Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KORKUTELİ Kaymakamı Erkan Karahan, Burdur'da düzenlenecek 'Kadın Çiftçiler Bölge Yarışması'nda Antalya'yı temsil edecek Ümmü Akgün'ü ziyaret ederek başarılar diledi.

Foto: Tapular verilirken

===

Kadın çiftçiye kaymakam desteği

KORKUTELİ Kaymakamı Erkan Karahan, Burdur'da düzenlenecek 'Kadın Çiftçiler Bölge Yarışması'nda Antalya'yı temsil edecek Ümmü Akgün'ü ziyaret ederek başarılar diledi. Akgün'ü Garipçe Köyü'ndeki evinde ziyaret eden Kaymakam Karahan, "Korkuteli ve Antalya'yı en iyi bir şekilde temsil edeceğinden şüphemiz yoktur. Yarışmadan bölge şampiyonu olarak döneceğinizi umuyorum" dedi.

Türkiye'de kırsalda ve tarımda çalışan kadın nüfusunun yüzde 35 olduğunu kaydeden Kaymakam Karahan, ancak bu oranın milli ekonomiye katkısının yüzde 10'un altında olduğunu vurguladı. Avrupa ülkelerinde ise tarımda çalışan kadın nüfusun yüzde 5 olmasına karşın, ekonomiye katkısının yüzde 12 civarında olduğuna işaret eden Kaymakam Karahan, "Dolayısıyla biz de bir verimlilik sorunu var. Tarımda bu verimlilik sorununu aşmak için tabi eğitime ve teknolojiye daha çok yönelmemiz lazım" diye konuştu.

Ümmü Akgün'ü tebrik eden Kaymakam Karahan, bundan sonraki çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini söyledi. Kaymakam Karahan, daha sonra Garipçe köy muhtarı Akif Balcı ile birlikte köy yollarının mevcut durumunu yerinde görmek üzere Köy içinde incelemelerde bulundu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

MHP'den umre promosyonu

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi(MHP) Manavgat İlçe Başkanlığı, partiye hizmet verenleri umreye gönderecek. MHP Manavgat İlçe Başkanı Halil Gubaş, parti binasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Yıldız ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Emine Doğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Başkan Gubaş, bundan sonra partilerine hizmet eden herkesi umreye göndereceklerini söyledi.

Bu kapsamda İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'nda 15 yıl hizmet veren Emine Doğan'ı umreye göndereceklerini aktaran Gubaş, "25 Mayıs'ta Emine Doğan'ı kutsal topraklara yolcu edeceğiz" dedi. Uygulamayla her yıl bir partiliyi umreye göndereceklerini vurgulayan Gubaş, Antalya'da bir ilki başlattıklarını, amaçlarının partiye hizmet edenleri ödüllendirmek olduğunu söyledi. Gubaş, daha sonra Kadın Kolları Başkanı Yıldız'ın Anneler Günü'nü kutlayarak plaket ve hediye verdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Gelecek eğitimle gelecek

DEMRE Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gelecek Eğitimle Gelecek' projesi kapsamında projede başarılı olan öğrencilere yönelik Antalya gezisi düzenlendi. Geziye, projenin uygulandığı 80'inci Yıl Cumhuriyet, Karabucak ve Yusuf Özek İlköğretim okullarında öğrenim gören 18 öğrenci ve üç öğretmen katıldı. Her okuldan 6 öğrenci ve 1 öğretmenin katıldığı geziye, Demre Karakol Amiri Komiser Erol Yaşar da katıldı.

