Haberler

Başkan Kocamaz, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftarda Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Başkan Kocamaz'ın ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğine, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı'na vekaleten İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, şehit ve gazi derneği temsilcileri ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

İftar yemeği sonrasında bir konuşma Başkan Kocamaz, yerel yönetimler olarak şehitlerin miras olarak bıraktığı ailelerinin yanında olmanın bir görev olduğunu söyledi. Kocamaz, "Şehitlik, cennette Resul ile buluşmuş ve tüm yakınlarına şefaat edecek bir mertebeye erişmiş, geçmişten bu yana birçok insanımızın vatan savunmasında şehadet şerbeti içmek için can attığı bir makam. Tabi ateş düştüğü yeri yakar. Bizler ne söylesek boş, sizler bu acıyı en derinden yaşayanlarsınız. Sizlerin taşıdığı yük çok ağır. Bizler de yöneticiler olarak şehitlerimizin bıraktığı mirasa sahip çıkmak zorundayız. Sizlerin dertlerini paylaşmaya, yanınızda olmaya çalışıyoruz" dedi.

İftar yemeğinin düzenlendiği Kadir Gecesi'nde, herkesi Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılı dönemleri atlatması için dua etmeye davet eden Kocamaz, "Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Bu necip millet, canı ve kanı pahasına kendinden sonra gelen nesilleri hür ve bağımsız yaşatmak için sonuna kadar mücadele etmiştir. Bizler bu vatanda alnımız açık, başımız dik geziyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimize layık olabilmek için Allah hepimize fırsat versin. Bu güzel Kadir Gecesi'nde hepinizin kandilini tebrik ediyorum. Bu kandilin ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. İnşallah bu akşam yapacağımız dualar kabul olur, ülkemiz bu acıları, sıkıntıları ve huzursuzluğu yaşamaz. Salı günü bayrama kavuşuyoruz. Bayramın sorunsuzca, huzur ve barış içerisinde geçmesini ve bayramların bayram gibi olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Deniz Akdeniz Kadir Gecesi Mersin Yerel Haberler

title