Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yeni açılacak cadde ve sokaklara isim yerine artık numara sistemi uygulanacak.

Foto: Meclisten genel

===

Cadde ve sokaklarda numara devri

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yeni açılacak cadde ve sokaklara isim yerine artık numara sistemi uygulanacak. Kumluca Belediye Meclisi, ocak ayının ilk oturumu Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Tüm üyelerin katıldığı meclis toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü. İmar komisyonunun 14 mahalle için 100'den bin 400'e kadar başlangıç numarası ile başlayan sokak numaraları vermesi ele alındı. Daha önce var olan, ancak ismi bulunmayan caddeler için de 1'den başlayan numaralar verildiği kaydedildi.

Toplantıda, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından daha önce 3 defa imar tadilatı için dilekçe verilen ve son dilekçede belediye meclisinin reddettiği imar tadilatı kararı da görüşüldü. Yapılan görüşmede, belediye meclisinin daha önce kasım ayı olağan toplantısındaki kararı doğrultusunda KUTSO tarafından plan tadilatının yapılması kabul edildi.

Belediye tarafından çalıştırılan sözleşmeli personelin bir yıl daha çalıştırılması, personelin kadro karşılığı sözleşmeli personel statüsünde, 5393 Sayılı Kanunun 49. maddesi uyarınca bu kadrolar için teklif edilen bedellerin ise kendilerine net ücret olarak aynen ödenmesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında 'Denetim Komisyonu' üye seçimi de yapıldı. Başkan Çetinkaya, meclis üyelerince geçen yıl belirlenen 5 denetim komisyonu üyesinin 2013 yılında da görev yapmalarını teklif etti. Oylama sonucunda 2012 yılında denetim komisyonu üyeliği yapan Yusuf Göven, Sait Kaya, Şefik Durdaş, Neslihan Sungur Midilli ve Süleyman İhan'ın denetim komisyonu üyeliklerine devam etmeleri kararlaştırıldı. Belediye meclisinde görüşülen tüm gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Meclisten foto

===

Kepez'de sigara sergisi

KEPEZ Belediyesi, Antalya Kent Konseyi işbirliğiyle öğrencilerin, sigaranın zararlarını anlattığı resim çalışmalarından oluşan sergiyi ilçe halkıyla buluşturdu. Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu'nun, ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlediği 'Sigara ile Mücadele' konulu yarışmaya katılan resimlerden oluşan sergi, Kepez Belediyesi fuayesinde ziyarete açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sigara ile Savaşanlar Derneği Antalya Temsilcisi Lütfi Giray, sigaranın bireysel bir problem olmaktan öte bir ülke sorunu haline geldiğine işaret ederek, "Bu illetten yasaklarla değil, eğitimle kurtuluruz" dedi. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise konseyin görevlerinden birinin, halkı doğru bilgilendirmek olduğuna işaret etti.

Gençlik ve Spor Çalışma Grubu'nun, sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla öğrenciler arasında düzenlediği resim yarışmasının önemli bir etkinlik olduğuna değinen Kurt, "Kent Konseyi'nin, Kepez Belediyesi ile işbirliği yapabilmesini ve ortak hareket edebilmesini de önemsiyorum. Bu işbirliği artarak devam edecek" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de sigara gibi çok önemli bir toplumsal probleme dikkat çeken bir etkinlikte, Antalya Kent Konseyi ile ortak bir sosyal çalışmaya imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davetlilerle birlikte sergiyi gezen Tütüncü, sigaranın, başta kanser olmak üzere neden olduğu birçok ölümcül hastalığın anlatıldığı karakalem, pastel boya, suluboya çalışmalarsan oluşan resimleri inceledi. Başkan Tütüncü, fuayede maketi sergilenen ve ORÜS arazisi üzerinde yapımına başlanılan 2 bin kişilik Kepez Belediyesi Kongre ve Sergi Merkezi hakkında da Kent Konseyi üyelerine bilgi verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergi açılışından fotolar

===

16 bin kaçak gözlük

ANTALYA'da 16 bin 660 adet gümrük kaçağı güneş gözlüğü ile birlikte 3 şüpheli yakalandı. Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde doğu illerinden temin ettikleri gümrük kaçağı güneş gözlükleri satanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, 16 bin 660 adet gümrük kaçağı güneş gözlüğüne el konuldu. 3 şüpheli, ifadelerinin ard6ından adliyeye sevk edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen malzemelerin fotosu

===

GÜNLÜ

2 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Hurma Mahallesi 223, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 sokaklar, Ayata Sitesi ve civarı elektriksiz kalacak. Pazartesi aynı saatlerdeki kesintiden Altınova Sinan Mahallesi ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Ispartalı polise güveniyor

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, göreve atandıktan sonra Isparta'daki 3,5 aylık dönemini değerlendirdi. Isparta'da çok büyük asayiş olayları olmamasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Or, halkın yüzde 95'inin polislik hizmetlerinden memnun olduğunu anlattı. Isparta'da önleyici tedbirleri yaygınlaştırdıklarını kaydeden Or, bürolardaki personel sayısını azaltarak dışarı kaydırmalar yaptıklarını söyledi.

