Haberler

Ayvalıklı Engellilerden AK Parti ve CHP'ye Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir süre önce genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği, ilçede faaliyet gösteren siyasi partilere yönelik nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir süre önce genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği, ilçede faaliyet gösteren siyasi partilere yönelik nezaket ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda, önceki gün Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık İlçe Başkanlıklarına birer ziyaret gerçekleştiren dernek yönetimi; her iki partiden de önümüzdeki günlerde başlatacakları bir kampanyayla ilçedeki evinden dışarı çıkamayan ve yatalak engellilerin sosyal hayata kazandırılması, sağlık sorunları gibi alanlarda bu engellilerin ulaşım ihtiyaçlarına cevap vermek için satın almak istedikleri lifli bir araç için destek istedi. Birlik Ortopedik Engelliler Derneği yönetiminin önceki gün gerçekleştirdiği ilk ziyaret saat 14.00'de AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığına oldu.

Parti binasının ikinci katına engellilerin çıkamayacağını düşünen AK Parti İlçe yöneticileri engelli konuklarını binanın girişine masa ve sandalyeleri indirerek yaptıkları hazırlıklarla karşıladı. Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz öncülüğünde; 2. Başkan Turgay Ezer, Genel Sekreter Mustafa Çetintaş ve Bilgi Birikim Proje Sorumlusu Esin Yumulcay ve Ali Oğuz tarafından gerçekleşen ziyarette; AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca ve kalabalık bir parti yöneticisinin hazır bulunması dikkat çekti.

Dernek Başkanı Burgaz, seçildikleri dönemden bu yana yapmış oldukları çalışmalar hakkında Çakırca'ya bilgiler verdi. Ayvalık'taki engellilerin sorunlarının çözümünde her partinin desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Halil Burgaz, engelliler derneğinin iş atölyesi ve belediye bünyesindeki zihinsel engelli öğrencilerin servis görevini üstlenen 1998 model derneğe ait minibüsün eskimiş olduğuna dikkat çekerek, ilçedeki ağır ortopedik ve yatalak durumdaki engellilere hizmet verebilmesi için lifli bir yeni araç satın almak istediklerini ve bunun içinde de ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla siyasi partiler ve vatandaşlardan destek istediklerini kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı Melih Çakırca'da, Başbakan Recep Tayip Erdoğan öncülüğündeki AK Parti hükümetinin 2005 yılında çıkan Engelliler Yasası'nı çıkardığını ve bununla kalmayıp, ülke genelindeki engellilere bu yasa kapsamında Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü öncülüğünde, 2022 sayılı kanun hükmünce bağlanan engellilik maaşlarının yükseltilmesinin yanı sıra bu engellilerin bakımlarını üstlenen ebeveynlerine aylık bakıcı maaşlarının bağlandığına dikkat çekti. AK Parti olarak engellilerin kamu ve özel sektörlerde istihdam edilebilmeleri için gereken yasal mevzuatların hayata geçirilmesi yönündeki çalışmaların yanı sıra kamu kurumlarında yüzde 2 olan engelli işçi çalıştırılması koşulunu yüzde 3'e çıkardıklarını ve engelli işçi çalıştırmayan kurumlara da cezai müeyyidelerin uygulanmasını sağladıklarını kaydeden Çakırca, ilçe genelinde de özellikle köyler olmak üzere engellilere yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

AK Parti olarak ilçede yapılacak tüm çalışmalara destek verdiklerini ve bu desteklerin artarak süreceğini kaydeden Melih Çakırca, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'ne sadece lifli araç alımında değil, her türlü katkıda bulunabilmek için de hazır olduklarını kaydetti.

ENGELLİLERİN İKİNCİ DURAĞI CHP İLÇE BAŞKANLIĞIYDI

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği yönetimi daha sonra CHP Ayvalık İlçe Başkanlığına geçti. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek'in Balıkesir'deki bir toplantıda olması nedeniyle, engelli heyetini CHP Ayvalık İlçe Sekreteri İsmet Bahadır öncülüğünde; CHP İlçe yöneticileri ve aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in eşi Dilek Türközen'in de bulunduğu CHP Kadın Kolları yöneticileri ve çok sayıda partili karşıladı.

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği yöneticisi Yasemin Tülay Tamtunalı'nın da katıldığı ziyarette; seçildikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan dernek başkanı Halil Burgaz, CHP'li Ayvalık Belediyesi'nin kendilerine her konuda verdiği destekler nedeniyle memnuniyetini ifade etti.

Ziyarette; engellilerin en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu kaydeden Burgaz, dernek bünyesinde ağır ortopedik engelliler için başlatacakları kampanya ile satın almak istedikleri toplam 80 bin TL'lik lifli araç için CHP'den de destek beklediklerini ifade etti.

CHP Ayvalık İlçe Sekreteri İsmet Bahadır ise; CHP'nin programında engelli vatandaşların sosyo-ekonomik sorunlarının çözümüne yönelik devasal çözümler olduğunu kaydederek, halen partinin en gözde milletvekillerinden birinin de Şafak Pavey olduğunu vurguladı. CHP olarak yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve toplumun en önemli parçası olan engellilerin desteklenmesinin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu vurgulayan İsmet Bahadır, "Engellilerimiz korunup, kollanmanın yanı sıra rahat bir yaşam sürebilmelerini sağlayabilmekte sosyal devletin en önemli amaçlarından biridir. Bu noktada yerel yönetimler ve siyasi partilerin tutumu çok önemlidir.Ayvalık CHP teşkilatı olarak da gerek yerel

yönetimlerimiz gerekse partimiz adına engellilerimizin tüm ihtiyaçları için elimizden gelen tüm desteği vermek her şeyden önce görevimizdir" diye konuştu.

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz AK Parti ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlıklarına yönelik yapmış oldukları iki ziyarette de dernek bünyesinde faaliyet gösteren engelliler iş atölyesindeki kursiyer engelliler tarafından yapılan iki adet çinili tabağı ziyaretlerin sonunda Melih Çakırca ve İsmet Bahadır'a verdiği gözlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Ak Parti Ayvalık Yerel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title