Haberler

Antalya Müzesi Prestij Kazanacak

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi, prestij müzesine dönüştürülecek.

Antalya Müzesi prestij kazanacak

Türkiye'nin en büyük müzeleri arasında yer alan Antalya Müzesi, prestij müzesine dönüştürülecek. Etnografya bölümünün Kaleiçi'ne taşınmasıyla birlikte müzedeki eski binalar yıkılarak yenileri yapılacak. 30 bin metrekareyi kaplayan alanda açık hava galerileri ve bahçeden oluşan 14 sergi salonunda yaklaşık 5 bin heykel ve değişik eserin sergilendiği müzenin alanı genişletilecek.

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Daha önce Türk Tanıtma Vakfı'na (TÜTAV) tahsis edilen Mermerli'deki iki köşkün geri alınarak restore edilmesinin ardından Antalya Müzesi'ndeki etnografya bölümü buraya taşınacak. Ardından müze girişini de kapsayan prestij projesi hayata geçirilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Antalya Müzesi'nde yeni düzenlemeler yapacaklarını söylemiş, sağlıklı olmayan bazı kısımların yıkılarak yenilenmesini içeren projeyi yatırım programına aldıklarını açıklamıştı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Vali Ahmet Altıparmak'ın da yakından takip ettiği proje ile Antalya Müzesi'ne prestij kazandıracaklarını söyledi. Müzede yer alan her eserin eşsiz değere sahip olduğunu ve bu eserlerin daha iyi tanıtılması için böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini ifade eden İbrahim Acar, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan projenin ön hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyoruz, altyapısını hazırladık" dedi.

RESTORASYON BAŞLAYACAK

Kaleiçi'ndeki köşklerin restorasyon çalışmalarının da başlama aşamasına geldiğini vurgulayan İbrahim Acar, restorasyonun bitmesinin ardından Antalya Müzesi'ndeki etnografya bölümünün hızla buraya taşınacağını aktardı. İbrahim Acar ayrıca, müzenin ön tarafında bulunan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'ne ait sosyal tesislerin de müzeye tahsis edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

KENT KONSEYİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Antalya Müzesi'ndeki eski binaların yıkılması ve etnografya bölümünün Kaleiçi'ne taşınması Antalya Kent Konseyi tarafından da gündeme getirilmiş, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da öneriyi uygun bularak üzerinde çalışma yapacaklarını açıklamıştı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Türk Tanıtma Vakfı İbrahim Acar Türkiye Antalya Yerel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title