Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Türkiye'de çok ender olarak yapılan bir ameliyat gerçekleştirildi.

Foto: Mustafa Aktaş, SBS'den, sıralama

===

AKÜ Hastanesi'nde bir 'ilk' ameliyat

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Türkiye'de çok ender olarak yapılan bir ameliyat gerçekleştirildi. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı'na göğüs duvarındaki kist nedeniyle müracaat eden 80 yaşındaki erkek hastaya Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Okan Solak, Yrd. Doç. Dr. Gürhan Öz, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yüksel Ela ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Kokulu tarafından Türkiye'de ilk kez uygulanan ve lokal anesteziyle yapılan göğüs kafesi duvarının çıkarılması operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürhan Öz, hastanın yaşının yüksekliği, kalp ve akciğer sisteminin yetmezliğinden dolayı genel anestezi yapılmasının hasta için büyük bir hayati tehlike arz ettiğini, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı'nın da görüşleri doğrultusunda hastaya epidural (lokal) anestezi uygulanmasının yapıldığını belirtti. Ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Öz, epidural anestezinin bölgesel olarak uyuşturma yapılarak, hasta uyanık durumda iken gerçekleştirilen bir anestezi yöntemi olduğunu bildirdi.

Gürhan Öz, uyanık durumdaki hastada ameliyat stresi olabileceğini, bunun azaltılabilmesi için önlem alınmasından sonra göğüs duvarındaki kistin, sırasıyla cilt, cilt altı, kas tabakaları ve kemik dokusu uyuşturularak bulunduğu bölgeden tamamen çıkarıldığını söyledi. Öz, operasyonun ardından hastanın yoğun bakımda 1-2 saat gözlem altında tutulduğunu ve sonrasında göğüs cerrahisi servisine alındığını, böylece hastanın genel anestezinin sebep olabileceği komplikasyonlardan korunduğunu belirtti. Öz, bu tür bir operasyonun Afyonkarahisar'da ilk defa epidural anestezi eşliğinde başarıyla gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ameliyat ekibi ve hasta

===

Belkıs'ta tarih gün ışığına çıkıyor

SERİK'in Belkıs Beldesi'ndeki Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda süren arkeolojik kazılarda çok sayıda yapı gün yüzüne çıkarıldı. Antalya Müzesi öncülüğünde Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Veli Köse'nin başkanlığında yürütülen kazılarda, aralarında Almanya, İngiltere, Avustralya ve Belçika'dan da uzmanların bulunduğu 12 bilim insanı ve 15 işçi görev alıyor.

Yaz dönemi kazılarından şu ana kadar Roma ve Selçuklu dönemlerine eserlere ulaşıldı. Kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Veli Köse, Aspendos'un şehir kısmındaki orta kalede (çeşme) başlatılan kazılarda M.S. 160-180 yıllarına uzanan döneme ait bulgulara rastlandığını belirtti. Kazılar sırasında aynı döneme ait heykeller, heykel parçaları, çiniler, çok miktarda seramik ve sikke ile metal eser bulduklarını anlatan Doç.Dr. Köse, yapıların içinde ise yemek kaplarına rastlandığını kaydetti.

Belkıs'taki kazı çalışmalarında toprak altındaki tarihin gün yüzüne çıkmasının yanı sıra önemli eserlere de ulaşıldığına dikkati çeken Doç.Dr. Köse, "Kazılar tamamlandığında şehrin tarihi hakkında da önemli bilgilere sahip olacağız. Birinci dönem kazı çalışmaları önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. İkinci etap çalışmaları ise gelecek yıl başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın finanse ettiği çalışmalar kültür dünyasına yeni eserler kazandıracak" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kazılardan

===

Hollandalı doktorlar sağlık sitemini inceliyor

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne Hollanda'dan gelen 55 aile hekimi ilçedeki hastaneleri gezerek Türkiye'deki sağlık sistemine ilişkin bilgi topluyor. Türkiye'deki sağlık sistemini inceleyen Hollandalı aile hekimleri, Fethiye'deki hastaneleri gezerek gözlemde bulunacak. Doktorlar ayrıca enfeksiyon ve yaşlılık üzerine Fethiye'de yapılacak 2 ayrı konferansa tartışmacı olarak katılacak.

'HOLLANDA'DA YAŞAYAN TÜRKLER SAĞLIK SİSTEMİNİ BİLMİYOR'

Geziyi organize eden Hollandalı Aile Hekimi Anja Van Kompen, Hollanda'da yaşayan Türklerin, ülkelerindeki sağlık sistemine ilişkin hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Türk hastaları olduğunu ve onları sıkça muayene ettiğini belirten Kompen, "Hollanda'da yaşayan Türkler, doktora geldikleri zaman Türkiye'deki sistemi bilmediklerini söylüyorlar. Bu çok dikkat çekici" dedi.

