Haberler

Ayan'dan CHP ve AK Parti'ye Sert Eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, yaklaşık beş ay kalan seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, yaklaşık beş ay kalan seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'yi eleştiren Ayan, CHP ile ilgili olarak da "Kimseyi son 4-5 ay içerisinde mahallelere çıkmaz yollara yol yapıyorlarmış, şuymuş, buymuş diye kandırmalarına gerek yok" dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile ilgili olarak "Mutlak Başarı" parolasıyla yola çıktıklarını hatırlatan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, seçim sürecini değerlendirdi. 1999 seçimlerinde Zonguldak'tan milletvekili çıkardıklarında yakaladıkları havanın 2014 seçimlerinde daha fazla olduğunu aktaran İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti ve CHP'ye eleştirilerde bulundu.

Son yıllarda iki dönem CHP'nin bir dönem de AK Parti'nin Zonguldak Belediyesi'ni yönettiğini hatırlatan Hamdi Ayan, şöyle dedi:

"Biz MHP olarak 30 Martta mutlak başarı parolasıyla yola çıkmıştık. Şu anda gelinen noktada da Zonguldak halkımızın göstermiş olduğu teveccüh doğrultusunda bu koymuş olduğumuz hedefe ciddi adımlarla yürüyoruz. Mahallelerimizde bulunarak, esnaflarımızla sohbet ederek, taksi duraklarında görüş alarak bu kanıya vardık. MHP 30 Mart yerel seçimlerinde adayını doğru bulmuştur. İsabet doğrudur. Bir de tabii ki bu dönem şansımız MHP'nin tüm teşkilatları tam kadro oluşmuş şekilde adayının arkasındadır. Bunlar bizim için önemli bir gelişmedir. Bunu ben şuna benzetiyorum 1999 yılında ben partide ilçe sekreteriydim. 1999 seçiminde milletvekili çıkardığımızda Zonguldak'ta bir hava oluşmuştu. Bu gün gördüğüm hava 1999 seçimlerinden daha fazladır. Seçimlere 5 ay gibi bir zamanda bu hava 1999 seçimlerinin sonucundaki havadan daha fazla. Seçimin sonucunda da 1999'dan daha fazla bir rüzgar gelecek biri görünüyor."

"MHP'NİN VEBALİ YOK"

Halen daha CHP'li Zonguldak Belediyesi'nde mahallelerdeki çöplerin atlar ile alındığını, ara caddelere itfaiye ve ambulansların giremediğini öne süren İl Başkanı Hamdi Ayan, şöyle devam etti:

"Tabii ki burada neden MHP olur sorusu olursa, Zonguldak'taki sonucu şudur. Gerek AK Parti 11 yıllık iktidarı içerisinde ve o dönem içinde bir belediye başkanlığı kazandılar. Zonguldak'a bir çivi çakamadılar. Bunun yanı sıra bir dönem ara vermek şartıyla CHP iki dönem belediyeyi yönetti. ve CHP belediyeciliği Zonguldak'ta sıfırdır. Kimseyi son 4-5 ay içerisinde mahallelere çıkmaz sokaklara yol yapıyorlarmış, şuymuş buymuş diye kandırmalarına gerek yok. Millet bunun farkındadır. Ben hep şunu söylüyorum 19 mahalle bizim merkez mahallelerinin içerisinde halen çöpler atlarla alınıyor. Böyle bir şehirde yaşıyoruz. Hala itfaiyelerin ve ambulansların giremediği sokaklarımız var bizim. Bu vebalin içinde MHP yok. Yani MHP yerel yönetimlerde Zonguldak'ı yönetme şansı bulamamıştı. Haliyle gelinen süreçte MHP'nin bir vebali yok. Tabii ki milletimiz bu noktada bilinçlendi artık. Hizmet edebilecek parti arıyor."

"MHP'Lİ BELEDİYELERE BAKSINLAR"

Bartın, Karabük, Kastamonu, Isparta ve Mersin'in yanı sıra MHP'nin yönettiği belediyelerde, belediyecilik anlayışında üretkenlik olduğunu ifade eden Hamdi Ayan, "Karabük Belediye Başkanımız, Bartın ve Karabük Belediye Başkanlarımız nefes alan bir kent şehrine dönüştürdüler illerini. Bunlar afaki sözler değil. Merak edenler gider Karabük, Bartın ve Kastamonu şehirlerini görür. Ne demek istediğimizi anlar. MHP belediyecilik anlayışı içinde üretken belediyecilik anlayışı var. Bir de MHP Genel Merkezi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız partimiz adına kazanmış belediyelerin çalışmalarını sürekli denetler. Dolayısıyla belediye başkanına katkı hem halkın istekleri doğrultusunda genel merkez politikaları bizde değiştiriliyor. Bu sebepten dolayı MHP'de bulunan 8 il belediyesi var. Buna Isparta'yı örnek gösterebiliriz. Manisa, Batı Karadeniz'deki belediyelerimizi örnek gösterebiliriz. MHP Belediye Başkanları halkıyla bütünleşmiş ve kentini büyüten başkanlardır. O zaman cevap MHP'nin denenmesine gelmiştir" diye konuştu.

