Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yapılan değerlendirme sonucunda 1.sırada kabul edilerek...

Foto: Sibel Aslan, yolda yürürken

===

Bu proje Avrupa'da 1 numara

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yapılan değerlendirme sonucunda 1. sırada kabul edilerek desteklemeye değer bulundu. Yabancılar Şube Müdürlüğü, asli görevlerinin yanında yabancı ülke konsoloslukları, fahri konsolosluklar, yabancılarla ilgili kurulan STK'lar ve turizm şirketleriyle görüş alışverişinde bulunularak, yabancıların karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapıyor.

KİTLE HEDEFİ TÜM YABANCILAR

Amacı turizm sektörüne katkı sağlamak ve yabancıların kendilerini daha güvenli hissetmesini sağlamak olan proje ile Antalya'da yaşayan yabancılar kendilerini evinde gibi hissediyor. 'Onlar Bizim Hemşehrimiz' projesinin kitle hedefinin ilde yaşayan tüm yabancılar olduğunu söyleyen Antalya Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş, "Proje ile önyargıları ortadan kaldırarak, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ortamı sağlayarak, şehrin yerli ve yabancı sakinlerinin birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyoruz. Bu sayede yabancılar yeni yaşamlarına adapte olurken zorlanmıyor" dedi.

Proje sayesinde, Antalya'da yaşayan yabancıların suça maruz kalma oranlarının da en aza indirildiğine değinen Akkuş, "Türk vatandaşı ile evli olma, eğitim-öğretim görme, gayrimenkul edinme, çalışma vb. nedenlerle ikamet izni alma suretiyle, Antalya'da yaşamını sürdürmekte olan yabancı ülke vatandaşlarının tamamına bu proje ile ulaşabiliyoruz" dedi. Akkuş, İngilizce, Rusça, Almanca dillerinde broşürler hazırladıklarına değinerek, Yabancılar Şubesi'ne yapılan başvurularda, yabancıların idari işlemlerinin hızlandırılmasını da sağladıklarını anlattı.

Yabancıların maruz kalabileceği suç türleri ile bunlardan korunma yöntemleri içeren kitapçık ve broşürler hazırladıklarını da açıklayan Ozan Akkuş, "Ayrıca yabancıları bilgilendirme toplantıları ve kaynaşma faaliyetleri hem il merkezinde hem de Yabancıları bilgilendirme toplantıları ve kaynaşma faaliyetleri Kaş, Alanya, Manavgat, Kemer gibi yoğun yabancıların yaşadığı ilçelerde yapılıyor. Yabancılarla birlikte Noel kutlamalarına katılıp, kurban bayramında birlikte kurban kesiyoruz. Yani artık onlarla iç içeyiz" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Proje afişi ve polis yabancılara bilgi verirken

===

Antalya İtfaiyesi 10 ayda 3 bin 380 ev ve işyeri yangını ile 2 bin 343 arama kurtarma olayına müdahale etti.

Antalya itfaiyesi yangınlara koşuyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye ekipleri, 1 Ocak - 25 Ekim 2012 tarihleri arasında 3 bin 380 yangına müdahale etti. Yangınların yanı sıra arama-kurtarma faaliyetleri de yürüten itfaiye ekipleri, 518 trafik kazası, 651 kapı açma, 127 insan kurtarma, 138 su baskını, 590 hayvan kurtarma, 75 intihara teşebbüs, 125 asansör tahliye görevi olmak üzere 2 bin 343 arama-kurtarma görevinde bulundu.

Antalya İtfaiyesi, Hürriyet merkez istasyonun yanı sıra Cumhuriyet, Düden, Kepez, Aksu, Döşemealtı, Çamlıbel, Beldibi, Kaleiçi ve Gürsu istasyonlarıyla da yangınlara müdahale ediyor. 270 kişiden oluşan personel sayısının 230'u müdahale ekiplerinde, 40 personel ise idari görevlerde çalışıyor. Antalya İtfaiyesi bünyesinde 31 arazöz aynı zamanda kaza müdahale aracı, 8 merdivenli araç, 1 adet 30 metre 1 adet 54 metre yangın söndürme aracı 24 saat görev bekliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan da, ekiplerin vardiyalı olarak 24 saat görev başında olduğunu söyledi. Pehlivan, yangın, trafik kazası, kapı açma, hayvan kurtarma, intihar teşebbüs, asansör tahliye gibi görevleri bulunan Antalya İtfaiyesi'nin, ihbar yoğunluğu olarak ilk sırada yer aldığına işaret etti. İşlerinin sadece yangın söndürmek olmadığını söyleyen İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Cengiz Çelik de, "Arama kurtarma ve trafik kazaları da görevlerimiz arasında" dedi.

