Haberler

BAŞAKAY 1 yaşında

Güncelleme:

Başakşehir'de, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi BAŞAKAY'ın birinci kuruluş yıl dönümü birlikte kutlandı.

Başakşehir'de, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi BAŞAKAY'ın birinci kuruluş yıl dönümü birlikte kutlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, BAŞAKAY personeline, arama kurtarma faaliyetlerinde daha etkili olmalarını sağlayacak, tam donanımlı arama kurtarma aracı hediye etti.

Başakşehir Belediyesi, 28 Şubat Sivil Savunma Günü'ne özel bir program düzenledi. Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun katıldığı programda, Başakşehirlileri afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi BAŞAKAY'ın kuruluşunun birinci yıl dönümü kutlandı.

"İstanbul'da en fazla eğitimi BAŞAKAY verdi"

Bir yıldır göstermiş oldukları üstün gayret ve başarılı çalışmalardan dolayı BAŞAKAY personelini tebrik eden Başkan Kartoğlu, "Başakşehirli komşularımızı afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurduğumuz BAŞAKAY'ımız, geride kalan bir yılda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. İçişleri Bakanlığımızı tarafından 'Afet Eğitim Yılı' ilan edilen 2021'de 75 bin Başakşehirli komşumuza verdiğiniz Temel Afet Bilinci Eğitimi ile İstanbul'da, 39 ilçe belediyesi arasında en fazla eğitim veren kurum olduk. 2022'nin ilk iki ayını dahil ettiğimizde, eğitim verdiğimiz komşularımızın sayısı toplamda 81 bin 500'e ulaştı" dedi.

"Başakşehir, İstanbul'un en şanslı ilçelerinden"

Başakşehir'in zemin sağlamlığı ve örnek emsal yoğunluğu ile İstanbul'un en şanslı ilçelerinden biri olduğuna işaret eden Başkan Kartoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Enlerin ve ilklerin şehri Başakşehir, sizlerle birlikte artık afetlere karşı daha bilinçli, afetlere karşı daha güçlü. Başakşehir Belediyesi olarak, bir yandan eğitim çalışmalarımıza devam ederken, diğer yandan ilçemizdeki yapı stokunu depreme karşı güvenli hale getirmek için çalışıyoruz. Mühendislik hizmeti almış ve depreme dayanıklı bina stoku oranımızı yüzde 54'ten yüzde 83'e yükselttik. Bu yıl yüzde 90'a ulaşmayı hedefliyoruz."

Tam donanımlı arama ve kurtarma aracı

BAŞAKAY gönüllülerinin katıldığı program sonunda Başkan Kartoğlu, BAŞAKAY ekibine arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tam donanımlı bir araç hediye etti. İlçe sakinlerine temel afet bilinci eğitimi vermek için yola çıkan BAŞAKAY, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra birçok doğal afette aktif görev yaptı. Manavgat'taki orman yangını ve Kastamonu'daki sel felaketinde çalışmalara katılan BAŞAKAY ekipleri, hem arama kurtarma hem de afetzedelerin yaralarının sarılmasında ki başarılı çalışmalarıyla takdir kazandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivil Savunma Günü Başakşehir 28 Şubat Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title