Gezinin bir amacının da Türk sağlık sistemini incelemek ve burada uygulanan sistem hakkında bilgi sahibi olmak olduğunu anlatan Kompen, "Burada sistemi yerinde inceleyerek elde ettiğimiz bilgileri onlara anlatacağız. Türkiye'ye daha önceki yıllarda da gelmiştim. Hastaneleri gezip değişimi yerinde görmek istiyorum. Bu gezi biçim bir kurs niteliği taşıyor" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Doktorlardan foto ve Anja Van Kompen

===

CHP'liler ilçelerde

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve yönetim kurulu üyeleri ilçe ve belde ziyaretlerine devam ediyor. CHP heyeti Dinar, Dazkırı, Evciler ve Başmakçı ilçelerinde CHP ilçe ve belde örgütlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde CHP İl Başkanlığı'nın ve ilçe örgütlerinin yaptığı çalışmalar gözden geçirildi. İl Başkanlığı tarafından hazırlanan çalışma programı hakkında ilçe yöneticilerine bilgiler verildikten sonra görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerde konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, çalışmaları başta il, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, İl Genel Meclisi ve belediye meclisi üyeleri olmak üzere, partinin tüm üyeleri ve gönüllülerle birlikte yürüteceklerini söyledi. Çalışmaların, daha etkin ve sonuç odaklı olması için, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarına işaret eden Görgöz şöyle konuştu:

"Partimizin başarısında halkımızla kucaklaşmak, sorunlarını dinlemek, çözüm odaklı çalışmak, hedeflerimizi doğru belirlemek ve sistemli çalışmaktan geçiyor. Birlikte yapacağımız bu çalışmaları, titizlikle uygulayacağımıza ve başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. CHP örgütleri olarak, yaşanan sorunları biliyor, bu sorunlara çözümler üretiyor, çözümlerimizi halkımızla paylaşıyor ve halkımızla birlikte, yeni bir dirilişi başlatmış bulunuyoruz."

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Öğrenci yurdunda ilginç kampanya

AFYON Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Üniyurt, çeşitli kampanyalarla öğrencilerin ilgisini çekiyor. 2 yıllık kayıt yaptıran öğrencilere yönelik kampanyada öğrencilere akıllı telefon ve tablet bilgisayarın yanı sıra, sürücü belgesi kursu hediye ediliyor. Yurt Müdürü Hüsnü Atak, kampanyadan 700 öğrencinin yararlandığını, kampanya sayesinde ikinci yıl yeniden yurtta kalan öğrencilerin oranının yüzde 86'ya yükseldiğini söyledi.

Öğrencilerin, dersler ve sınavlardan fırsat bulup, sürücü kursuna devam edemediklerine değinen Atak, anlaştıkları bir sürücü kursu ile öğrencilere kurs imkanı sağladıklarını anlattı. Hüsnü Atak, Üniyurt'ta kalan öğrencilerin Afyonkarahisar'daki bir çağrı merkezinde yarı zamanlı çalışma imkanına da sahip olabildiklerine değinerek, öğrencilere Afyonkarahisar ve İstanbul'daki şirketlerde staj olanağı da sağladıklarını sözlerine ekledi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Yurt öğrencileri ve Hüsnü Atak

===

Gloria Otel'de sezon sonu yemeği

ÖZALTIN AŞ'ye ait Belek'teki Gloria Otelleri başarılı geçen yaz sezonunu, turizm sektör temsilcileri ve tur operatörleri yöneticilerinin katıldığı bir yemekle kutladı. Özaltın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'ın eşi Sebahat Özaltın ile birlikte ev sahipliği yaptığı yemeğe Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, TUI Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Rusya, Almanya, Hollanda ve Türkiye'deki tur operatörlerinin yöneticileri katıldı.

