Haberler

Başkan Mehmet Kocadon: "Herkes Kendi Bodrumunu Yaşıyor"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediği basın toplantısında Ramazan Bayramı tatilinin değerlendirmesini yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediği basın toplantısında Ramazan Bayramı tatilinin değerlendirmesini yaptı.

Bodrum'da güzel bir bayramın geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bir çok köşe yazarının yazdığı gibi Bodrum bu sınavdan yüzünün akı ile çıkmıştır. En çok sevindiğim nokta Anadolu halkının Bodrum'a olan ilgisinin bitmeyişidir. Bodrum Anadolu halkını kucaklamaya her zaman hazırdır. Her ne kadar 30'a yakın ülkede Bodrum'u tanıtsak da Ramazan ayı ve arkasından gelen bayramla beraber Anadolu halkının da katkılarıyla Bodrum turizmi müthiş bir ivme kazandı. Bugün de devam eden bu ivmenin ekim ayına kadar süreceğine inanıyorum. Bayram süresince misafirlerimizi Bodrum'da ağırlarken neler yaptık? Sıkıntılarımız neydi, bu sıkıntıları nasıl aştık? Sizlere onlarla ilgili de bilgi vermek istiyorum. Bayram süresince esnafımız ve yatırımcılarımız misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamışlardır. Misafirlerimiz restoranlarda yemeklerini yemişler, eğlence mekanlarındaen iyi şekilde eğlenmişler ve mutlu bir şekilde tatillerini tamamlayıpgeri dönmüşlerdir. İşte bu süreç içerisinde Bodrum Yarımadası olarak bütün Belediye Başkanları ve ekipleri müthiş bir efor sarf etmiştir. Yarımada Belde Belediye Başkanlarımı ve ekiplerini kutluyorum. Bize yansıyan herhangi bir aksi olay olmamıştır" dedi.

Bayram boyunca Bodrum'un her gün yıkandığını hatırlatan Kocadon, "Çöpler mümkün olduğu kadar hızlı toplandı ancak yoğun olan trafiğin tıkanmaması için şehir merkezine belli saatlerde çöp kamyonlarını sokamadık. Bodrum merkezde trafik dışında herhangi bir sorun yaşanmadı. Şehir merkezinde bir trafik yoğunluğu varmış gibi görünüyor ama Bodrum'un, antik bir şehir, birçok binalarımızın ve yollarımızın tescilli olması, ayrıca kentsel kimliğini koruyan bir bölge olmasından dolayı şimdiki trafiği iyileştirme şansımız yok. Çevre Yolu zaten bizim sorumluluğumuzda olan bir yer değil. Ama ileride Çevre Yolu'ndaki sıkıntıların Karayolları ile işbirliği yapılarak çok kısa sürede çözüleceğinden eminim. Bodrum merkezdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi otoparktır. Mevcut otogarı Bodrum dışına aldığımızda otopark sorunu da çözülecektir" diye konuştu.

Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği Başkanı Can Güner da, "Ramazan ayı boyunca Bodrum Yarımadası'na 1.152. 404 ton,bayram boyunca da 173 bin 34 ton su verildi. Yani 9 Temmuz -11 Ağustos 2013 tarihleri arasında toplam 1.325.438 ton su verildi. Arıtma tesisimizi maksimum kapasitesinde çalıştırarak bu rakamlara ulaştık. Bayram öncesi yaşanan ufak bir arızanın dışında bayram süresince bir sıkıntı yaşamadık" dedi.

BOSKİ Müdürü DilekGüralp ise, "Bodrum'da günde 20 bin metreküp su tüketiliyor. Bu rakam bayram süresince 40 bin tona çıktı. Bayram öncesi kanalizasyon bacaları kontrol edildi ve yıkandı. Ekiplerimiz 24 saat hazır bekledi. Arife günü meydana gelen sorun suyun en az kullanıldığı saatler gözetilerek çözüldü ve şehir içine yansımadı" diye konuştu.

ORTEM Sorumlusu Ümit Yılmaz da, "Misafirlerimizi daha iyi karşılayabilmek için büyük bir hazırlık yaptık. Bayram süresince günde 225 ton çöp çıktı. Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı gecikmelerimiz oldu, ancak 24 saat görev yaparak bu açığı kapattık" dedi.

