Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Akaydın portre, kürsüde konuşurken, meydanda kalabalık ve Mustafa Köse portre.

Foto: Akaydın portre, kürsüde konuşurken, meydanda kalabalık ve Mustafa Köse portre.

---KUTU 1---

AKAYDIN NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Meydanı'nda pazar akşamı yaptığı konuşmada "İpleri Obama'nın elinde Başbakan istemiyoruz" diyen Başkan Mustafa Akaydın, şunları söyledi: "Biz işi bitince tuvalete süpürülecek Başbakan da istemiyoruz. Biz adam gibi adam istiyoruz. Biz Kandil'den İmralı'dan yönetilen bir vatan da istemiyoruz. Çok mu istiyoruz. Biz aydınlarımıza, komutanlarımıza, gazetecilerimize, Silivri'ye, Hasdal'a, Sincan'a özgürlük istiyoruz. Azim ve irademizi zorlamasınlar, 19 Mayıs 1919'da olduğu gibi bir 19 Mayıs daha gelir, gerekirse Antalya Limanı'ndan da Anadolu topraklarına çıkarız."

---KUTU 2---

KÖSE NE CEVAP VERDİ?

===

GÜNLÜ

Antalya çiçek kokacak

SÜS Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği öncülüğünde 9'uncu kez düzenlenen 'Antalya Çiçek Festivali' bugün (Cumartesi) başlıyor. 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenen festival, saat 18.00'de Cender Otel önünden hareket edecek festival kortejiyle başlayacak. Büyükşehir belediye bandosu eşliğinde öğrenciler, animasyon grupları, gösteri ekipleri ve çiçeklerle süslenmiş araçlardan oluşan kortej Cumhuriyet Meydanı'na ulaşacak. Kortejdeki araçlar, yol kenarındaki vatandaşlara ve turistlere onbinlerce çiçek dağıtılacak. Festivalin genelinde ise 1 milyon dal çiçek kullanılacak.

Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla düzenlenecek Expo 2016 Antalya'yı halka tanıtmayı amaçladıklarını, bu amaçla, Çiçek Festivali'nin temasının da 'Çiçek ve Çocuk' olarak belirlendiğini söyledi. Osman Bağdatlıoğlu, festival süresince Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak Expo 2016 Antalya çadırında çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini, Portekiz, Polonya, İspanya ve Romanya'dan öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle korteje renk katacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alacak misafir öğrencilerden bir grubun klasik müzik dinletisi sunacağına işaret eden Bağdatlıoğlu, konserin çiçek temasında şarkılar söyleyen koroyla sona ereceğini, Azerbaycan'dan Raymond Art ekibinin de, çiçekten dekorasyon gerçekleştireceğini açıkladı. Bağdatlıoğlu, Antalya'nın önemli ihracat sektörlerinden süs bitkilerinin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanıtılması amacıyla düzenlenen Antalya Çiçek Festivali'nin Antalya'nın ve Expo 2016 Antalya Projesi'nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inanıldığını vurguladı.

Çiçek Festivali dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda peyzaj düzenlemeleri yapılacak, renkli kortej arabaları, çiçek şovları ve çeşitli gösterilerle görsel bir şölene dönüşecek festivalde, İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müzik Grubu ile Ahmet Leman Baydar İlkokulu Klasik Müzik Grubu konserler verecek. Animasyon gruplarının sahne gösterilerinin ardından, Hayat Sanat Okulu Bale ve Dans Gösterisi sunacak.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte, Antalya Çiçekçiler Odası'nın 'Çiçek Tasarım Gösterisi'nin ardından ATSO Güzel Sanatlar Lisesi saz solo konseri verecek, Çağlayan Lisesi Turkuaz Dans ve Ritim Grubu da dans gösterisi yapacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Önceki yıllardaki festivalden

===

ATSO'da Birleşik Krallık vize ofisi açıldı

İngiltere vizesi Antalya'dan

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO hizmet binası giriş katında, Türk vatandaşları için Birleşik Krallık vize işlemlerinin yapılacağı 'Mobil Biometrik Klinik'in 23 Mayıs tarihinden itibaren hizmete başladığını açıkladı. Budak, uygulama ile İngiltere vizesinin artık Antalya'dan da verileceğini söyledi.