Öğrenciler gezi kapsamında ilk Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Atlı Birlik Grup Amirliği'ni ziyaret etti. Öğrencileri burada Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nün 'Polirobot' maskotu karşıladı. Midillilere binen öğrenciler, at gezisi yaptı. Ardından akvaryumu gezen öğrenciler, Mini City'i de gezerek eğlendi

Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım, projeye katılan ve başarılı olan öğrencilere daha önce hediyeler verdiklerini söyledi. Bu kez projenin en başarılı öğrencilerine Antalya gezisi hediye ettiklerini anlatan Yalım, "Amacımız, küçük öğrencilerimizin toplumsal yaşama bu projeyle hazırlanmasını sağlamak " diye konuştu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

FTSO'da seçimin galibi Arıcan

FETHİYE Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) meslek komiteleri ve meclis üyesi seçimleri tamamlandı. Fatih Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen seçimlerde 13 meslek grubunda 2 binden fazla üye oy kullandı. Yeniden aday olan mevcut başkan Akif Arıcan 13 gruptan 7'sinde, diğer aday Mustafa Büyükteke ise 6'sında önde çıktı. Seçim sonunda Arıcan'ın listesinden 22, Büyükteke'nin listesinden ise 15 meclis üyesi seçildi. Seçimlerden 1'de bağımsız meclis üyesi çıktı. Akif Arıcan 4, Mustafa Büyükteke ise 11 numaraları meslek grubundan meclis üyesi seçildi.

Sonuçların netleşmesi sonrası açıklama yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, seçimin ardından yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanının seçileceğini belirterek, "Zorlu bir süreci geride bıraktık. Oldukça yoğun bir katılım oldu. 2 binin üzerinde üyemiz oy kullandı" diye konuştu. Mustafa Büyükteke ise "Sonuçlar başa baş çıktı. Aramızda çok fazla bir fark yok. Bugün meslek komitelerini seçtik. Ben de kendi meslek komitemden seçildim. Diğer mevcut aday da kendi meslek komitesinden seçildi. Önümüzdeki hafta yönetim kurulu seçilecek" dedi

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Akif Arıcan'ın oy kullanırken, Arıcan ve Büyükteke seçim sonuçlarını kontrol ederken

===

Alanya BBP'de başkan değişmedi

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Alanya İlçe Teşkilatı'nın tek aday listeyle gidilen genel kurulunda mevcut başkan Fevzi Duran Yıldırım yeniden başkan seçildi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır'ın da katıldığı genel kurulda 30 delegenin tamamı oy kullandı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır genel kurul sonrası yaptığı açıklamada barış sürecindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bu süreçte hükümetten talep edilen isteklerin ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunu öne süren Çayır, bunun adına barış süreci denemeyeceğini söyledi.

Doğu'daki halkın Türkiye'den ayrılmak istemediğini savunan Çayır, "Doğu'da birçok şehirde halk PKK'nın baskısı altındadır. Eli silah tutan adamla müzakere edilemez. Bu yanlış ve çıkmaz bir yoldur. PKK 'silahla mücadeleyi bırakıyorum' diyorsa tamam. Hiçbir PKK'lıdan ve BDP'liden böyle bir açıklama duymadım. Öncelikle bu yolu bırakmaları lazım" dedi.

'AKİL İNSANLARA ACIYORUM'

Akil İnsanlar Heyeti'nde tanıdığı ve iyi niyetli birçok kişinin olduğunu dile getiren Çayır, "Hükümetin akil insanlar olarak ortaya attığı insanlara üzülüyorum. Hükümet akil insanları toplumun öfkesinin önüne atıyor. Kendilerine gelecek tepkiyi frenlemiş oluyor. Akil insanları halkın öfkesinin önüne atarak sayın Başbakan bu anlamda kurnazlık yapmıştır. Onları perişan etmiştir" diye konuştu.

Fevzi Duran Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Fatih Zortaş, Turan Ateş, Arif Türk, Cafer Muti, Ayşe Dilsiz, Adil Uslu, Kenan Erman, Ali Gül Tıraş, Nesrullah Aslan, Şükrü Malğaç, Ahmet Güven.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Genel kuruldan toplu foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Erkan Karahan Korkuteli Antalya Burdur Yerel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title