Temizlik İşleri Müdürü Memduh Bölük ise, şunları söyledi: "Bayramda herhangi bir sorunla karşılaşmamak için aramızda çok iyi bir organizasyon yaptık. Bodrum'da bayram boyunca yerli ve yabancı çok yüksek miktarda misafir ağırlandı. Sabah 04.00- 08.00 arası bütün caddelerimiz ve sokaklarımız özel koku giderici ilaçlarla yıkandı"

Zabıta Amiri Tanju Aksu da, "Bayram süresince merkezimize 1350 civarında şikayet telefonu geldi. 20 kişilik ekibimizle bu şikayetler değerlendirilmeye çalışıldı. 86 dilencive açıkta satış yapanlara işlem yapıldı. Diğer bayramlara nazaran biraz daha rahat bir bayram geçirdik" dedi.

İtfaiye Sorumlusu Erdal Türkoğlu ise, "Bayram boyunca iki yangın geçirdik. Birisi merkezde çarşı içinde klimadan çıkan, diğeri de Bardakçı'daki bir ev yangınıydı. Bu arada Gümbet'e özel bir ekip kurduk"

Bölüm sorumlularının açıklamalarından sonra tekrar söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi'nin bayram süreci sınavından geçtiğini düşündüğünü belirterek, "Türkiye geneline bakıldığında İstanbul ve Bodrum'un Türkiye'nin iki önemli turizm markası olduğu bu bayramda bir kez daha ortaya çıktı. Bu bayram süresince emeği geçen Bodrum Yarımadası'ndaki Belediye Başkanlarımıza, belediye çalışanlarımıza, başta güvenlik birimleri olmak üzere tüm kamu görevlilerine, turizmdeki yatırımcı ve işletmeci arkadaşlarımıza, esnafımıza bir defa daha teşekkür ediyor ve kendilerini kutluyorum. Biz bu görevlere hep 12 ay turizm diye başladık. Tabii ki bu bayramdaki turizm yoğunluğunu 12 ay turizmin bir göstergesi olarak görmüyoruz. Bodrum 12 ay turizm yapabilecek kadar güçlü bir yerdir. Fazlası vardır, eksiği yoktur. Sadece çalışmalara biraz daha ağırlık verip sabırlı bir şekilde sürdürmemiz gerekmektedir. Bayramın birinci günü Sahil Güvenlik Komutanlığımızla yaptığımız görüşmede 3 bin tane teknenin Bodrum Yarımadası'nda geziye çıktığını öğrendim. Otellerimizin, pansiyonlarımızın hepsi tam doluydu. Ayrıca Bodrum Yarımadası'ndaki bütün manzaralı ve geniş olan alanların hepsi açık hava oteli gibiydi. İnsanlar arabalarının içinde yattı. Örneğin Kumbahçe sahili. Özellikle Sayın Kaymakamımıza, Emniyet Müdürümüze ve Jandarma Komutanımıza teşekkür etmek lazım, olaysız bir bayram geçirdik. Bayramda günde ortalama 300 bin kişinin giriş- çıkış yaptığıbir ilçeyiz. Minimum seviyede olay olması bizim mutlu etmiştir. Demek ki Bodrum'a gelen herkes kendi Bodrumunu yaşamak için geliyor, yaşıyor ve gidiyor. Ekim ayındaki Kurban Bayramı'nda da aynı yoğunluğu bekliyoruz. Uzun bir tatil süreci var, onun için hazırlıklarımızı şimdiden yapmaya başladık. Şuna açıklık getirelim, her ne kadar Çevre Yolu desek de Bodrum'dan Turgutreis'e kadar olan yol Çevre Yolu değildir, sağlı-sollu iş merkezlerinegiden bir yoldur. Çevre Yolu, Torba Kavşağı'ndan girip Göltürkbükü, Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Akyarlar'a kadar gelecek olan, yeni açılacak yoldur. Şu anda sahil bandımızdaki bu yol açıktır.Mevcut bu yol Karayolları tarafından genişletilerek yeni Çevre Yolu haline gelecektir. Yeni Çevre Yolu açıldığı zaman Bodrum merkezdeki trafiğin yüzde 65'i yok olacaktır. Bu, Karayolları ile Bodrum Belediyesi işbirliğinde çözümlenebilecek bir problemdir. Ben buna inanıyorum, bu proje için de önümüzdeki yıllarda elimden gelen her şeye yapacağım" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title