Haberler

Balıkesir haber! Karesi Belediyesi Uluslararası Çalışmalarına Devam Ediyor

Güncelleme:

Gelen Balıkesir haberlerine göre Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti çerçevesinde Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" projesinde ortak olarak yer alan Karesi Belediyesi, İsveç'in Malmö şehrinde 5-7 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen projenin 4. Ulusötesi toplantısına katılım sağladı.

Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti çerçevesinde Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" projesinde ortak olarak yer alan Karesi Belediyesi, İsveç'in Malmö şehrinde 5-7 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen projenin 4. Ulusötesi toplantısına katılım sağladı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'na İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından sunulan ve kabul edilen 2020-1-TR01-KA204-093013 referans numaralı "Building adult competences in Zero Waste circular economy in Europe-Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti dahilinde Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi" projesinde ortak olarak yer alan Karesi Belediyesi İsveç'in Malmö şehrinde 5-7 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen projenin 4. Ulusötesi toplantısına katılım sağladı.

Başkan Orkan'da Toplantıya Katıldı

Proje faaliyet çalışmalarına Karesi Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Strateji Geliştirme Müdür Vekili Özgür Aycil katılım gerçekleştirdi. Ulusötesi toplantıya proje ortakları olan Balıkesir Üniversitesi'ni temsilen Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Demir, Dr. Öğretim Üyesi Fatmagül Tolun, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Bedriye, Tunçsiper, Dr. Öğretim Üyesi Kadir Demir, Dr. Öğretim Üyesi Nurdan Erdoğan, Slovakya'dan Slovak University of Agriculture in Nitra, İspanya'dan Fundaciıon Universitat Jaume I-Empresa, İsveç'ten SWIDEAS ve Makedonya'dan EMKICE isimli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karesi Belediyesi Sunum Gerçekleştirdi

5-7 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen proje çalışmaları ile Sıfır Atık konusunda yetişkin eğitimi alanında rapor, yenilikçi müfredat ve eğitim modülleri, pilot eğitimi desteklemek için bilgi işlem kaynakları ve sıfır atık girişimcilik konuları ele alındı. Ulusötesi toplantı faaliyetleri çerçevesinde Karesi Belediyesi'nin Sıfır Atık ve Akıllı Şehircilik Uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Karesi Belediyesi adına strateji geliştirme müdürü Özgür Aycil tarafından uluslararası atölye çalışmaları ve toplantılarda sunumlar gerçekleştirildi. Ulusötesi toplantılarda çerçevesinde İsveç Malmö'deki sıfır atıkla ilgili kurumlar ve Lund Üniversitesinde panel çalışmaları gerçekleştirildi.

Başkan Orkan: "tecrübelerimizi paylaşıyoruz"

Uluslararası alanda her geçen gün başarılı proje çalışmalarına imza attıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, "Bunların yanında yeni AB proje başvurularımız da devam etmekte. Özellikle Yenilenebilir Enerji ve Kırsal Kalkınma alanlarında ki projeleri çok önemsemekteyiz. Bu projelerle birlikte Avrupa Birliği üyesi olan ve aday ülke statüsünde bulunan ülkelerde ki belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları gibi kurumlarla olan işbirliğimizin artarak devam etmesini bekliyoruz" dedi. Uyguladığımız projelerle birlikte öncelikle ilimizin ve ilçemizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bunlara ek olarak sıfır atık, organik tarım, akıllı sehirler alanında yürütmekte olduğumuz projelere deneyim ve bilgimizi aktarıyoruz.Tr 22 düzey 2 bölgesinde en fazla Avrupa birliği projesi yürüten belediye olarak birinci sıradayız.Türkiye genelinde değerlendirildiğinde üst noktalarda olduğumuz kesin. Projelerimizle birlikte kurumsal kapasitemizi güçlendiriyoruz ve geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eylül Malmö İsveç Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title