Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Gönül Elçileri' projesi tanıtımı, Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın önderliğinde Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Foto: Deniz Karataş

===

Gönül Elçileri projesi başladı

ANTALYA Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Gönül Elçileri' projesi tanıtımı, Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak'ın önderliğinde Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi verilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Nurseli Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz'ın eşi Gülsüm Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe'nin eşi Kadriye Kurtcephe, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş'ın eşi Nesibe Kocabaş, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak'ın eşi Nilgün Bulacak ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve kadınlar katıldı.

Toplantıda konuşan Antalya Valiliği Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, Gönül Elçileri'nin sorumluluklarını ve yapması gerekenleri anlattı. Projenin toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini aktaran Taş, projenin aşamaları hakkında bilgi verdi. Taş, "Proje 5 ana aşamadan oluşuyor. Birincisi Koruyucu Aile, ikinci Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, üç Engelli Hizmetlerine Erişim, dört Aile ve Yoksulluk, beş ise Kadın ve Güçlenme" dedi.

Gönül Elçisi'nin ne yapacağını da anlatan Taş, "Çalışma alanına yönelik gönüllü katılımların artırılması için potansiyel kişilerden oluşan 'Gönül Elçileri Çalışma Grubu' kurar. Gönül Elçileri Çalışma Grubu'na liderlik edip, görev dağılımlarını yapar. Çalışma alanına ilişkin bakanlığın il müdürlüğünden bilgi, belge, kaynak, adres, uzman desteği gibi her türlü teknik desteği alır" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Özden Altıparmak, "Bu proje Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Ankara'da biz vali eşleriyle yaptığı toplantı ile başladı. Bugün de biz Antalya'da bu projeyi sizinle birlikte başlatıyoruz. Gönlünde inanç, insan sevgisi, yardımlaşma isteği olan herkes gönül elçisi olabilir. Gönül elçisi olmak önyargılardan uzak, bencillikten sıyrılarak empati kurarak sabırla emek vermektir. Gönül elçisi mutlu ederek mutlu olan, üzüntüyü ve sevinci paylaşan, güveni, dürüstlüğü öğrenen ve öğreten, tanıtım ve bilgilendirme konusunda örnek olandır" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Kıvrak'ın istifa kabul edildi

İl binasında düzenlenen basın toplantısında İl Başkanı Köse, Ali Kıvrak'ın görevi bırakmasına ilişkin sürecin Aralık ayında başladığını söyledi. Ali Kıvrak'ın işlerinin son dönemde yurt dışında yoğunlaştığını ve ayın önemli bir bölümü yurt dışında bulunmak zorunda olduğunu kendisine ilettiğini, ayrıca şeker hastalığı nedeniyle hafta sonlarını İstanbul'da geçirmek zorunda kaldığını belirten İl Başkanı Köse, istifanın bunun dışında gerekçesi olmadığını söyledi.

Aralık ayında başlayan süreç içinde 'idare edilebilir mi' sorusuna cevap bulmak için bir süre beklediklerini belirten Başkan Köse, konunun partisinin Antalya milletvekilleri ve AK Parti Antalya Koordinatörü ve Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'yla da paylaşıldığını dile getirdi. "Arzu ettiğimiz bir durum değildiö diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Köse, konu dün (Pazartesi) Muratpaşa İlçe Yönetimi Kurulu'nca değerlendirildikten sonra istifanın kabul edildiğini kaydetti.

İl Başkanı Köse, ilçede bundan sonra gelişecek süreçte nihai karar merciinin partisinin Genel Merkez'i olacağını söyledi. İlçe başkanlığına atamanın Antalya'da örgütlerle yapılacak istişare toplantıları ve il yönetiminin görüşü doğrultusunda Genel Merkez tarafından yapılacağını kaydeden İl Başkanı Köse, "Süreç henüz çok yeni olduğu için yeni isim kim olur noktasında bir değerlendirmemiz olmadıö dedi.

Mustafa Köse, istifanın sadece başkanlık görevini kapsadığının altını çizerek "Bu şarkı burada bitmeyecek. Kendisine ilerleyen zamanda oluşturacağımız Seçim Koordinasyon Merkezi'nde önemli görevler vereceğizö dedi. Muratpaşa ilçe başkanlığı görevini bırakan Kıvrak ise belirtilen nedenler dışında istifasının bir gerekçesi bulunmadığını söyledi.

