Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Meclisten genel.

Foto: Meclisten genel.

===

Antalya gelirini ikiye katladı

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) Hillside Su Otel'de düzenlediği 17'nci Olağan Toplantısı'na konuşmacı olarak Menderes Türel, AK Parti'de yeni üstlendiği yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinin Antalya açısından 'fevkalade' büyük şans olduğunu söyledi. Türel, "Bu görev Antalyalılara verilmiş bir görevdir. Bunu hep birlikte en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bütün Antalya'da yaşayan vatandaşlarımız bu görevin asli sahibidir" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Türel, Mecliste kabul edilen ve onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sevk edilen büyükşehir belediyeleri yasa tasarısının, çok önemli bir yerel yönetimler ve demokrasi reformu olduğunu söyledi. Yasayla Türkiye genelinde 1584 belde belediyesinin kapatılacağını, toplam belediye sayısının 1558 adet azalarak 2 bin 950'den 1392'ye düşeceğini kaydeden Türel, 81 İl Özel İdaresi'nin de 52'ye düşürüleceğini, 34 bin 283 olan köy sayısının ise 18 bin 201'e ineceğini kaydetti. Bu rakamların bile ekonomik yüklerini kaldırılıp, bunun hizmete dönüştürülmesi konusunda çok çarpıcı olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Türel, "Bu yükler vatandaşa kaynak olarak dönecek" dedi.

İşadamlarına yasayla birlikte Antalya'da büyükşehir sınırlarının il mülki sınırlarına genişletileceğini, özel idare, beldeler ve köylerin kaldırılacağını anlatan Menderes Türel, yasayla belediyelerin gelirlerinin ciddi şekilde artacağını söyledi. Bu artıştan en çok Antalya'nın yararlanacağını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, şöyle konuştu:

"16 büyükşehir arasında en çok geliri artan il Antalya olmuştur. Bunda benim sorumluluğum yok. Benim organize ettiğim bir şey değil. Yeni yapmış olduğumuz düzenlemede nüfus kriteriyle birlikte yüzölçümü kriteri de gelirlerle ilgili dağılımda esas alındığı için Antalya, geliri 16 büyükşehir içinde en çok artan il olmuştur. Antalya'nın geliri yüzde 84.55 artmıştır. Yani yasa bugün çıkmış olsaydı bu şekilde kaynak olarak gelecekti. Antalya'nın bugünkü durumunda 493 milyon 495 bin TL olan yıllık geliri 910 milyon 506 bin TL'ye artırılmıştır."

Konuşmasını ardından işadamlarının sorularını yanıtlayan Menderes Türel, başta Side olmak üzere turizm beldelerinin tüzel kişiliklerinin devam ettirilmesi yönündeki soruya "Side'yi kapatmıyoruz. Side Belediyesi'ni kapatıyoruz" karşılığını verdi. Turizmde marka değeri olan bölgelerdeki belediyelerin kapatılması konusunun istisna olarak yasa metninde yer alıp almamasının tartışıldığını belirten Türel, "Marka olan Side Belediyesi değildir. Kimse 'Ben Side Belediyesi'ne gidiyorum' demez" dedi.

Side'nin marka değerine belde belediyesinin kısıtlı imkanlarla hizmet etmesinin değil, ekonomisi güçlendirilmiş ve personel kalitesi yüksek ilçe ve büyükşehir belediyesinin bölgeye gitmesiyle mümkün olabileceğini savunan Menderes Türel, "Biz Side'nin marka değerini artırmak için buraya daha çok hizmet edecek düzenlemeyi yapmak durumundayız" dedi. Side Belediyesi'nin giderinin gelirinden fazla ve imkansızlıklar içinde olduğunu savunan Milletvekili Türel, yasayla Side'nin ilçe ve büyükşehir standartlarına terfi edeceğini söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Menderes Türel, ANSİAD'ın yeni üyelerine üyelik belgelerini verirken

===

GÜNLÜ

Başkan Akaydın Köşk'e çıkıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partisi CHP'nin bugün (Perşembe) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yapacağı Büyükşehir Yasası görüşmesinde yer alacak. Saat 16.00'da gerçekleşecek buluşmada Başkan Akaydın, 10 CHP'li belediye başkanından biri olacak. Köşk randevusunda CHP'den Genel Merkez yöneticileri de yer alacak.