İlde polislik hizmetlerinden memnuniyet anketi yaptıklarını vurgulayan Or, 400 kişinin katıldığı ankette, "Katılımcıların yüzde 78'i polislik hizmetlerini yeterli buluyor. Sokakta daha fazla polis olmasından memnuniyet oranı yüzde 85, gürültü yapan araçlara karşı denetimlerden memnuniyet oranı yüzde 85, kimlik sorgulaması memnuniyet oranı yüzde 85 çıkmış. Halkın yüzde 95'i polise güveniyor. Bu oran Türkiye standartlarının üstünde. Türkiye standartları yüzde 70'e yakın" dedi.

İLE UYUŞTURUCU SOKMAMA GAYRETİNDEYİZ

Göreve geldikten sonra uyuşturucuyla mücadele kapsamında 66 olaya müdahale edildiğini anlatan Or, "Bu operasyonlarda 142 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 41 tutuklandı. Uyuşturucu ticareti yapanlar genelde kente gelmeden düzenlenen operasyonlarda yakalanıyor. Okul etrafında uyuşturucu satışı yok. Okullarda çok ciddi tedbir uyguluyoruz" dedi.

HIRSIZLIKTA AZALMA

Isparta'da ihbarların çoğununu doğru olduğuna dikkat çeken Mehmet Or, "340 olay bildirilmiş bunun sadece 4'ü alsız. Şehir olaylara karşı duyarlı. Olaylara müdahale zamanı 3 dakikayı geçmiyor. 191 hırsızlık olayı aydınlatıldı, 215 kişi yakalandı, 89 kişi tutuklandı. Mala karşı işlene suçlarda yüzde 15 azalma var" diye konuştu.

TRAFİK MÜHENDİSLİK SORUNU

Kent merkezindeki yoğun trafik sorunuyla ilgili soruları da yanıtlayan Emniyet Müdürü Or, "Türkiye'de trafik sorunu mühendislik sorunu. Polis belki bunun yüzde 5'iyle ilgili. Mimar Sinan, 6 Mart Cumhuriyet Caddesi tüm iş merkezleri bankalar burada Isparta'nın kalbi burası. Birinci sıraya esnaf kendi aracını park ediyor. İkinci sıraya müşteri park ediyor. Bu durumda trafik nasıl işleyecek? Mutlaka kentte otopark yapılmalı" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Mehmet Or

===

Polis, engelliyi unutmadı

ISPARTA Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. TDP tarafından 22 ortopedik engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. 'Bayram Harçlığı', 'Okulcanlar', 'Gönül Köprüsü' gibi projeleri geçen yıl başarıyla uygulayan Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bu kez engellilere tekerlekli sandalye dağıttı

Tekerlekli sandalyelerin dağıtım töreni IYAŞ PARK AVM'de gerçekleştirildi. Törene, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün toplum huzuru ve güvenliği için başarılı operasyonlar yaptığını anlatan Vali Oğuz, "Türkiye'ye örnek çalışmalar yapıyor. Onların çalışmaları vatandaş tarafından da takdir görüyor. Polisin odağında, insan ve millet sevgisi vardır. Emniyet personelinin bu kadar fedakarca çalışma nedeni insan sevgisidir" dedi.

Emniyetin suçu önlemek ve suçluları bulmanın yanı sıra sosyal alanda da çalışmalar yaptığını anlatan Vali Oğuz, "Vatandaşlarımıza verilen tekerlekli sandalyeler polis sevgisinin maddi bir sembolüdür. Dağıtılan tekerlikli sandalyeler birer araçtır asıl amaç, halkla polisin bütünleşmesidir" diye konuştu.

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ise engellilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından 22 ortopedik engelliye tekerlikli sandalye verildi. Görme engelli Fatma Ersoy'un türküler söylediği tören, kokteylle son buldu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA )

Foto: Törenden fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Or Kumluca Isparta Antalya Yerel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title