Haberler

Ayvalık'ta Fidandan Sofraya Zeytini Anlatan Sergi

Ayvalık'ta fidandan sofraya zeytini anlatan sergiBALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 13. Zeytin Hasat Günleri, 'Fidandan Sofraya Zeytin' adını taşıyan fotoğraf sergisi ile başladı.

Ayvalık'ta fidandan sofraya zeytini anlatan sergi

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 13. Zeytin Hasat Günleri, 'Fidandan Sofraya Zeytin' adını taşıyan fotoğraf sergisi ile başladı.

Fotoğraf sanatçıları Alberto Modiano ve Haşmet Demirbil tarafından zeytinin öyküsü ve sanatsal duruşuna ait objelerden oluşan fotoğraflardan oluşan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi'nde düzenlenen serginin açılışında, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahm Gnçer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO yöneticileri, Kaymakam refiği Uğur Karakaya ve çok sayıda sanatsever hazır bulundu. Zeytin ağacı gövdelerinin sanatsal görünümlerinin yanı sıra zeytinin tarladan toplanıp, sofraya ulaşmasına ait süreçteki aşamalarının gözler önüne serildiği sergide yaklaşık 150 fotoğrafın yer aldığı öğrenildi.

Sergiyi gezen Belediye Başkanı Rahmi Gençer muhabirimize yaptığı açıklamada, zeytinin çok emek isteyen bir ürün olduğunu vurgulayarak, "Zeytini toplamak, zeytini işlemek, zeytinden yağ çıkarmak gerçekten çok emek isteyen bir iştir. Özellikle müstahsillerimiz ve tarım işçilerimiz çok zorluklar çekiyorlar. Bu sergide de zeytinin hikayesini çok güzel anlatmışlar. Bizde bu sergide bu meşakkatli yolculuğu bir kez daha izlemiş olduk" dedi.

Serginin siyah-beyaz fotoğraflardan oluşmasının daha da çarpıcı olduğunu savunan Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Cevdet Kantarcı da, zeytinin sofraların baş tacı olmasının yanı sıra hem ilaç sanayinde hem de hayatın pek çok alanında olduğu gibi sanatın da içinde yer aldığını kaydeden Kantarcı, "Allah bu kutsal ağaca öyle bir gövde vermiş ki; adeta seyretmeye doyamıyorsunuz. Zeytin ağacından bir çok mutfak ürünleri de yapılıyor. Zeytinin etinden, çekirdeğine kadar her alanda kullanıyoruz. Bu mucizevi ürünü de en iyi şekilde bu sergide ifade edilmesi benim gibi bir zeytin sevdalısı için çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Sergi ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Fotoğraf Sanatçısı Haşmet Demirbil ise; kendisi gibi sanatçı olan dostu Alberto Modiano'nun sergiye yarın katılacağını vurgulayarak, "Şu anda ölümsüz ağacın yaşamı hakkında bir biyografiyi bu sergimizde sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Görgülüaslan İbrahim Kantarcı Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir?
Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title