Başkan Akaydın, 13 ilde büyükşehir belediyelerinin kurulması ve mevcut büyükşehir belediyelerinde belde belediyelerinin kapatılmasını içeren yasayı, 'siyasi proje' olarak değerlendirdi. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla yerinden yönetim ilkesinin ihlal edildiğini savunan Başkan Akaydın, yasanın yerel yönetimler üzerinde merkezin iradesini artıran bir dokusu olduğu söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

UMEM'le 146 kişiye daha iş

UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında Antalya'da çeşitli sektörlerin talebi üzerine açılan kurslar sayesinde 146 kişi daha iş sahibi oldu.

ANTALYA'da Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR gibi kuruluşların birlikte yürüttüğü Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

ATSO'da düzenlenen törende ATSO Başkan Vekili Güray Parlak, oto kaportacı, asansör sistemleri bakım onarım, gazaltı kaynakçılığı, mobilya döşemeciliği, baskı sonrası operatörlüğü, çamaşırhane elemanı, kimya laboratuarı, mobilya üretim elemanı alanlarında 15 meslek kursu açıldığını söyledi.

Kurslara 172 katılım olduğunu ve 146'sının başarıyla tamamladığını belirten Parlak, kursiyerlerin yüzde 91'inin ise istihdamının sağlandığını söyledi. Antalya'daki meslek okullarına ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, bu yıl 79 meslek okulunda 48 bin 833 öğrenciye ulaşıldığını söyledi.

Geçen yıl bu okullardan 6 bin 888 öğrencinin mezun edildiğini belirten Dorul, "Yüzde 77'si üniversitelere yerleşti. Yüzde 23'ü ise bir işe yerleşti. Turizm meslek liselerinden mezun olanların neredeyse yüzde 100'ü iş sahibi oldu" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Veli Tekkanat ise yeni dönemde 4 kurs daha açılacağını ve 6 kurs için de komisyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere belgeleri verildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sertifika verilirken

===

AKTOB, Akdeniz turizmini WTM Londra'da tanıttı

AKDENİZ Otelciler ve Turistik İşletmeciler Birliği (AKTOB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiYle gerçekleştirmekte olduğu 'Akdeniz Turizmini Geliştirme Projesi' kapsamında, WTM Londra Fuarı'nda tanıtım yaptı. İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen uluslararası turizm fuarı suresince tanıtım yapan AKTOB, açılan Antalya standı içersinde, Akdeniz Turizmini Geliştirme Projesi'ni poster ve dokümanlarla tanıttı.

Fuar etkinliğinde yapılan tanıtımla ilgili açıklamalarda bulunan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, proje çerçevesinde tanıtımların diğer uluslararası fuarlarda da devam edeceğini vurgulayarak, "Akdeniz Turizmini Geliştirme Projesi sadece bölgemizin tanıtımını içermiyor. Tanıtım yanında eğitim merkezinin oluşturulması da önemli aşamalardan biri. Eğitim merkezimizi de Aralık ayı başında açmayı planlıyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Fuarda CD ve broşür alan kadın

===

Güneşev'de eğitim dönemi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, açıldığı 2010 Nisan ayından itibaren bir eğitim kurumu gibi hizmet veriyor. Kurulduğu günden bu yana 210'dan fazla ilköğretim, lise ve yükseköğretim gruplarından oluşan 16 bin öğrenci ile 6 binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Güneşev, yeni dönemdeki konseptini yenileyerek eğitim çalışmalarına başladı.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, özellikle çocukların ve halkın temiz enerji kaynaklarını yerinde görmeleri için planladıkları Güneşev'in yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Merkezin her gün 4 ayrı grubu kabul edebilme kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, "Şimdiden Kasım ayının büyük bölümü eğitim için rezerve edilmiş durumda, bu çok mutluluk verici" dedi.

