Haberler

Argünağa: Barışçıl Çabalar Suç Sayılamaz

Güncelleme:

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, Batmanda tutuklanan 26 canlı kalkan ile ilgili, barışçıl eylemlerin suç sayılmaması gerektiğini belirtti.

Mazlumder'den tutuklamalara tepki

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, seçilmiş siyasilerin çatışmaları engellemek amacıyla canlı kalkan eylemi nedeniyle tutuklanmalarının yanlış olduğunu belirtti.

Argünağa, barışçıl çabaların suç sayılmaması gerektiğini belirterek, tutuklanan belediye başkanları ve seçilmişlerin bırakılmasını istedi.

Argünağa, "yıllardır bölgede 'kardeşine ateş etme' diyerek, 'Canlı Kalkanlar' olarak olası ölümlerin önüne geçmeye çalışanlar bilinen bir gerçekliktir. Çatışma haberinin duyulması ardından Sason kırsalına giden, aralarında Batman ve bazı ilçe ile belde belediye ve bazı siyasi partilerin eş başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 'Seçilmişlere' yönelik tavrı kabul edilemez buluyoruz. Yasak Bölgeye geçmek ve barışçıl Canlı Kalkan suçlaması nedeniyle gözaltına alınan 83 kişinin üç gün boyunca kötü koşullarda tutulmaları, ardından sadece seçilmiş siyasi şahsiyetlerin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi, adil yargılamanın yapılmadığı kanaati doğurmuştur. Mazlumder Batman şubesi olarak; canlı kalkanların özellikle çatışmalar öncesinde devreye girmelerinin önemini ve bunun toplumun beklentisi olduğunu hatırlatmakla birlikte, hangi zeminde olursa olsun, 'Kardeşine ateş etme' söyleminin karşılığının gözaltı ve tutuklama olmaması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title