Kıvrak, yerel seçim süreci yaklaşırken ilçe başkanı sürekli Antalya dışında bir teşkilat görüntüsü vermemek, teşkilatı korumak adına bu kararı aldığını kaydetti. Ali Kıvrak, bir soru üzerine istifasının Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olmak gibi amaç taşımadığını sözlerine eklerken, "Devlet Senfoni Orkestrası'nın EXPO 2016 konserinde karşılaştığınız protesto kararınızda etkili oldu mu'ö sorusuna ise kesin ifadeyle 'hayır' yanıtını verdi, "O olay geride kalmıştır, bitmiştirö dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ali Kovrak ve Mustafa köse birlikte

--- KUTU ---

CHP skandalları tercih etti

Mustafa Köse, ayrıca, 2013 yılı içinde Bakanlığın Antalya'da proje bedeli 142 milyon TL olan 55 yeni okulda 921 derslik inşa edeceğini söyledi. Bunun yanı sıra hayırseverlerin yardımıyla da 214 milyon TL bedeli bulunan 1087 derslik yapılacağını dile getirdi. Köse, "Büyükşehir Belediyesi'ne hizmetleriyle gündeme gelmesi için bir zaman vermiştik ama o polemiklerle, skandallarla gündeme gelmeyi tercih edince Antalya'nın hak ettiği hizmeti alıyor mu almıyor mu göstermek bize kaldıö diye konuştu.

--- KUTU ---

CHP'ye gözler kör, kulaklar sağır

Antalya'da STK'ları çifte standart uygulamakla itham eden İl Başkanı Köse, "Büyükşehir Belediyesi'nde Menderes Türel başkan olunca her türlü olayda karşısına dikileceksin, ama yönetim değişip CHP olunca ayan beyan hukuksuzlara göz kapayacaksın, böyle olmaz. CHP'den belediye başkanı adayı, milletvekili adayı olmak için gözlerin kör, kulakların sağır olup ortalıkta gezeceksinö diye konuştu.

===

İP'den Baro'ya 'Mumcu' tepkisi

İŞÇİ Partisi (İP), Uğur Mumcu Hukuk Ödülü'ne ilişkin yaşanan süreç nedeniyle Antalya Barosu'na tepki gösterdi. Baronun basiretsiz davrandığını savunan İl Başkan Yardımcısı Avukat Bayram Atasoy, yaşananların Uğur Mumcu'yu ikinci kez öldürmek anlamına geldiğini söyledi.

Yapılan itirazlarda Avukat Erden'in Kürt kimliğinin değil, anadilde eğitimi savunması ve KCK tutuklularını siyasi tutsak olarak nitelendirmesinin ön plana çıkarıldığını vurgulayan Bayram Atasoy, "Karardan dönülmesi üzerine bir grup avukat arkadaşımız konuyu kamuoyu ile paylaşmışlar, Baronun bütünlüğüne ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde bölen bir tavır almışlardır. Açıklamalarında öne çıkardıkları tema milletimizin bölünmesine hizmet eden bir anlayışı içermektedir" diye konuştu.

Uğur Mumcu Hukuk Ödülü'nün bugüne kadar Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu gibi isimlere verildiğini hatırlatan Bayram Atasoy, Avukat Müjde Tozbey Erden'e bu ödülünün verilmesinin Uğur Mumcu'yu ikinci kez öldürmek anlamına geleceğini kaydetti.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açıklamadan genel, Bayram Atasoy portre.

===

Demre'deki şiddetli yağmurda 1200 dekar sera zarar gördü

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde dün akşama doğru yağan şiddetli yağmurun ardından oluşan su baskınlarında, ilk belirlemelere göre, bin 200 dekar seradaki ürünlerin zarar gördüğü, bir çok plastik ve cam seranın yıkıldığı, çok sayıda evi su bastığı belirlendi. Köşkerler Köyü'nün bir bölümünde zarar gören seraların tespiti yapılamazken, bugün yeniden başlayan yağış, zarar tespitini ve vatandaşın seralarını onarmasını güçleştiriyor.

SERALARI SU BASTI

Şiddetli yağmurun ardından yaşanan su baskınları Demre İlçe Merkezi'ndeki Karabucak ve Alakent mahallerinde, Köşkerler Köyü ile bu köye bağlı Güvercinlik ve Dere mahallerinde etkili oldu. İlçe merkezindeki Myra Antik Kenti girişindeki işyerleri, Myra-Andriake Kazıları'nda iki yıl önce ortaya çıkarılan Bizans Kilisesi sular altında kaldı. Köşkerler Köyü Merkezi'ndeki bazı plastik ve cam seralar yıkıldı.

Birçok seranın içi çamur ve taşla doldu. Tarım işçilerinin barındıkları evleri de su bastı, bazı evler de kısmen yıkıldı. Bir çok evdeki eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Bazı elektrik direklerinin de yıkıldığı su baskınlarında, narenciye bahçeleri de çamur içinde kaldı. Vatandaşlar bu sabaha kadar çalışarak, seralara dolan suyu boşaltmaya ve ürünlerini kurtarmaya çalıştı.