ATSO Birleşik Krallık Vize Ofisi'nin haftada sadece perşembe günleri sabah 08.00- 12.00, öğleden sonra 13.00- 17.00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirten Budak şunları kaydetti; "Vize başvurusunda bulunmak için, öncelikle www.visa4uk.fco.gov.uk web sitesinden online ortamda vize başvuru formunun doldurulması ve söz konusu web sitesinden vize başvuru ücretinin ödenmesi gerekiyor."

"Bu işlemler tamamlandıktan sonra WorldBridge www.visainfoservices.com web adresinden yine online ortamda vize başvuru randevusu alınması ve işlemleri tamamlamak için ATSO hizmet binasında bulunan Birleşik Krallık Vize Ofisi'ne şahsen müracaat edilmesi gerekiyor. Başvuru ile ilgili değerlendirme tamamlandığında, pasaport ve evraklar direkt başvuru sahibinin adresine gönderilecek."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çetin Osman Budak

===

Muratpaşa'da en iyilere ödül

Muratpaşa'da faaliyet gösteren turistik tesisler arasında yapılan denetimler sonucu 'En İyi Mutfak', 'En Güvenli Tesis' ve 'En İyi Spa&Sport' dallarında iki otele ödül verildi.

ANTALYA Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muratpaşa Kaymakamlığı'nca 22 Haziran 2011 tarihinden bu yana Muratpaşa İlçesi sınırları içerisinde bulunan turistik otel, motel ve pansiyonlarda yapılan güvenlik denetimi sonucu en güvenli tesislere ödül verildi. Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş'ın makamında gerçekleşen ödül törenine, Muratpaşa Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ali Fuat Uludağ, Rixos Downtown Genel Müdürü Mehmet Tulunay, Barut Otel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Karacaoğlu ile diğer otel yöneticileri katıldı.

TURİST GÜVENLİĞE ÖNEM VERİYOR

Kaymakam Fatih Kocabaş, uygulamanın sadece Antalya'da yapıldığını belirtirken, "Hareket noktası güvenliktir. Bunun içine gıda, havuz, mutfak güvenliği gibi unsurlar giriyor. Olumsuzlukların meydana gelmemesi için yapılan bir çalışma. Turistlerin çoğunluğu güvenliğe önem veriyor ve güvenlik sertifikalarına dikkat ediyor. Bu çalışmanın çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

İKİ OTEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kaymakam Kocabaş, konuşmasının ardından otel yöneticilerine ödüllerini verdi. Denetimler sonucu yapılan değerlendirmeye göre Rixos Downtown Otel 'En İyi Mutfak', 'En Güvenlik Tesis' ve 'En İyi Spa&Sport' ödüllerine layık görülürken, Barut Otel de 'En İyi Mutfak' ve 'En Güvenli Tesis' ödüllerini aldı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül töreninden genel.

===

Makyajda ustalaştılar

SAĞLIK Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde verilen makyaj kursu, yeni kursiyerlerini mesleğe kazandırdı. Şubat ayında başlayan kursiyerler, eğitimlerinin sonlanmasını partiyle kutladı. Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi'nde gerçekleşen kokteyl havasındaki partide, kursiyerlerin birbirine uyguladığı gerçekçi makyajlar dikkati çekti.

TRT'de 28 yıl profesyonel makyöz alarak çalışan ve iki yıl önce açılan kursta eğitim veren Sema Şahan ve Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Gülengöz, öğrencilerinin mutlu gününde onlara eşlik etti. Makyajları ile doğaçlama bir tiyatro oyunu sergileyen öğrenciler, sertifikalarını alarak eğitimlerini sonlandırdı.

