Haberler

Aski Spor'lu Milli Güreşçilere Esenboğa Havalimanı'nda Coşkulu Karşılama

Güncelleme:

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla dönen ASKİ Spor’lu milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz, Esenboğa Havalimanı’nda kulüp yöneticileri, antrenörleri, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşıladı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan madalyayla dönen ASKİ Spor'lu milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Ali Cengiz, Esenboğa Havalimanı'nda kulüp yöneticileri, antrenörleri, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşıladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde yer alan spor kulüpleri ve sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlara imza atmaya devam ediyor. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, kariyerinin 12'nci Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanırken; grekoromen stil 87 kiloda Ali Cengiz gümüş, yine aynı sıklette 72 kiloda mücadele eden Selçuk Can ise bronz madalya kazandı. ASKİ Spor Kulübü sporcuları, Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile Türkiye'ye döndü. Avrupa Şampiyonası'ndan başarılarla dönen milli güreşçileri Esenboğa Havalimanı'nda kulüp yöneticileri, antrenörleri, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar karşıladı.

12 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rus sporcu Aleksandr Karelin'in rekoruna ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren ASKİ Spor'lu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, şunları söyledi:

"Büyük bir rekor elde ederek ülkemize başarı kazandırdım. Geçen sene '12. Avrupa Şampiyonluğunu kazanıp Aleksandr Karelin'in rekorunu kıracağım' diye kendime söz vermiştim. Allah'a şükürler olsun ki bu rekoru egale ettik. İnşallah seneye bu zamanlarda rekoru komple kırıp bu rekorun tek sahibi olurum. Bu işi bırakana kadar zirvede olmak için kendime bir söz verdim. Bu hedefler doğrultusunda buraya kadar geldik, üç şampiyona kaldı. Dünya, Avrupa ve Olimpiyatlar… Ondan sonra da inşallah bu işi bırakmak istiyorum. Bizleri her zaman destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Mansur Yavaş'a, Kulüp Başkanı'mız Yüksel Arslan'a ve Genel Koordinatör'ümüz Abdullah Çakmar'a da teşekkür ediyorum."

Türk güreşinin lokomotifi olmaya devam edeceklerini belirten ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, şunları kaydetti:

"Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'lu güreşçilerimiz destan yazdılar. Taha Akgül'ün 10'uncu, Rıza Kayaalp'in de 12'nci şampiyonluğu çok önemliydi. Onların yanında diğer sporcularımız da büyük mücadele verdi. Ankara'da bir proje başlatmıştık 300 çocukla. Şu anda 4 bin 800 çocuğa hizmet veriyoruz. Yeni Tahalar, yeni Rızalar inşallah Ankara Büyükşehir Belediye'mize, Başkent'imize ve sonra da Türkiye'mize altın madalyalar kazandırıp, inşallah tarihi başarılara imza atacağız. Bizlerden desteğini esirgemeyen Onursal Başkan'ımız Sayın Mansur Yavaş'a ve Kulüp Başkanı'mız Yüksel Arslan'a teşekkür ediyorum."

Türkiye'ye, Ankara'ya ve ASKİ Spor'a madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu aktaran Avrupa 2'ncisi Ali Cengiz de "Ülkeme bir gümüş madalya kazandırmanın gururunu yaşıyorum, hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları" dedi.

Avrupa Şampiyonu olan eşinin mutluluğunu paylaşmak için Esenboğa Havalimanı'na gelen Zeynep Yılmaz Kayaalp ise "Rıza gerçekten çok çalışıyor ve emek sarf ediyor. Bu kadar yıl zirvede kalmak her yiğidin harcı değil. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Esenboğa Havalimanı Rıza Kayaalp Hırvatistan Ali Cengiz ASKİ Spor Zagreb Spor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title