Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

BAÜ'nün 2013 2014 akademik yılı törenle açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) 2013-2014 akademik yılı, törenle açıldı.

Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan akademik yılı açılış töreni, Çağış Yerleşkesi Kongre Merkezi'nde devam etti.

Alkan, buradaki konuşmasında, öğrenci nüfusunun 40 binlere ulaştığını ve 40 farklı ülkeden 800'e yakın yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısının 10 bin civarında olduğunu belirten Alkan, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz mevcut akademik yapılanması itibarıyla 11 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu ile 15 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Üniversitemiz, 984 öğretim elemanı ile öğrencilerini, çağın gerekliliklerine uygun teorik ve uygulama bilgisi ile donatmaktadır. Bunun yanında 608 idari personelimiz de üniversitemizin hizmet gücüne güç katarak, önüne koyduğu vizyon doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir."

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise üniversite ve şehir merkezi arasında mesafenin fazla olması dolayısıyla her yıl 2 körüklü otobüsle öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi.

Her yıl yeni aldıkları 2 otobüsü öğrencileren hizmetine verdiklerini dile getiren Ok, "Sizler en iyi şekilde eğitim almayı hak ediyorsunuz. Bizler de sizin en iyi şekilde eğitim almanıza yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Konuşmaların ardından tören, verilen kokteylle sona erdi.

- "Kitap Kumbaram" projesi -

Manyas'da Kitap Kumbaram projesi kapsamında kitap fuarı açılacak.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, 30 bin liraya mal olacak projeyle öğrencilere ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandımayı hedeflediklerini belirtti.

Maliyetin sponsorlar ve yerel olanaklar ile karşılanacağını dile getiren Erdem, "Fuarı gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz. Şimdilik fuara 20'nin üzerinde yayınevinin ve en az bir yazarın katılım göstereceğini tahmin ediyoruz. Okumayı sevdirmeyi, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladığımız fuar, 30 ekim de açılacak ve 3 gün hizmet verecek" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Alkan Balıkesir Manyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title