İtfaiye personelinin özverili çalışmalar yürüttüğünü belirten Çelik, "24 saat çalışıp, 48 saat dinlenen personelimiz yangın başta olmak üzere arama-kurtarma, trafik kazası gibi bir çok olaya müdahale ediyor. Antalya'da 230 aktif personel yaz kış demeden yangın nöbetindeyiz" dedi. Ev ve iş yerlerinde çıkan yangınların yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Çelik, bakımsız ve eski binalardaki elektrik aksamının, ısınma sistemlerinin yükünü çekmekte yetersiz kalması yüzünden yangın riskinin daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Kenar mahallelerdeki gecekondularda da fare gibi kemirgenlerin ısırdığı elektrik kablolarının kısa devre yapması yüzünden yangın çıkabildiğinin altını çizen Çelik, gecekondulardaki elektrik aksamını metal boru içerisinden geçirilmesini önerdi. Çelik, "Kemirgenlerin ulaşabileceği kabloları koruma altına almak çok önemli. Farelerin kemirdiği kablolarda kısa devre oluşması yangına yol açıyor. Kibrit ve çakmak gibi yanıcı materyallerin de çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulması gerekiyor" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Emin Pehlivan, itfaiyeciler iş başında ve eğitim çalışmalarından

===

Şoförler Ankara yolcusu

ANTALYA Turizm Şoförleri Derneği (ANTŞOD) Başkanı Orhan Kayabaşı, şoförlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep etmek üzere Ankara'ya giderek bakanlıklar düzeyinde görüşmeler yapacaklarını söyledi. Yılda 10 milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya'da şoförlerin turizmin en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade eden Kayabaşı, 2006 yılından beri uğraşmalarına rağmen şoförlerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda gelişme sağlayamadıklarını dile getirdi.

Dertlerini kimseye anlatamadıklarını ve her platformda sorunlarını dile getirmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını aktaran ANTŞOD Başkanı Orhan Kayabaşı, çareyi Ankara'ya gitmekte bulduklarını kaydetti. Ankara'da başta milletvekilleri olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceklerini vurgulayan Orhan Kayabaşı, sorunlarının çözümü için meslek yasası çıkarılmasını isteyeceklerini belirtti.

SERTİFİKA VERİLİYOR AMA SORGULAYAN YOK

Kayabaşı, turizm sezonunda Antalya'da 6 bin aracın faal olarak çalıştığını, bu araçlarda yaklaşık 7 bin şoförün görev yaptığını aktardı. Kayabaşı, bu şoförlerden 2 bin 700'ünün dernek üyesi olduğunu, bunlardan bin 187'sinin ise Turizm Eğitim Merkezleri (TUREM) tarafından verilen sertifikaya sahip olduğunu anlattı. Sertifikaların tur otobüslerinin karıştığı kazaları önleme bakımından çok önemli olduğuna dikkati çeken Kayabaşı, "Bu sertifikalar veriliyor ama hiçbir şekilde sorgulanmıyor. Sorgulama yapılmadığı için de bu işin önemi kalmadı" diye konuştu.

AİDAT TOPLAMAMIZA İZİN VERİLMİYOR

Gerek şoförlerin eğitilmesi gerekse trafik kazalarının önlenmesi konusunda yürüttükleri mücadelede yalnız bırakıldıklarından yakınan Kayabaşı, "Eğitim programları düzenleniyor ama biz dışlanıyoruz. Üyelerden aidat toplamak istiyoruz kamu kurumları karşı çıkıyor. Bize 'psikolojisi düzgün insanlarla çalışın' deniyor ama şoförlerin çoğu 20 saatin üzerinde çalıştığı ve düşük maaş aldıkları için psikolojisi bozuluyor. Şoförlerin yaşam koşulları iyileştirilmediği sürece her şey boş. Sorunu Antalya'da çözemedik. Bayramdan sonra Ankara'ya gideceğiz" dedi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Orhan Kayabaşı

