Haberler

Aydınlı Girişimci Kadınlardan El İşi Çarşısı

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, tarafından düzenlenen “El İşi Çarşısı”nda 40 kadın tarafından hazırlanan el işi ürünler satışa sunuldu.

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, tarafından düzenlenen "El İşi Çarşısı"nda 40 kadın tarafından hazırlanan el işi ürünler satışa sunuldu.

Aydın Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) öncülüğünde düzenlenen El İşi Çarşısı, Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonu'nda başladı. Açılışa; Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, KOSGEB Müdürü Turgut Gözen, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Saadet Kavasgil, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, Tabip Odası Başkanı Eralp Atay Aydın Arıcılar Birliği Başkanı Zeki Altın, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle davetliler katıldı.

Vali Ayyıldız,Aydın Belediye Başkan Vekili Ünal,ve AGİKAD Başkanı Esen Türker, tarafından açılışı yapılan El İş Çarşısı'nda 40 kadın el işi ürünlerini sergileyecek ve satışa sunacak. Gün boyunca açık kalacak çarşı ücretsiz olarak gezilebilecek ve dileyen sergilenen ürünlerden satın alabilecek.

Aydın'da ikinci kez düzenlenen El İşi Çarşısı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Esen Türker, bayanların üretime dahil edilmesi, ekonomiye katkılarının sağlanması ve teşvik edilmesi amacıyla faaliyetler yürüttüklerini belirterek, "Biz derneğimizi kurduğumuzda bir ilan çatık. Üretici kadınlarımızla ilgili bir çalışma başlatacağımızı söyledik. Yaklaşık şuan iki yılda elimizde 200 üretici kadınla biraraya geldik. Kadınlarımızı dönem dönem eğitimlere alıyoruz. Ürettikleri ürünleri şekillendiriyoruz. Her yıl bununla ilgili çarşı açıyoruz ve bu da ikinci çarşımız. Alanımız çok daha geniş olsaydı ve 200 kadınımıza keşek yer verebilseydik. Buradaki amaç sadece kadının ürettiklerine pazar bulmak değildir. Kadına grup ve ekip çalışmasına yönlendirmek, birliktelik konusunda örnek teşkil etmek. Bunların dışında ise kadının kendisinin farkına varmasını sağlamak hedefindeyiz. Öncelikle bu konuda bize destek veren herkese üretici kadınlar adına teşekkür ediyorum. Bu çarşıda bir farkındalık oluşturarak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını sergiledik. Yaprak, ebru, cam ve ipek halıcılık sanatını burada meraklılarıyla buluşturduk. Amacımız Aydın'da bir üretim evi kurmak istiyoruz. Kadınlarımızın sokakta birşeyler satmasını uygun bulmuyoruz. Hayat güvencesi olmayan insanlar için bu tür şeyler bir umut oluyor. Biz o umutların tümüne çare bulmamız mümkün değil ama birşeylere işaret gösteriyoruz" dedi.

Aydınlı kadınlara sergiledikleri birliktelik için kutlayan Vali Erol Ayyıldız, "Biliyorsunuz ki kadınlar her zaman bir sıfır önde oluyor. Çünkü yetenekli ve çok eserler ortaya koyduklarından bunu bir defa daha burada gördük. Aydın'daki ve bu yöredeki iller de dahil olmak üzere toplumdaki kadının rolünü de üste katarsak cidden burada gördüğümüz kadınların ortaya koymuş olduğu eserler karşısında şapka çıkarmamak elde değil. Kadınlar toplumda ortaya koymuş oldukları cefakarlıklar karşısında saygı duymak ve şapka çıkarmak düşer. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Çok güzel eserler ortaya koymuşlar. İnşallah onları değerlendirip bir üste daha taşırlar. Üretilenlerin karşılığını almalarını sağlayabilmek adına bu konuda üzerimize düşen bir şey olduğunda onu yerine getirmeye çalışacağız. Bu konuda başta dernek başkanı, katılımcılara ve burada bize bu güzelliği yaşatan arkadaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Erol Ayyıldız Ak Parti Aydınlı Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title