Yemekte konuşan Nuri Özaltın, misafirleri üstün hizmet kalitesiyle ağırlamaya devam edeceklerini belirterek, "Yıllardır, binlerce misafirimize mutlu tatiller yaşattık. Geçen hafta üç tesisimiz. Sektörümüzün en önemli ödüllerinden biri olan TUI Holly ödülünü aldı. Bize bu ödülleri getiren misafirlerimize ve bizi onlarla buluşturan siz değerli tur operatörlerimize teşekkür ediyorum. Temel hedefimiz misafirlerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve onlara en iyi hizmeti sunmaktır" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Kültür evi sanatla canlanacak

FİNİKE Kaymakamı Mesut Yakuta, kaymakamlık, belediye ve arkeolog Beyhan Şekerci'nin girişimleriyle 2004 yılında restore edilerek kullanıma açılan Finike Kültürevi'nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Yakuta'ya Özel İdare Müdürü Ayhan Camgöz ve arkeolog Beyhan Şekerci eşlik etti. İnceleme sırasında Kaymakam Yakuta'ya binanın tarihi ve restorasyon aşaması hakkında bilgi veren arkeolog Şekerci, tarihi yapının kültür sanat etkinlikleriyle canlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Bir sanat komitesi oluşturularak kültür sanat etkinliklerinin planlanabileceğini vurgulayan Şekerci, "Müzik ve okuma odası açılabilir. Her yıl 4-5 sergi ve söyleşi planlanarak kültürevi canlı tutulabilir. Bu işe gönül verecek bir komite oluşturalım. Komite, kültür sanat etkinlikleriyle ilgili yıllık programlar yaparak ilçedeki sanatsal ve kültürel eksiklikleri giderebilir" dedi. Kaymakam Yakuta ise kültürevinin eksiklerin giderilerek sanat etkinlikleri için kullanılabileceğini söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: İncelemelerden foto

===

Sağlık grup başkanı görevde

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi Başhekimi ve İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Çınar'ın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atanmasının ardından boşalan yerine devlet hastanesi acil servis doktorlarından Dr. Muhammet Fatih Gür getirildi. Göreve başlayan Dr. Gür, ilçede görevli sağlık personeliyle toplantı yaptığını vurguladı.

Toplantıda, mesai saatleri ve mobil sağlık hizmetleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Dr. Gür, Devlet Hastanesi'ndeki görevim henüz bitmedi. Önümüzdeki haftadan itibaren mesaimin tamamını yeni görevim için harcayacağım. Bana verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Muhammed Fatih Gür

===

Kadro 8, başvuru 216

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki okullarda temizlik görevlisi olarak 3 ay çalıştırılmak için açılan 8 kişilik kadroya 216 kişi başvurdu. Türkiye İş Kurumu aracılığıyla ilçedeki okullarda çalıştırılacak işçiler kurayla belirlendi. Gazipaşa Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş'ın da hazır bulunduğu kura çekimini Noter Vekili Ayfer Salman gerçekleştirdi. 3 aylık iş için başvuru yapan 216 kişiden 197'sinin katıldığı kurada, salonda izdiham yaşandı. Yapılan kurada 8 asil ve 4 yedek personel seçildi. Kuraya katılanların sadece 14'ünün erkek olması dikkat çekti.

İSİMLER BELİRLENDİ

Milli Eğitim Müdürü Aktaş, kurayla işe alınan personelin okullarda temizlik işlerini yapacağını ve 3 Ocak'a kadar SGK güvencesiyle maaşlı çalışacaklarını söyledi. Geçen yıl 50 personel alımı yapıldığını kaydeden Aktaş, "Bu yıl İŞKUR tarafından personel kadrosu verilmeyen okullarımızda okul aile birliğinin imkanlarıyla temizlik personeli istihdam edecekler" dedi.

BAKANLIK PROJESİ KAPSAMINDA ALINDILAR

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında yapılan işçi alımıyla ilgili bilgi veren İŞKUR Alanya Şubesi Müdürü Ahmet Akbulut ise projenin Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı ile ortaklaşa yapıldığını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda kurs görecekler ve aynı zamanda okulun temizlik işlerinde çalışacaklar" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kura çekimi

===

Miniklere yeni sınıf

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Gökçeören Köyü Gökseki Mahallesi'nde yeni yaptırılan anasınıfı törenle açıldı. Gökseki Anasınıfı'nın açılış kurdelesini, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve hayırsever işadamı Enes Günay birlikte kesti. Açılışa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, okul müdürleri, öğretmenler, yerleşik yabancıların oluşturduğu Çalışkan Arılar Grubu üyeleri katıldı.

İşadamı Enis Günay ve Kaş Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan 'Gökseki Enes Günay Anasınıfı'nın açılışının ardından Kaymakam Kapankaya ve diğer davetliler sınıfın 22 minik öğrencisine ders araçları ve oyuncak hediye etti. Açılışa katılanlar, öğrencilerle bir süre oyun oynadı. İşadamı Enes Günay'a katkılarından dolayı teşekkür eden Kaymakam Kapankaya, kitap hediye etti.

