Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.KEPEZ Belediyesi sınırları içerisinde kalan Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Esentepe, Çankaya, Fevzi Çakmak, Yavuz Selim, Kütükçü, Kazım Karabekir, Barış, Erenköy ve Kanal mahallelerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) sorumluluğuna verilmesi üzerine...

Foto: İdman fotoları, Özdilek fotosu

===

CHP'den TOKİ tepkisi

KEPEZ Belediyesi sınırları içerisinde kalan Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Esentepe, Çankaya, Fevzi Çakmak, Yavuz Selim, Kütükçü, Kazım Karabekir, Barış, Erenköy ve Kanal mahallelerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) sorumluluğuna verilmesi üzerine yazılı açıklama yapan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 2 bin hektarlık alanın, belediyenin 3'te biri büyüklüğünde olduğunu hatırlattı.

TOKİ'nin büyükşehir ve ilçe belediyelerine danışmadan, onaylatmadan planlama ve ruhsat verme yetkisi olduğunu belirten Kök, "Asıl problem, bu mahallelerdeki halkımızın yıllardır kurduğu arsa tapusu hayali, bu manevra ile yok olmaktadır. Bunun yerine halkımıza TOKİ tapusu layık görülmektedir. Büyükşehir belediyemizin Kepez-Santral mahallelerinde yaptığı arsa tapusu vermeye yönelik kentsel dönüşüme AKP tarafından neden karşı çıkıldığı, bu son durumda daha da iyi anlaşılmaktadır" dedi.

Kök, açıklamasında şunları kaydetti: "İnsanları, yıllardır yaşadığı yerlerden kopararak, nerede ve ne zaman yapılacağı belli olmayan TOKİ bloklarına tıkıp, boşaltılan alanlar acaba kimlere peşkeş çekilecektir. Antalya kamuoyunun bunu bilmeye hakkı vardır."

"AKP'li Kepez belediyesinin 'haberimiz yok' söylemleri inandırıcılıktan uzaktır. İşinize gelen konularda 'Ankara ile tam uyum içinde çalışıyoruz', gelmeyen konularda 'haberimiz yok' açıklamaları, samimiyetten uzaktır. Biz CHP olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, halkımızın haklarını gasp ettirmeyeceğiz. Bunun sorumlularını da kamuoyu önünde yanlışlarından dönmeye davet ediyoruz."

ANTALYA, (DHA)

Foto: CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök

===

Expo Konseyi ilk toplantıda 20 fire verdi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın başkanlığındaki Antalya Expo 2016 Konseyi'nin ilk toplantısına 54 üyeden 20'si katılmadı.

Konseyin ilk toplantısında medya tanıtım, kreatif, hukuk, mobilizasyon, uluslararası organizasyonlar ile altyapı ve yatırım olmak üzere 6 çalışma gurubu oluşturuldu.

ANTALYA'da 2016 yılında düzenlenecek olan A1 kategorisinde Botanik dalında 'Çiçek ve Çocuk' temalı Türkiye'nin ilk Expo'su, World Expo 2016 Antalya'nın 54 üyeden oluşan Expo Konseyi, ilk toplantısını 112 Acil Çağrı Merkezi'nde yaptı. Expo 2016 Antalya Ajansı'nın Yönetim Kurulu Başkanı da olan Expo Konseyi Başkanı Vali Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya, konseyin 54 üyesinden ağırlıklı ilçe belediye başkanları olmak üzere 20 üye katılmadı.

Expo 2016 Antalya Kanunu'na göre yılda 4 kez toplanacak konseyde, üst üste iki toplantıya veya bir yıl içinde toplam dört toplantıya mazeretsiz katılmayan üye istifa etmiş sayılacak ve temsil ettiği örgütün veya kurumun üyeliği de düşürülecek. Konseyin toplantı yeter sayısının 27 olduğunu, karar alma yeter sayısının da 21 olduğunu belirten Expo Konseyi Başkanı Ahmet Altıparmak, "Ben tüm üyelerin katılımı ile bu toplantıların yapılması taraftarıyım" dedi.

