Haberler

Bağcılar'dan Almaata'ya Gönül Sofrası

Bağcılar Belediyesi ile Almaata’nın Almalı Belediyesinin Kazakistan’da ortaklaşa kurduğu Bereket Sofrası, yaklaşık bin davetliyi aynı sofrada buluşturdu.

Bağcılar Belediyesi ile Almaata'nın Almalı Belediyesinin Kazakistan'da ortaklaşa kurduğu Bereket Sofrası, yaklaşık bin davetliyi aynı sofrada buluşturdu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 12 yıldır Kazakistan'da Bereket Sofrası kurduklarını ifade etti.

Bağcılar Belediyesi ile Almaata'nın Almalı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği iftar programı Türkiye'den ve Kazakistan'dan katılan Müslümanları bir araya getirdi. Otel Kazakistan'daki iftar programında duygulu anlar yaşayan Kazakistanlı davetliler, "Her yıl heyecanla beklediğimiz iftar programında soydaşlarımızla aynı sofrada iftar yapmak bizi mutlu ediyor. Ayrı bir duygu yaşıyoruz" dediler.

İftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da 40 yıldır Kazak kardeşleriyle bir arada yaşadıklarını ifade etti. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'e şükranlarını sunduğunu ifade eden Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam dinine mensup olmaktan, Müslüman ana ve babadan dünyaya gelmiş olmaktan dolayı Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Hepimizin atası olan Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri'nin izlerini Türkiye'de de görebiliyoruz. Bağcılar Belediyesi olarak 12 yıl önce başlattığımız Gönül Sofraları geleneğini devam ettirmekten dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Türkiye'nin Almaata Başkonsolosu Rıza Kaan Yılmaz ise iftar programıyla kökeni bir olan iki kardeş milletin bir araya geldiğini ifade etti. Başkan Çağırıcı'nın, Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri'nden başlayarak bugünkü reisi cumhurlara kadar ortak kültürden adetlerden, gelenek ve göreneklerden, dünyayı daha iyi yapma arzusundan bahsettiğini hatırlatarak, "Kardeşliğimiz asırlardır eksilmeden devam ediyor. Geçmişte atalarımız birlikte yaşadılar. Hoca Ahmet Yesevi hepimizin ortak değeridir" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Yılmaz, Türkiye'ye ilk desteği Nazarbayev'in verdiğini hatırlatarak, "Nursultan Nazarbayev ülkemizi ilk ziyaret eden devlet başkanı oldu" diye konuştu.

Almalı Belediye Başkan Vekili Ermek Beyseuf da iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki ülke arasındaki kardeşliği güçlendiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Devlet Başkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'e teşekkür ediyorum" dedi.

İftar programında Melomen İlahi Grubu da seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattı. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan müminler, yapılan duaya birlikte 'amin' dedi.

İftar Programına AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediyesi Meclis üyeleri, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kazak katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Kazakistan Türkiye Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title