===

Hedefi emeklilik

MANKENLİĞE Antalya'da başlayan ardından kariyerine yön vermek için İstanbul'a giden 26 yaşındaki Elif Ece Uzun, başarısıyla dikkatleri çekiyor. Özel televizyonlarda hazırlanan 30 saniyede şöhret, bravo, çarkıfelek ve magazin gibi yarışma programlarında görev yapan, çikolata, çerez, mobilya ve eğitim reklamlarında oynayan aynı zamanda Kanal D televizyonunda 'Aşk Her Yaşta' isimli dizide rol alan Uzun, başarısının sırrını açıkladı. 15 günde bir Antalya'ya gelerek dinlenen Elif Ece Uzun, arkadaşlarından ve ailesinden kopamıyor.

180 santimetre boyunda, 57 kilo ağırlığında olan güzel manken, gece-gündüz çalıştığını söylüyor. İstanbul'da bir dakika bile boş durmadığını belirten Elif Ece Uzun,çeşitli illerdeki etkinliklerde de mankenlik yapıyor. Başarının tek sırrının çok çalışmak ve belirlediği hedeflere ulaşma gayreti olduğunu kaydeden Uzun, "6 yıldır profesyonel olarak mankenlik yapıyorum. Çıktığım ulusal ve uluslararası defilelerin sayısını unuttum. Mankenlikte tek hedefim iyi para kazanıp, kazandıklarımı yatırıma çevirip, emekliliğimi kazanmak" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Elif Ece Uzun'un yeni fotoları.

29 EKİM PAZARTESİ SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 16/28 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 08/21 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 06/20 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 18/29 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 15/28 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 10/24 (ÇOK BULUTLU)

MANAVGAT : 16/28 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 15/27 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 07/22 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 06/19 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 09/23 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 14/25 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.49 06.11 11.48 14.44 17.13 18.28

AFYONKARAHİSAR: 04.50 06.15 11.49 14.42 17.10 18.28

BURDUR : 04.51 06.14 11.50 14.44 17.13 18.29

ISPARTA : 04.50 06.13 11.49 14.43 17.12 18.28

ALANYA : 04.44 06.06 11.43 14.39 17.08 18.23

KEMER : 04.50 06.12 11.49 14.45 17.14 18.29

KUMLUCA : 04.51 06.13 11.50 14.46 17.15 18.30

FETHİYE : 04.56 06.18 11.54 14.50 17.18 18.34

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AHATLI Ahatlı Sağlık Ocağı karşısı 227 34 44

AYTEKİN Varsak Sağlık Ocağı karş. 417 80 11

GÜLAY Meltem Mah. Özlem Sit. 17. Blok 237 22 87

ONUR İsmet Gökşen Cad. 1488 Sk. 2/1 316 04 93

SIHHAT Fener Mah. B.Ecevit Blv. Özgül Sit. 324 41 87

ŞARAMPOL A.İpekçi Cad. 8. Tenli Apt. 1/C 243 05 58

TOKER Zafer Mah. M.Akif Cad. 321 55 15

TOKUÇOĞLU Çaybaşı Mah. 1343 Sk. No: 7 322 35 35

YENİ ARAT Gürsu Mah. Gazi Mustafa Kemal Blv. 229 46 88

AFYONKARAHİSAR

--------------

SELÇUK 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 217 70 09

SEVGİ Müftülük karşısı No: 17/A 214 44 00

ŞARLAK Yeşilyol Cad. No: 9/A 213 13 13

ISPARTA

-------

ÇAĞDAŞ İstiklal Mah. 104. Cad. No: 28/E 218 50 50

KIRMIZI BEYAZ Hızırbey Mah. 1523 Sk. No: 8/B 218 00 27

MELİKE Hızırbey Mah. İsmet Paşa Cad. No: 67 232 86 60

BURDUR

------

YALÇINER Şehit Ersan Cad. No: 28/3 233 18 19

ALANYA

------

MELTEM 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 511 00 73

TUNA 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 519 03 11

KEMER

-----

AYVAZ Akdeniz Cad. 8/C 814 38 91

MANAVGAT

--------

KEREM A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 89 50

ULUÇAY Y.Hisar Mah. Tugayoğlu Cad. 746 57 77

FETHİYE

-------

İLHAN ŞENEL Devlet Hast. arkası 613 23 06

SÖZMEN İnönü Bulvarı 614 86 18 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Elif Ece Uzun Kayabaşı Alanya Yerel Haberler

title