Haberler

Arnavutköy'de 'Baklava Alay'lı İftar

Arnavutköy'de 'Baklava Alay'lı iftarİSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayında "Gönüller de sofralar da bir" diyerek Bolluca Mahallesi sakinlerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Arnavutköy'de 'Baklava Alay'lı iftar

İSTANBUL - Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayında "Gönüller de sofralar da bir" diyerek Bolluca Mahallesi sakinlerini iftar yemeğinde buluşturdu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı iftarda, Osmanlı döneminde ramazan ayına has bir tören olan 'Baklava Alayı' da yapılarak, davetlilere baklava ikramı yapıldı.

Ramazan ayının gelmesiyle Arnavutköy Belediyesi etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Ramazan ayı programları çerçevesinde 'Gönüller de sofralar da bir' projesi kapsamında her akşam ilçenin çeşitli mahallelerinde iftar yemeği organize eden Arnavutköy Belediyesi, bu akşam da Bolluca Mahallesinde iftar programı organize etti. Mahallede bulunan belediye hizmet binasının bahçesine kurulan gönül sofralarında bir araya gelen yüzlerce vatandaş birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da iftarın yapılacağı alana gelerek vatandaşlarla birlikte sohbet etti. Osmanlı döneminde ramazan ayına has bir gelenek olan 'Baklava Alayı' geleneği de iftar alanında yaşatılarak, davetlilere baklava ikramı yapıldı.

"Ecdadımız çok ince ruhlu insanlarmış"

Arnavutköy'de eski geleneklerin yaşatıldığını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Eski geleneklerimizi canlandırmak bence çok önemli. Çünkü; geçmişle geleceğin bağını kurmadan kendi kültürümüzü, örfümüzü ayakta tutma imkanımız yok. Aynı zamanda geçmişin bu alışkanlıklarını bu geleneklerini yaşadıkça şunu da görüyoruz; hakikaten ecdadımız çok ince ruhlu insanlarmış, çok farklı duyguları varmış. Ramazanı çok renkli yaşamışlar. Bugün burada basit bir şekilde göstermeye gayret ettiğimiz gibi baklava alayları şeklinde Osmanlı ramazan mutfağının bir geleneğini canlandırdık. Bugün biz çalışma arkadaşlarımızla ve mahalle sakinlerimizle iftar yapıyoruz. Böyle bir ortamda istedik ki kendi arkadaşlarımızla birlikte bu geleneği de hayata geçirelim. Herkesin ramazanını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arnavutköy Belediyesi Bolluca Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Bakmadan Geçme

Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi?
Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title