İlk yıl 21, bu yıl ise 20 öğrenciyi eğiten Şahan, yalnızca güzel sanatlardan değil, matematik, felsefe, turizm gibi birçok alanda eğitim alan öğrencilerle yaptıkları bu çalışmayla birlikte ilerleyen yıllarda akademik alanda eğitim verilmesini amaçladıklarını aktardı.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan çeşitli fotolar

===

Patara'ya tarih turu

ANTALYA Koleji AytMUN (Antalya Model Birleşmiş Milletler) Grubu öğrencileri, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Arkeoloji Bölümü ile ortak düzenlenen proje kapsamında, İngilizce Öğretmenleri Reşat İnan rehberliğinde Patara antik kentine gezi düzenledi. AÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve kazı evi görevlilerinden Patara'nın tarihi hakkında bilgi alan öğrenciler, fotoğraf, anı video, film video, karakalem resim, öykü ve röportaj çalışmaları yaptı.

Tiyatro, meclis binası, Patara Feneri, granaryumu (tahıl deposu), bazilikalar ve gimnazyumu gezen öğrenciler, Patara ören yerini detaylı inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler ve öğretmenleri Reşat İnan tarafından İngilizce kaleme alınan ve Likya Birliği'nin Rodos'a boyun eğmesi ve Rodos'un egemenliğini kabulünü anlatan 'Fall of Lycia' (Likya'nın Düşüşü) adlı kısa trajik oyun, Patara Meclis Binasında Roma dönemi kostümleriyle öğrenciler tarafından sahnelendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Zeynep Dizdar öğrencileri coşturdu

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin (MAKÜ) düzenlediği 7'nci Bahar Şenliği'nde pop şarkısı Zeynep Dizdar sahneye çıktı. MAKÜ Meslek Yüksekokulu bahçesindeki şenlik alanında şahneye çıkan Dizdar'ı çok sayıda öğrenci ve akademisyen dinledi. Derin göğüs dekolteli mini kostümüyle şarkılarını seslendiren Zeynep Dizdar, yaklaşık 1,5 saat sahnede kaldı. Sanatçının hareketli şarkılarıyla coşan öğrenciler, doyası eğlendi. Konserin sonundan MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Gökçe, Zeynep Dizdar'a çiçek vererek teşekkür etti.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Zeynep Dizdar

===

Kaymakam okulları denetledi

KORKUTELİ Kaymakamı Erkan Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, ilçe merkezi ve köylerdeki okulları ziyaret ederek denetledi. Okulların tüm bölümlerini gezen ve eksiklikleri not aldıran Kaymakam Karahan, okul yöneticilerine yapılması gereken çalışmalar için de uyarılarda bulunarak, okul ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde karşılanacağını söyledi.

Ayrıca okul müdürleri ile yaptığı görüşmelerde öğrencilere verilen eğitim hakkında da bilgi aldı.

Kaymakam Karahan, "Eğitim ve öğretim yılının sonuna geliyoruz. Sizler bizler için önemlisiniz. Her okul bizim için önemli ama bazı okullarımızda öğretmen öğrenci ve veli arasındaki iletişim farklı olunca daha güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu konuda tebrik ediyorum" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Denetimlerden

===

Çiftçiye bakanlıktan teşvik

SERİK'te hayvan yetiştiricilerine 2012 yılında 2.8 milyon TL destek verildi. Serik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Bakanlığın, hayvancılığın geliştirilmesi, üretimde sürekliliğin sağlanması, kayıt sisteminin güncel tutulması, hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için destekleme yaptığını kaydetti.

2012 yılında hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgi veren Çömezoğlu, koyun ve keçi başına 18 TL, büyükbaş hayvan başına 225-350 TL, yerli besilik erkek sığır için 300 TL, arı kolonisi başına 8 TL, buzağı başına 75-100 TL, yem bitkileri için dekar başına 30-100 TL, soğutulmuş çiğ süt için 8 kuruş, sıcak süt için 4 kuruş litre başı destek verildiğini söyledi.

Serik'te hayvancılık desteklemeleri kapsamında, 2011 yılında 2560 çiftçiye 1.8 milyon TL destek verildiğini vurgulayan Çömezoğlu, 2012 yılında ise 2994 üreticiye 2.8 milyon TL destek verildiğini anlattı. Desteklemelerde bir önceki yıla göre yüzde 65'lik artış görüldüğüne değinen Çömezoğlu, "Süt, anaç sığır, koyun ve keçi desteklemesinde önemli artış oldu" dedi.