50 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Başkan Akaydın, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve halkın Güneşev'i benimsediğini belirterek, şunları söyledi: "Yurttaşlarımız burayı ücretsiz ziyaret ederek hem evlerindeki elektrik enerjilerini nasıl güneşten sağlayabileceklerinin bilgisini alıyor, hem de seramızda yetiştirdiğimiz domateslerimizin tadına bakarak organik topraksız tarımla ilgili bilgileniyor. Yeni dönemde Güneşev'i 50 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz."

GÜNEŞEV ÖDÜLLER ALIYOR

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nin uluslararası arenada da kabul gördüğünü belirten Başkan Akaydın, son bir ayda 2 uluslararası organizasyondan 'En İyi Proje Ödülleri'ni aldıklarını söyledi. Akaydın, "Güneşev'de projelendirmesi yapılan, Türkiye'de ilk defa kendi enerjisini güneşten üreterek aydınlatmasını sağladığımız Türkiye'nin en büyük doğal parklarından biri olan Atatürk Kültür Parkı projemiz ve Güneş Enerjili Klimalı Durak projelerimiz de ulusal ve uluslararası enerji arenasında kabul gördü. Güneş enerjili değişik uygulama projelerimiz devam edecek" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Güneşev'den fotolar

===

11.11.11 bebeklerine doğum günü partisi

DEDEMAN Hotels & Resorts International, geçen yıl yurt içinde İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurum, Konya, Rize, Nevşehir ve Zonguldak olmak üzere otellerinin bulunduğu toplam 11 şehirde, 11.11.2011 tarihinde doğan bebekler için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Bu özel tarihte dünyaya gelen bebeklere nakit para yardımı ve özel hediyeler veren Dedeman Otelleri, ayrıca bebekleri 11 yaşına gelinceye kadar da yalnız bırakmayarak, onları her yıl doğum günlerinde aileleriyle birlikte gerçekleştirecekleri özel kutlamalarla ağırlayacağına söz vermişti ve bu sene aynı tarihte sözünü yerine getirdi.

Akdeniz Üniversitesi hastanesinde 11.11.11 tarihinde dünyaya gelen Hasan Atalay, Mete Güloğlu ve Görkem Gökalp bebeklerin 1. doğum günü kutlamaları, bir partiyle kutlandı. Hasan Atalay, Mete Güloğlu ve Görkem Gökalp'in ailelerinin ve sevdiklerinin katıldığı kutlama, Dedeman Antalya Executive Lounge'da gerçekleştirildi. Kutlamaya katılanlars, keyifli ve mutlu dakikalar geçirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlama fotosu

===

Dolandırıcılara polis engeli

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde telefonla aradıkları kişileri, kendilerini polis ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak, dolandıran şüphelilere yönelik operasyonda, 2 kişi yakalandı. Serik'te telefonla aradıkları kişileri, 'kişisel bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bunları yakalamamız için paranızı vereceğiz banka hesabına yatırın' diyerek vatandaşları dolandıran 20 yaşındaki M.B., 25 yaşındaki İ.H.G. güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Namık KEMAL KILINÇ/SERİK, (DHA)

Fotosuz

===

Isparta'da uyuşturucu operasyonu

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla uyuşturucu sattığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet ekipleri, bir süreden beri yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonrası uyuşturucu sattığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda, D.S., S.Z., Ü.K., F.Ö., K.D. ve S.A. gözaltına alındı. Baskında ayrıca bir miktar eroin ele geçirildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz.

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Menderes Türel Türkiye Antalya Yerel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Ayhan Bora Kaplan'ın yargılandığı davada çarpıcı sözler: Hedef Cumhur İttifakı, Soylu'nun ismi istendi

Ayhan Bora Kaplan'ın yargılandığı davada çarpıcı sözler: Hedef Cumhur İttifakı, Soylu'nun ismi istendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title