Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin (WTTC) yönetimine giren iki Türkten biri oldu.

Foto: Aşure yenilirken ve toplu foto

===

Ayhan Bektaş, WTTC yönetiminde

OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin (WTTC) yönetimine giren iki Türkten biri oldu. Bektaş'ın yanı sıra, Özaltın Otel İşletmeleri Genel Müdürü Öznur Özdemir Özaltın'ın WTTC'nin yönetiminde yer almasıyla ilgili gerçekleştirilen programa, WTTC Başkanı ve tur operatörü TUİ'nin başındaki isim Dr. Michael Frenzel de katıldı.

Ayhan Bektaş, WTTC'nin yıllık toplantısının 2014 yılında Türkiye'de düzenlenmesinin Türk turizmi için çok faydalı olacağını belirterek, "Turizmin en tepe örgütü olan WTTC'nin yönetiminde yer alacak isimlerden biri olmak şahsım adına bir gurur kaynağı olmasının ötesinde, Türkiye'nin dünya turizm pazarında daha fazla söz söyleme hakkına sahip olacağı anlamına geliyor" dedi.

Bektaş, insanların özgürce ve eşit haklara sahip olarak seyahat edebilmesi, Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesi için elinden geleni yapacağını aktardı. Turizm sektörünün dünyada büyümesinin önündeki engelleri kaldırmak için 1990 yılından beri faaliyetlerde bulunan WTTC'nin merkezi İngiltere'de bulunuyor. Üyeleri ise turizm sektörünün önde gelen 100 şirketinin liderlerinden oluşuyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ayhan Bektaş

===

İl Emniyet Müdürü Gündoğmuş'ta

ANTALYA İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gündoğmuş İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret etti. Eşi Fatma Sağlam'ın da yanında bulunduğu Sağlam, 4 yıldan sonra Gündoğmuş'a giden ilk emniyet müdürü oldu. İl Emniyet Müdürü Sağlam'ın ziyareti ilçede sevinçle karşılandı. İlçe Emniyet Amiri Cemal Özbek'ten tarafından karşılanan Sağlam ve beraberindekiler, Gündoğmuş hakkında bilgi aldı.

Mahalle muhtarlarıyla da görüşen Sağlam, onları istek ve sorunlarını dinledi. Yaklaşık 4 saat ilçede kalan Sağlam, mahalle muhtarlarından İbrahim Baş'ın evini de ziyaret etti. Sağlam, hizmet binası bulunmayan Gündoğmuş İlçe Emniyet Amirliği'ne yeni bir bina yapılması için gayret göstereceklerini söyledi.

Mehmet Ali CENGİZ/GÜNDOĞMUŞ,(DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Öğrencilere uygulamalı eğitim

AKDENİZ Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Programı öğrencileri, mantar üretim tesislerinde dersleri uygulamalı işliyor. Mantarcılık Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Halil Demir, "Okulumuza bu yıl gelen öğrencilerimizin hepsi bilinçli şekilde bu programı tercih etmişlerdir" dedi. Öğrencilerin mantarcılık konusundaki azimlerini görünce sektör adına ümitlendiklerini dile getiren Demir, "Hepsi bu alanda ve özellikle de Korkuteli'nde çalışmak istediklerini söylüyorlar" diye konuştu.

Korkuteli'nde kayın mantarı üretiminin hızla yaygınlaştığını aktaran Demir, "Geçtiğimiz yıllarda birkaç üretici bu konuda çalışırken, bugünlerde bu sayı on civarına ulaşmıştır. Mantarcılık Programı olarak biz de öğrencilerimize kayın mantarını uygulamalı olarak öğretmeye çalışıyoruz. Mantarcılığın geleceği mantarcılık teknikerleriyle emin ellerdedir" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Hastane projesinde sorun yok

Finike Tapu Müdürlüğü'nün, 15 Haziran 2012'de yayımladığı genelge nedeniyle tapu devrine olumsuz cevap verilmesinin ardından kamuoyunda, hastanenin yapımının çıkmaza girdiğini yönünde bir izlenim oluştuğuna dikkati çeken Başkan Bahçeci, bu durumun projenin gerçekleştirilmesini önleyecek bir sorun olmadığını vurguladı.

Finike Tapu Müdürlüğü'nün hastane için arsa devrine olumsuz cevap vermediğini, devir işleminin Başbakanlığın imzasına sunulduğunu anlatan Bahçeci, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı'na tashihi yapılan arsa, yine rutin işlemler gereği Başbakanlığın onayına gönderildi. Burada bir sıkıntı yok" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Finike'ye yeni bir hastane kazandırılması için bürokratik işlemlerin sürdürüldüğünü anlatan Bahçeci, "Arsayı veren Karayolları alan ise Sağlık Bakanlığıdır. Bu konuda bakanlıklar arasında tam mutabakat sağlanmış olup arsanın parası dahi Sağlık Bakanlığı tarafından karayollarına ödenmiştir. Projenin hızlandırılması için çabalıyoruz" dedi.

Üzerlerine düşen sorumluluğunun gereğini ziyadesiyle yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Bahçeci, "Karayollarına ait arazinin tashihi konusunda gerek Ankara'da, gerekse Antalya'daki bölge müdürlükleri ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarıyla yaptığımız direkt temaslarda, valimiz, Antalya milletvekilleri, İl Başkanımız ve kaymakamımız çok destek verdi. Hastane projesinde engel teşkil eden bir sorun yok" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Karayolları bahçesi

===

Göynük altyapıya kavuşuyor

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Göynük Beldesi'nde sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinden inceledi. Başkan Üras, Esentepe Mahallesi'nde sürdürülen çalışmalar hakkında ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında yeni açılan yolların kanalizasyon hattı, içme suyu hattının yapıldığına işaret eden Başkan Üras, çalışmaların 1 ayda tamamlayacağını kaydetti.

Kış mevsimi nedeniyle çalışmalara hız verildiğini kaydeden Başkan Üras, "Açılan yolların kanalizasyon bağlantılarını, içme ve kullanma suyu hatlarını en kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz son hızla çalışmakta. Amacımız hizmet etmek, vatandaşlarımızın huzur ve refahını sağlamak. Göynük'ün sorunsuz bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

KEMER, (DHA)

Foto: Çalışmalardan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Sağlam Korkuteli Gündoğmuş Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title