Antalya'da düzenlenecek Expo'nun Türkiye'nin ilk Expo'su olacağından dolayı üzerlerinde farklı bir sorumluluk olduğuna işaret eden Vali Altıparmak, "Burada yapılacak çalışmalar Türkiye için de ciddi şekilde örnek teşkil edecek" uyarısında bulundu. Toplantının açılışının ardından Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Expo'nun kazanılması ve bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

5 milyonu yabancı toplam 8 milyon turistin beklendiği Expo 2016 Antalya için toplam bütçenin 180 milyon lira olduğunu belirten Gülay, Expo 2016 Antalya Ajansı için Aspendos Bulvarı'nda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir ofisin kiralandığını ve yakında hizmete gireceğini söyledi. Fuarın düzenleneceği Aksu'daki 1200 hektarlık alanda bulunan 103 binadan 45'inin yıkımına karar verildiğini de belirten Selami Gülay, diğerlerinin incelendiğini ve büyük bölümünün yıkılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Gülay, fuar bitiminde de alanın kalıcı olarak Antalya kazandırılacağını ifade etti. Toplantıda Expo Konseyi başkan yardımcısı olarak belirlenen Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ise Expo 2016 Antalya Kanunu hakkında bilgi verdi. Konseyin ilk toplantısı ise çalışma guruplarının oluşturulması ile tamamlandı. Toplantıda, Medya ve Tanıtım, Uluslararası Organizasyonlar, Kreatif, Hukuk, Mobilizasyon ile Altyapı ve Yatırım olmak üzere 6 ayrı çalışma grubun kurulduğu duyuruldu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: salondan genel, vali ve genel sekreter

===

GÜNLÜ

Taraftardan baklava

TÜRKİYE Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 11'nci haftasında yarın evinde Ankara İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nü ağırlayacak olan Akdeniz Üniversitesi Antalyaspor Hentbol Takımı'na, taraftar moral ziyaretinde bulundu. BESYO Mavi Salonu'na akın eken sporseverler, hentbolculara elleriyle baklava yedirdi. Antrenmanı izleyen ve sporcular lehine tezahüratta bulunan taraftarlar, yarın (Cumartesi) oynanacak müsabakada salonu doldurma sözü verdi. Antrenmanı yarıda keserek sporseverlerin coşkusuna ortak olan sporcular da tezahüratta bulundu.

MESUT ILGIN TRANSFERİ TAMAM

Antrenör Tufan Dağseven, taraftarın yoğun ilgisine teşekkür etti. Dağseven, "Yarın evimizde oynayacağımız maçı sporseverlerin de desteğiyle alarak önümüzdeki hafta yine evimizde yapacağımız Bursa Nilüfer Belediyesi maçına moral kazanmak istiyoruz" dedi. Bu arada, 300 kez (A) Milli Takım formasını giyen ve son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde forma giyen Mesut Ilgın ile de anlaşma sağlandı. Mesut, yarınki maçta takımla birlikte salona çıkacak. Mavi Salon'da oynanacak karşılaşma saat 13.30'da başlayacak.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Taraftarlar ile sporcuların coşkusu ve baklava yedirirken fotolar var.

===

VTV artık uyduda

ANTALYA'nın ilk yerel televizyonu VTV artık uyduda. Kısa süre devam edecek olan test yayınının ardından VTV çok yakında haberleri ve yeni programlarıyla dünyaya açılıyor. VTV Ana Haber ise çok yakında yeni saatinde ekrana gelecek. Deneyimli haber spikeri Murat Er'in sunacağı VTV Ana Haber Bülteni'nin saati de değişiyor. VTV Ana Haber Bülteni çok yakında saat 18.30'da ekranda olacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Murat Duruer

===

Otelcilerin

acı kaybı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) kurucu başkanı Ali Berberoğlu Antalya'daki evinde vefat etti. AKTOB'tan yapılan açıklamada, "Sektörümüze büyük emekleri geçen Berberoğlu Ağabeyimize Allah'tan rahmet, Ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. Berberoğlu'nun cenazesi 16 Aralık Pazar günü, Muratpaşa Camii'nde kılınacak Öğle namazından sonra Uncalı Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında defnedilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Berberoğlu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Çamlıbel Çankaya Kepez Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title