dava olduğunu vurguladı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nuşirevan Elçi Selim Sadak Şırnak Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title