KAYMAKAM KARAMAN SEL BÖLGESİNDE

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, su basan tarım alanlarında inceleme yaptı. Kaymakam Karaman, Demre'de dün çok şiddetli yağış meydana geldiğine işaret ederek, su baskınları haber alındığı andan itibaren tüm kamu kurumlarının seferber edildiğini söyledi. Şiddetli yağışın başladığı ilk andan itibaren gerekli önlemleri alarak, daha ağır sonuçların yaşanması ve can kaybı olmaması için süreci idare etmeye çalıştıklarını anlatan Kaymakam Karaman, şöyle devam etti:

"Tarım arazilerinde zarar medya geldi. Yaklaşık 1200 dekar serada zarar söz konusu. Zarar tespiti çalışmalarına başladık. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz gün içinde tespitleri yapacak. Zararların tazmini için gereken çalışma yapılacak." Evini su basan, Meryem Akkaya da, su baskını yüzünden perişan olduklarından yakınarak, "Başkasının arazisini kiralayıp, ortakçı olarak çalışıyorduk. Kiraladığımız tüm seraları su bastı. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Su basan seralardaki çalışmalar

===

İbradılılar İstanbul'da buluşuyor

İBRADI Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ' İbradı Gecesi' bu yıl da İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bahçelievler Pramit Restaurantta 26 Ocak Cumartesi akşamı yapılacak etkinliğe çok sayıda İbradılı'nın katılması bekleniyor. İbradı Kaymakamı Bülent Ay ile İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya'nın da hazır bulunacağı gecede İbradı'nın tarihi ve kültürel dokusunu anlatan bir de slayt gösterimi yapılacak.

İstanbul İbradı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Kazım İletir, geleneksel 'İbradı Gecesi' sayesinde hemşerileriyle bir araya gelerek hasret giderdiklerini belirterek, "Bu gece sayesinde aramızdaki bağlar daha da kuvvetleniyor. Gecede biraraya gelen İbradılar hemşerilerimiz yöresel ezgilerimiz eşliğinde eğlenerek stres atıyor" dedi. Yöresel sanatçı Sami Demircioğlu'nun İbradı türkülerini seslendireceği gecede, sanatçıya kardeşi Saim Demircioğlu def ve darbukayla eşlik edecek. Gecede İbradı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Gençlik Kolları tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi yapılacak.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: İbradı Gecesi (Arşiv)

===

Isparta'da yeni bir haber sitesi: baba32

ISPARTA'da 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den esinlenen gazeteciler baba32.com adlı internet haber sitesi kurdu. Sitenin sloganı ise 'En baba haberler' oldu. 'baba32.com' adlı internet sitesinde 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in fötr şapkasıyla 'Baba' lakabı kullanılıyor. Sitenin imtiyaz sahibi Milenyum Eğitim Basın Yayın Tic Ltd. Şti. yöneticisi Emre Altuğ Isparta'nın başarılı gazetecileriyle birlikte yola çıktıklarını açıkladı.

Süleyman Demirel'in Isparta'ya büyük hizmetler yaptığını belirten Emre Altug 'Baba32' adı da buradan geliyor. Demirel büyük bir devlet adamıdır. Herkes Demirel'i 'Kurtar bizi baba' sloganıyla hatırlar. Biz de buradan hareketle baba32.com'u kurduk" dedi. Sitenin editörlüğünü gazeteciler Muhsin Tufan, Mehmet Erçakır, Soner Toros ve Mustafa Baş yürütüyor. Siteye Akdeniz, Demokrat, Nokta, İlke, Objektif ve Akpınar Gazeteleri destek veriyor.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto : Baba32'nin fotosu

===

Kumluca Kaymakamı Işık'tan Yibo'ya Ziyaret

KUMLUCA Kaymakamı Salih Işık ve Eşi Saadet Işık ile ilçe protokol amirlerinin eşleri, Ziya Gökalp (YİBO) pansiyonunda kalan öğrencileri ziyaret etti. 2012-2013 eğitim öğretim yılı birinci dönemi öncesi karne alacak öğrencilerin heyecanlarını paylaşmak ve onlara hediyeler sunmak amacıyla ziyaret eden Kaymakam Işık ile eşi Saadet Işık, öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Ziyarette öğrencilerle ilgilenen Işık çifti ve protokol üyelerinin eşleri öğrencilere kitap hediye etti.

Kaymakamı Salih Işık, maddi imkanı bulunmayan ve merkeze uzak köylerde yaşayan ailelerin çocuklarının devlet olanaklarıyla okutulması ve eğitimlerinin devam ettirilmesi için yemek, yatak gibi bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi. Yarıyıl tatilinde öğrencilerden bol bol kitap okumalarını isteyen Kaymakam Işık, amaçlarının evlerinden uzak kalan öğrencilere şefkat göstermek olduğunu vurguladı. Ziyaretin sonunda Kaymakam Salih Işık, eşi Saadet Işık ile kurum amirlerinin eşleri 142 öğrenciye karne hediyesi olarak kitap hediye etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Antalya Valiliği Mustafa Köse İbradı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title