Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.DEMRE Toptancı Hali Komisyoncular Derneği'nin yeni yönetimi bir dizi yenilik yaparak halde yeni düzenlemeler yaptı.

Foto: Hasan Akıllı

===

Toptancı halde yeni kurallar

DEMRE Toptancı Hali Komisyoncular Derneği'nin yeni yönetimi bir dizi yenilik yaparak halde yeni düzenlemeler yaptı. İhracatçı ve komisyoncularla ayrı ayrı toplantılar hakkında bilgi veren Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, bu toplantılarda alınan kararların aynen uygulanacağını söyledi. Yeni dönemle birlikte Demre Toptancı Hali'nde mal alan tüm ihracatçı ve tüccarlardan teminat mektubu, çek ve senet alınacağını kaydeden Duran, bu kurala uymayan kişilere mal satılmayacağını belirtti.

Toptancı halinde mal satışının saat 06.00'da başlayacağını ve saat 13.30'da sona ereceğini vurgulayan Duran, "Bu saatten sonra hale mal girişi kabul edilmeyecek. Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle, jeneratör alınacak. Üretici kayıt defteri olmayan üreticiden mal kabulü yapılmayacak. Ayrıca bir komisyoncuya borcu olan üreticinin malını başka bir komisyoncu satamayacak" dedi.

Her komisyoncunun, kendisine ilk kez mal getiren üreticiden, daha önce mal verdiği komisyoncuya borcu olup olmadığına dair temiz kağıdı isteyeceğine işaret eden Duran, "Her sabah toptancı haldeki fiyatları belirleyecek 20 tüccar ve 20 komisyoncudan oluşan fiyat belirleme komisyonu oluşturulacak. Her gün fiyatları bu komisyon belirleyecek. Dükkanların önündeki mal kabul noktalarının üzeri brandayla kapatılacak. Dernek binasında ise ölen üyelerimiz için bir köşe oluşturulacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Dernek yönetimi ve komisyoncular

===

Manavgat'tan Muş'a kitap yardımı

MANAVGAT'ta Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi tarafından Muş Şehit Er Zekeriye Yatı Yatılı Bölge Okulu yararına kitap kampanyası başlattı. 'Sosyal Sorumluluk' projesi kapsamında başlatılan kampanya hakkında Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Ünal, yönetim kurulu üyeleri Erdoğan Yılmaz ve Hasan Tüfekçi ile okul müdürü Refik İnci bilgi verdi. Eski öğrencilerinden Sinem Atasayar'ın öğretmen olduktan sonra Muş'a atandığını belirten İnci, Atasayar'ın kendisini kaynak kitap sıkıntısı yaşadıklarını belirterek yardım istediğini söyledi.

Bu yıl İngilizce öğretmeni olarak atanan Sinem Atasayar'ın talebi üzerine okul aile birliği ve öğrencilerle kampanya başlattıklarını anlatan İnci, "Matematik, Fizik, Türkçe gibi birçok dersin yardımcı kitaplarını tedarik ettik. Önümüzdeki birkaç gün içinde kitapları göndereceğiz. Benden yardım talebinde bulunan Sinem Atasayar 2000-2002 yılları arasında Ali İhsan Barut İlköğretim Okulu ve 2002-2006 yılları arasında Manavgat Lisesi'nde benim öğrencimdi" dedi.

Özel Başarı Bilim Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Ünal da kendilerine gelen bu talebi değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Böyle bir yardım yapmaktan dolayı mutlu olduk. Aynı zamanda da öğrencilerinin böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinde yer alması da bizi sevindirdi" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kampanyadan

===

İlaç yeme-içme kadar önemli

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Programı 2'nci sınıf öğrencileri tarafından 'İlaç Sektöründe Perakendecilik' konulu panel düzenledi. Panele Selçuk Ecza Deposu Bölge Müdürü Nusret Özhan, Ağaoğlu Medical Pazarlama Uzmanı Yunus Demirkol ve Eczacı Tayfun Fidan katıldı.

Sağlık sektörünün dünü, bugünü ve yarınının ele alındığı panelin moderatörlüğünü yapan Öğretim Görevlisi Mükerrem Oral, ilaç kullanımının, yeme-içme ihtiyacı kadar önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Selçuk Ecza Deposu'nun Bölge Müdürü Nusret Özhan, insan sağlığı açısından ilaç kullanımının vazgeçilmez olduğunu söyledi. İlaç perakendeciliği hakkında da bilgi veren Özhan, "Ecza depoculuğu insana dayalı bir iştir. Depolar işin nakliye kısmını yönetir. Tanıtım ve pazarlama temsilcileri ise doktor ve eczanelerle birebir iletişim kurarak ilaç akışını sağlar. Dolayısıyla ecza depolarında çalışan sayısı yüksektir" dedi.