Gökseki Mahallesi'ndeki çocukların hemen evlerinin yanındaki okulda eğitim göreceğini kaydeden Kaymakam Kapankaya, "Taşınma sorunu ortadan kalkacak. Bu ana sınıfı, devlet millet işbirliği ile yapıldı. Eğitime katkının ölçüsü yok. Hayırsever işadamımız Enes Günay 25 bin lira, Kaş Köylere Hizmet Götürme Birliği 25 bin lira katkı sağlayarak bu ana sınıfını yaptırdık" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılıştan öğrencilerden

===

Mühendisler turistik gezide

İNŞAAT Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Üyeleri aileleri ile birlikte İbradı'yı ziyaret etti. 60 kişilik grup, Belediye Başkanı Muharrem Kaya tarafından karşılandı. Mühendisler, turistik gezileri kapsamında ilk olarak restore edilerek turizme kazandırılan Yörük Ali Paşa Konağı'nı gezdi, ardından Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarından olan 'Arapastı' kestanesini de ziyaret etti. 900 yaşındaki anıt ağacın etrafından kollarını birleştirerek halka oluşturan grup üyeleri, ağacın gövde genişliğini de ölçerek fotoğraf çektirdi.

Ormana Beldesi'ndeki 'düğmeli evler' ile 'Eynif Ovası'nı da gezen grup, ardından dünyanın ikinci büyük yeraltı mağarası konumundaki Altınbeşik Mağarası'na geçti. Botlarla mağaranın içindeki gölde gezen ziyaretçiler, burada hazırlanan gözlemelerden yedi. Oda üyelerinden Süleyman Seyrek ve Seyhan Çetin'in gerçekleştirdiği etkinliğin birlik ve beraberlik sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulandı. Seyhan Çetin, her hafta farklı bir yere gezi düzenlendiği dikkat çekti.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Geziden fotolar

===

Eski müdür mahkeme kararıyla geliyor

SERİK İlçe Milli Eğitim Müdürü ikin Eskişehir'in Günyüzü İlçesi'ne İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Feyzullah Korkut, mahkeme kararıyla yeniden Serik'e döndü. Atamasının ardından Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne 'yürütmenin durdurulması' istemiyle dava açan Korkut, mahkeme kararının ardından gelecek hafta ilçeye gelerek göreve başlayacak. Korkut'un göreve iadesinin ardından Serik İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ise Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak göreve başladı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Feyzullah Korkut

===

Dizlerinin üzerinde yaşıyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde ön iki ayağı sakat olan koyun, dizlerinin üzerinde yaşam savaşı veriyor. Huriye Keskin'in sahibi olduğu koyun, normal hayvanları gibi hareket edemediği ancak dizlerinin üzerinde otlanabiliyor. Sürüyle birlikte gidemeyen koyuna Huriye Keskin evinin yanındaki otluk alanda bakıyor. Huriyet Keskin, yaşaması için sürekli otluk alana taşıdığı koyunun neden sakat kaldığını ise bilmiyor. Koyunun diz çökerek yaşamaya çalıştığını anlatan Keskin, sürekli yem ve su vererek bakımını yaptığını söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Koyunda foto

===

Afyon'da Göller Bölgesi Çalıştayı

GÖLLER Bölgesi Etkileşim Planı Afyonkarahisar Çalıştayı 12 Ekim Cuma günü Afyonkarahisar'da yapılacak. Korel Termal Otel'deki çalıştayda Göller Bölgesi Etkileşim Planı ile tematik stratejiler ve ürünler konusu tartışılacak. Çalıştaya kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşların temsilcileri katılacak. Katılımcılar çalıştay yöneticisi tarafından ortaya konulan çerçeve içinde görüş ve öneriler sunacak. Toplantı sonrası yapılacak değerlendirmenin ardından inceleme gezisi gerçekleştirilecek.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Bagajdan esrar çıktı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Antalya-Mersin Karayolu'nda uygulama yapan Zeytinada Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, durdurdukları yolcu otobüsünde yaptıkları aramada, bir yolcuya ait çantada 1 kilo 500 gram esrar ele geçirdi. Yolculardan M.Ş.ye ait olduğu belirlenen çantada paketlenmiş haldeki kubar esrara el konuldu. Gözaltına alınan M.Ş., jandarmadaki sorgusunun ardından 'uyuşturucu madde sevkiyatı ve ticaretini yapmak' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Türkiye Antalya Yerel Haberler

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Gülşah Çomoğlu hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title