Haberler

Arnavutluk'tan Gelen Öğrenciler Ödemiş'te Staj Yapacak

Ödemiş Kaymakamlığı ve Rumeli Göçmenler Konfederasyonun ortaklaşa yaptığı proje ile Arnavutluk’tan 11 doktor ve dört eczacı adayı öğrenci Ödemiş’te staj yapacak.

Ödemiş Kaymakamlığı ve Rumeli Göçmenler Konfederasyonun ortaklaşa yaptığı proje ile Arnavutluk'tan 11 doktor ve dört eczacı adayı öğrenci Ödemiş'te staj yapacak.

Arnavutluk'tan gelen 11 doktor ve dört eczacı adayı öğrenci, Ödemiş Kaymakamlığı ve Rumeli Göçmenler Konfederasyonun ortaklaşa yaptığı proje kapsamında Ödemiş'te staj yapacak. Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek'i makamında ziyaret eden öğrenciler ve Rumeli Göçmenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi İbar, Kaymakam Abdullah Dölek ile staj ile ilgili görüşmelerde bulundu. Toplamda iki hafta Ödemiş Devlet Hastanesinde staj yapacak öğrenciler Ödemiş'te bulunmaktan mutlu olduklarını çevirmen aracılığı ile ifade ederek Kaymakam Abdullah Dölek'e bu fırsatı oluşturduğu için çok teşekkür ettiler. Kaymakam Abdullah Dölek de, projenin devamı olarak Ödemiş'ten başarılı öğrencileri Arnavutluk'a göndermeyi hedeflediklerini belirtti.

"EĞİTİM ALMALARINI SAĞLIYORUZ"

Rumeli Göçmenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Hilmi İbar da şunları söyledi: "Türkiye'nin farklı illerinde farklı üniversiteler aracılığı ile zaman zaman bu gibi projeler yaparak yurt dışından farklı meslek dallarında öğrencilerimizi Türkiye'de de eğitim almalarını sağlıyoruz. Aynı şekilde Türkiye'den de farklı illerden farklı dünya ülkelerine öğrenci götürerek Türk öğrencilerinin de yurt dışında eğitim almalarını sağlıyoruz." Konuşmaların ardından Kaymakam Abdullah Dölek ile toplu hatıra fotoğrafı çekilen Arnavutlu öğrenciler daha sonra Ödemiş Kaymakamlığı proje sorumlusu Özge Kırsoy eşliğinde Ödemiş Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar'ı ziyaret etti.

15 gün sürecek staj planlamasını yapan öğrenciler ve Baştabip Yurdakonar hastanenin yoğun bakım ünitelerinde ve eczane bölümlerinde stajların yapılacağı kararını vardılar. Ödemiş Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar, "Bu staj döneminde öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunacağımıza inanıyorum. Hastanemizde üç tane yoğun bakım ünitemiz mevcut. 11 doktor adayı öğrencimizi bu ünitelerimizde staj yaptıracağız. Diğer dört eczaneci öğrencimizi de hastanemizin eczane bölümünde stajlarını yaptıracağız. Biz de Arnavutluk'ta yapılan işlemleri öğrencilerimizden alacağımıza inanıyorum. Karşılıklı verimli bir staj dönemi olacak. Başta Kaymakamımız Abdullah Dölek ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Baştabip Opr. Dr. Yurdakonar, konuşmasının ardından öğrencilere hastaneye gezdirerek hastane hakkında bilgiler verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş Kaymakamlığı Abdullah Dölek Arnavutluk Rumeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title