Ağaoğlu Medical temsilcisi Yunus Demirkol ise sağlık sektöründe medikalın önemine değindi. Eczacı Tayfun Fidan ise sağlıkta her geçen gün rekabetin arttığını, ayakta kalabilmek için hizmet kalitesinin arttırılması gerektiğini söyledi. Avrupa ülkelerinde her 3500 kişiye bir eczane düştüğünü vurgulayan Fidan, Türkiye'de de bunun sağlanması gerektiğine işaret etti. Panelistler, öğrencilerin, zayıflama ilaçları, ilaç sahteciliği, orijinal ve jenerik ilaç, yabancı doktor transferi gibi konulardaki sorularına cevap verdi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Panelden

===

Çiftçilere kiraz yetiştiriciliği kursu

KORKUTELİ'nin Yeşilyayla Beldesi'nde, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle 'kiraz yetiştiriciliği' kursu açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Fehmi Tekin tarafından verilecek kurs toplam 184 saat sürecek. Kursta, kursiyerlere meyve bahçesi tesisinde dikkat edilecek hususlar, kiraz yetiştirme tekniği, bakımı, gübrelemesi, zararlıların teşhisi, organik gübre kullanımı, hayvansal artıkların değerlendirilmesi, aşılama, budama, toprak işleme, koruma ve sulama metotları hakkında eğitim verilecek.

Kursiyerler, kendi kiraz bahçelerinde bilinçli üretim yapabilmenin yanında, aldıkları sertifikalarla, fidanlıklar ve seralarda da iş bulma imkanına sahip olabilecek. Kursa katılan Yeşilyayla Belediye Başkanı İkram Yıldırım, kursa katılan kursiyerlerin eğitim sonunda bilinçli şekilde yetiştiricilik yapabileceğini söyledi. HEM Müdürü Harun Topay, kurs konularının kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak verilmekte olduğunu söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Öğrencilere trafik semineri

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince öğrencilere trafik eğitimi veriliyor. Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ana sınıfı öğrencilerine trafik kuralları eğitimi verildi. Öğrencilere slayt gösteri eşliğinde trafik kurallarıyla ilgili bilgi veren Trafik Tescil Büro Amiri Cebrail Altunsu, her hafta bir okulu ziyaret ederek trafik eğitimi verdiklerini söyledi.

Eğitimlerde yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme-binme, karşıdan karşıya geçme, alt-üst geçitlerin kullanılması, emniyet kemeri kullanımı ve genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler verdiklerini aktaran Altunsu, "Amacımız trafikte telafisi mümkün olmayan sonuçların tedbirini önceden almak. İlçedeki her okulda eğitim gören öğrencilere trafik kuralları hakkında seminer vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Trafik dersinden resimler

===

Gazipaşalı muhtarlar tek yürek

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 61 üyesi bulunan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek listeyle yapılan genel kurul Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nin binasında yapıldı. Derneğin eski başkanı Eşref Kılınç'ın aday olmadığı kongrede, başkanlığa aday çıkmaması nedeniyle Esentepe Mahallesi Muhtarı Ali Mıdış başkanlığa aday olarak önerildi.

Bütün muhtarların desteğini alan Mıdış, Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği başkanlığına seçildi. Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'nin Yönetim Kurulu üyeliklerine Rafik Akça, Sami Polat, Yusuf Kaya, Mehmet Tuncer, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Yaşar Özsoy, Hayrullah Demiral ve Muzaffer Çetiner seçildi. Dernek Başkanı Ali Mıdış, her ay muhtarlarla bir araya geleceklerini ve sorunlarının çözümü için çalışacaklarını söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Mıdış, yönetim kurulu üyeleri

===

Miniklerin harçlığı mantardan

DEMRE'de kış mevsiminin gelmesiyle yağan yağmurun ardından ormanda yetişen kırmızı mantarlar pek çok orman köylüsünün geçim kapısı oldu. Kaş ve Demre'eki orman köylüler, her yağmurdan sonra açan güneşle birlikte ormana mantar toplamaya çıkıyor. Hafta sonları ilk ve ortaokul öğrencileri de, ormanda mantar topluyor. Topladıkları mantarları, Demre-Kaş karayolunda geçenlere satıyorlar. Öğrenciler, geçen arabalara torbalarda mantarları göstererek satış yapmaya çalışıyor.

Kaş'ın Gökçeyazı Köyü'nden Musa ve Alim Davazlı kardeşler, Çerler Köyü'nden Recep Gacar, hafta sonu ormandan topladıkları mantarları yol kenarında satarak okul harçlıklarını çıkarıyor. Küçük mantar satıcıları mantarın bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşmesinden yakındı. Mantarın kilosunu 4 liradan satan öğrenciler, günde 15-20 lira kazandıklarını söyledi. Öğrenciler, satıştan elde ettikleri parayı okul harçlığı yaptığını belirtti.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Mantar satan öğrenciler

===

Bakanlık çöp kamyonu hibe etti

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, Şarkikaraağaç Belediyesi'ne çöp kamyonu hibe etti. Belediye Başkanı Şafak Ufacık, çevre bilincinin giderek öne çıktığını, çevreye duyarlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Belediyenin girişimleri sonucu Bakanlığın 120 bin lira değerinde çöp kamyonu hibe ettiğini belirten Başkan Ufacık, "Hedefimiz daha yaşanabilir bir Şarkikaraağaç yaratmak, bunun için çalışıyoruz" dedi.

ŞARKİKARAAĞAÇ, (DHA)

Foto: Çöp kamyonu ve Başkan Ufacık - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Gazipaşa Antalya Demre Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

title