"ZONGULDAK'TA ADAYIMIZA TEVECCÜH VAR"

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay'a halkın teveccühü olduğunu belirten MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, "Adayımız özverili çalışkan, dinamik ve genç bir arkadaşımızdır. Ona da bir teveccüh var. MHP ile olan teveccüh kendisine de var. Yani ona gösterilen teveccüh ile 30 Mart'daki sonuç ortaya çıkmış gibi görünüyor zaten. ve tabii insanlarımız şunu da söylüyorlar. CHP ve AK Parti'nin adaylarını görmek isteyenler var. Ama ben gerek AK Parti gerekse CHP'nin başvurularına baktığım zaman en iyisini de koyacak olsalar MHP ile yarışamayacak durumdalar. Dolayısıyla onlar artık denenmişlikten dolayı milletimizde bir yön değişmesi olmayacaktır. Bu seçimlerin galibi MHP olacaktır" dedi.

İLÇELERDE ADAYLIK SÜRECİ

Zonguldak merkez ve ilçelerindeki adaylık süreçlerinin devam ettiğini belirten Ayan, Çaycuma, Devrek ve Alaplı'da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Belli olan adaylarla ilgili açıklama yapan Ayan,

"İlçelerde net olarak Gökçebey Belediye Başkanı Nurşen Yılmaz hanımefendi en erken ilan ettiğimiz adayımızdır. Aynı zamanda kendisi Yenimahalle Muhtarıdır. O zaten garantilemiş durumda yerini. Belediye başkanı olduğunu görüyoruz. O sadece mazbatasını bekliyor. Bunun yanı sıra Kilimli'den Hülya Akdeniz ile yola çıktık. Kendisi gerçekten siyaseti bilen birisidir. Kendisi Kilimli'de siyasi dengeleri bozdu. Ciddi bir destek alıyor. Seçim alması an meselesidir. Orada gerek AK Parti gerekse CHP arasında belediyeciliğin dışında yarışlar var. Kamplaşma kutuplaşma var. Bunlardan dolayı Kilimli halkında MHP'ye karşı özgüven oluştu. Hülya Hanım da ilçe teşkilatıyla beraber süreci güzel yönetiyor. Kozlu'da yıllarca partimizde görev yapmış olan ve en son görevi İl Sekreterliği olan Sonat Harputoğlu arkadaşımızla ilgili olarak teşkilatımız yola çıkmak istediğini belirtti. Biz de performansını biliyoruz. Kozlu'da dengeleri değiştirecektir" dedi.

ŞAHİN'E ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME, AK PARTİ'YE ÇAĞRI

2009 yılında MHP'den Kozlu Belediye Başkanlığı'na aday olan Ertan Şahin'i üstü kapalı eleştiren MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti'ye çağrıda bulunarak şöyle devam etti:

"Şunu da eklemek gerekiyor. 2009 yılında MHP'den aday olan bir şahsiyet bu gün AK Parti'den aday adayıdır. Bilmiyoruz tabii süreç neyi getirecektir. Bana göre AK Parti'nin oradaki yöneticilerine sorması gereken şudur. 'Niye 2009'da MHP'den oldun. AK Parti'den seçim kaybettirdin. Bu dönem niye AK Parti'ye döndün.' Kendisine bir sormaları lazım gelir. Onun da bunu cevaplaması lazım gelir. Siyasi tercihler olabilir. Bizim söylediğimiz ilkesel bir şey vardı. Biz halkımızın tamamında yerel seçimler sürecinde görüşürüz ve düşüncelerini alırız. Adaylar ve aday adayları noktasında görüşlerini alırız. Bir ilkeyi ortaya koyduk. Başka bir siyasi partiye müracaat olan müracaat olan arkadaşlarımızın MHP'ye aday olacağı söz konusu değil dedik. Bu konuyla ilgili de İl Başkanı olarak ben Kozlu'da 2009'da yola çıktığımız arkadaşımızla seçime gitmeyeceğimizi belirttim. Dolayısıyla bize önce kararlı olacak, siyasi entrikanın içinde olmayacak. Şahsi beklentisi olmadan yola gidecek arkadaşlarımız gerekiyor."

EREĞLİ'DE MEVLÜT ÖZDEMİR, KOZLU'DA SONAT HARPUTOĞLU

Kozlu'da Sonat Harbutoğlu'nun adaylığının isabetli olduğuna dikkat çeken Hamdi Ayan, Kdz. Ereğli'de adı geçen Murat Sesli ile ilgili olarak "Önü görülmeyen kişiyle seçime gitmeyiz" dedi. Ayan, açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

"Bu noktada Kozlu'da Sonat Harputoğlu isabetli oldu. O da oradan ses getirecektir. Kdz. Ereğli'de yine aynı şekilde Murat Sesli ile ilgili genelde sorular soruldu. Bu arkadaşımız zaten kendi kaygılarında açıklamasını söyledi. Yasal sürecin olduğundan bahsetti. Bunlar önemli şeyler. Önü görülmeyen kişiyle seçime gitmeyiz. MHP orada Mevlüt Özdemir ile yola gitmeyi düşünüyoruz. Geriye kalan Çaycuma, Devrek ve Alaplı ilçemiz var. Alaplı ilçemizde ilçe başkanımızın önümüzdeki günler içinde iki aday adayı var. Onu netleştiririz. Devrek'te seçim alabilecek bir potansiyelimiz var. O sebeple en son adayımızı biz açıklayacağız. Çaycuma'da yoğun bir çalışma içindeyiz. Çaycuma zor görünse de MHP'ye genel kabul içinde parti adayını çıkartacak ve adayının arkasında duracaktır." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Hamdi Ayan Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title