2013 yılında da desteklerin devam edeceğini ifade eden Çömezoğlu, "8 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, hayvancılık desteklemeleri devam edecek. Koyun ve keçi başına 20 TL, büyükbaş hayvan başına 225 TL, yerli besilik erkek sığır 300 TL, arı kolonisi başına 8 TL, buzağı 75-110 TL, yem bitkileri dekar başına 30-100 TL arasında, çiğ süte 9 kuruş destek verileceği açıklandı" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Mustafa Çömezoğlu

===

Evcilmen CHP'li kadınları dinledi

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Kadın Kolları Başkanları ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, "Amaç, sorunları paylaşmak, birlikteliğimizi pekiştirmek" dedi. Başkan Evcilmen evsahipliğinde Baia Lara Hotel'de düzenlenen toplantıya, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile birlikte CHP Kadın Kolları yöneticileri katıldı.

Katılımcıların yerel ve genel siyasete yönelik yorumlarını dinleyen Başkan Evcilmen, "Bu toplantıların amacı da sorunları paylaşmak ve birlikteliğimizi pekiştirmek" dedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı İlkay Budak, Türkiye genelinde kadınlarda güç ve kararlılık gördüklerini dile getirerek, "Bu güç ve kararlılıkla iktidara yürüyoruz" dedi.

KARANLIĞA KARŞI MÜCADELE

CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP'nin karanlığa karşı mücadele verdiğini dile getirerek, "Kadınlarımız karanlığa karşı aydınlıktan yana verdiğimiz bu mücadelenin olmazsa olmazları" dedi. Antalya'daki hedeflerinin belli olduğunu dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, "Hedefimiz yerel seçimlerde Antalya'da yeniden iktidar olmak. Kadınlarımız bu yolda üzerine düşen görevi yapmaya hazır" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

===

Kalkan'da temizlik seferberliği

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi'ne deniz altı ve işler caddelerde temizlik yapıldı. Kalkan Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan temizlik seferberliği kapsamında dalgıçlar sualtını temizlerken, öğrenciler de cadde ve sokakları temizledi. Kalkan'daki temizlik seferberliği önce sualtında başladı. Kalkanlı dalgıçlar, halk plajı, balıkçı barınağı ve diğer plajlarda dalarak dip temizliği yaptı. Dalgıçlar, torbalar dolusu şişe, şezlong ev onlarca araç lastiğini denizden çıkardı.

Sualtından çıkarılan dev kamyon lastikleri, görenleri şaşırttı. Çıkarılan çöpler ve lastikler, teknelerle balıkçı barınağına getirildi. Bir süre burada sergilenen atıklar, daha sonra çöp depolama alanına atıldı. Etkinliğin karadaki kısmında ise Kalkan Merkez İlköğretim Okulu ve İslamlar Köyü Durmuş Gedikoğlu İlköğretim Okulu'nun yaklaşık 600 öğrencisi cadde ve sokaklarda temizlik yaptı.

Öğrencilere, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, belediye meclisi üyeleri, öğretmen ve vatandaşlar da eşlik etti. Öğrencilerin topladığı çöpler, belediye ekipleri tarafından depolama alanına götürüldü. Sualtı temizliğine katılan İngiliz dalgıç Neil Simth, geçen yıllara göre denizden çok daha az çöp çıktığını söyledi. Bu yıl çok fazla lastik çıktığını anlatan Simth, "Bu şaşırtıcı. Ancak şişe sayısındaki azalma sevindirici" dedi.

Temizlik kampanyasına katılan Kalkan İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Balcı ise "Bugün çöpleri topladık. Kalkan çok güzel bir yer. Bu çöpleri bizler ve büyüklerimiz atıyor. Yere atmak yerine çöp kutularına atarsak, daha temiz bir yerde yaşarız. Bu da insanlarımızı daha rahat ettirir" dedi.

Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ise çevre temizliğine dikkati çekmek için benzer etkinlikleri tekrarladıklarını söyledi. Özellikle denizde dalgıçlar tarafından yapılan temizliğin önemine işaret eden Başkan Karakurt, "Kendi attıklarımızı, kendimiz çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu bölgede yaşayan bütün insanlarımız, misafirlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmaları - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Zeynep Dizdar Mustafa Köse Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title