Haberler

Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi Tarsus Çalıştayı

“Türkiye’de Şehir Planlama Sürecine Kentsel Arkeolojik Değerlerin Dahil Edilmesine Yönelik Yönetim Geliştirme Projesi Örnek Çalışma Alanı Tarsus Tarihi Kent Merkezi” başlıklı projenin sonuçlarının “Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi Tarsus Çalıştayı” konulu kitap tanıtım...

" Türkiye'de Şehir Planlama Sürecine Kentsel Arkeolojik Değerlerin Dahil Edilmesine Yönelik Yönetim Geliştirme Projesi Örnek Çalışma Alanı Tarsus Tarihi Kent Merkezi" başlıklı projenin sonuçlarının "Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi Tarsus Çalıştayı" konulu kitap tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, "Doğduğumuz, büyüdüğümüz kentimiz açısından oldukça önemli bir proje. Geçtiğimiz hafta da yine Odamızın desteklediği Tarsus Kırsalı Yüzey Araştırmaları Sunumu gerçekleştirildi. Tarsus Ticaret Odası olarak sadece sanayi alanında değil, bacasız sanayi olan turizm ve tarih konusunda da kapsamlı çalışmalarda yer almaya çalışıyoruz. Bu tip çalışmalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vereceğiz" dedi.

Projenin editörleri arasında yer alan Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge "Arkeolojik Değerlerin Kent Yaşamına Dahil Edilmesi-Tarsus Çalıştayı"nın kapsamı ve amacı konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Burak Belge, "Araştırma projesi, Türkiye'de çok katmanlı tarihi kent merkezlerindeki kentsel arkeolojik değerlerin, özellikle toprak altı arkeolojik katmanların planlama sürecine girdi sağlayabilmesine yönelik yöntem geliştirmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Tarsus'ta yerleşik alan içerisinde kalan kentsel arkeolojik potansiyel ve çevresel değerler açısından 5 alt bölge tanımlandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Burak Belge, "Birinci bölge Gözlükule Höyüğü ve yakın çevresi. İkinci bölge Donuk Taş olarak bilinen tapınak. Üçüncü bölge yine Roma döneminden kaşan Sütunlu Cadde-Roma Yolu. Dördüncü bölge Zeytin Pazarı yakınlarında bulunan su yapısı. Beşinci bölge ise Makam Camii, Roma Hamamı ve Köprüsü gibi önemli arkeolojik verilerin yanı sıra kentin geleneksel ticaretinin sürdürüldüğü Tarihi Kent Merkezi ve yakın çevresi olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Toplantıya TSO üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara Çalıştay'ın detaylı şekilde anlatıldığı kitap dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ruhi Koçak Türkiye Tarsus Roma Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title