Haberler

Balıkesir'de Değişen Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 2013 Vali Yardımcısı ve Kaymakam Kararnanamesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 2013 Vali Yardımcısı ve Kaymakam Kararnanamesi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Balıkesir'den 3 vali yardımcısının tayini çıkarken 2 vali yardımcısının ataması yapıldı. Ayrıca 5 ilçe Kaymakamının yerleri değişirken büyükşehir statüsünde yeni kurulan merkezdeki Karesi ve Altıeylül ilçelerine de ilk defa Kaymakam ataması yapıldı.

Balıkesir Vali Yardımcılarından; Ayhan Çiftarslan Ankara Vali Yardımcılığına, Hasan Ruhi Yaylacı Düzce Vali Yardımcılığı ve Abdullah Aslan Aydın Vali Yardımcılığına atandı. Öte yandan, Kastamonu Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç ve Giresun Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz da 1. Derece Kadrolu olan Balıkesir Vali Yardımcılığına atandılar.

5 KAYMAKAM GİTTİ 7 KAYMAKAM GELDİ

Bu arada, 2013 Kaymakamlık atamalarında ise Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant Ankara'ya Vali Yardımcısı olarak atandı. İlçelerden Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım Kayapınar Kaymakamı, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya Kozlu Kaymakamı, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz Sultangazi Kaymakamı ve Edremit Kaymakamı Osman Tunç Pendik Kaymakamı olurken; Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan Ayvalık Kaymakamı, Çukurova Kaykamamı Abdülhamit Erguvan Edremit Kaymakamı, Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan Burhaniye Kaymakamı, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır Savaştepe Kaymakamı, Yeniçağa Kaymakamı Barış Aktan Bigadiç Kaymakamı olarak atandılar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kapsamında kurulan yeni ilçelerden Karesi Kaymakamlığına Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamlığına ise Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ilk defa atandılar. Kararnanemi ile Balıkesir'den 3 vali yardımcısı başka illere tayin olurken yerlerine 2 vali yardımcısı atandı. 5 Kaymakam yine başka İllere bağlı ilçelere Kaymakam olarak giderken 2 yeni ilçe ile birlikte toplam 7 ilçeye Kaymakam ataması yapılmış oldu.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yeni yapılan atamaların Balıkesir ve ülkemiz için hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Yeni vali yardımcısı ve kaymakamların Ramazan Bayramından sonra yeni görev yerlerinde görevlerine başlamaları bekleniyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Gül Altıeylül Gazeteler Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title