Haberler

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek Açıklaması

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan zamların galericileri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Özellikle her girilen yeni yılda, otomobil sektöründe ÖTV, MTV ve akaryakıta yapılan zamlar bizlere ciddi sıkıntı yaratıyor” dedi.

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan zamların galericileri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Özellikle her girilen yeni yılda, otomobil sektöründe ÖTV, MTV ve akaryakıta yapılan zamlar bizlere ciddi sıkıntı yaratıyor" dedi.

Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ekrem Şimşek, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan zamlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yılın ilk günlerine her zaman olduğu gibi yine Özel Tüketim Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisine ve akaryakıta ciddi zamlar geldi. Ülkemizde biliyorsunuz 1 ay öncesinde otomobil sektöründe ithalat ve ihracat rakamları açıklandığında epey bir moralimiz düzelmişti. Bununla ilgili 2014 yılına da öngörümüz sektörle ilgili ciddi gelişmelerin olacağı, pozitif yönde böyle bir beklentimiz vardı. Fakat üst üste gelen bir takım tedbirler örneğin; 2013 yılının 10. ve 11. aydaki BDK'nın düzenlemeleri, taşıt kredilerindeki sınırlamalar, daha sonra geçtiğimiz ay yaşanan siyasi gelişmeler bizleri olumsuz yönde etkiledi. Yapılan bu zamların sektöre büyük bir sıkıntı vereceği ortada" diye konuştu.

Dövizdeki artışa da değinen Şimşek, "MTV'ye ve ÖTV'ye bir zam gelirdi ancak bu dövizde ki oynamalar ciddi sıkıntılar oluşturdu. Önümüzdeki dönemlerde bunun piyasaya yansıyacağını çok iyi biliyoruz. Hatta otomobil sektörünün gerek yan sanayi, gerekse 0 modeliyle ilgili 2014 yılının tekrar gözden geçirilmesi kanaatindeyiz. Ortaya çıkan bu durum ikinci el araçlara da yansıyacaktır. Yapılan bu zamlar otomobil alım satımlarında ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Ayrıca 2013 yılında ikinci el piyasasında arzu istediğimiz bir performansı yakalayamadık. Bakalım hep beraber bekleyip göreceğiz. Biz bunları artık kanıksadık. Özellikle her girilen yeni yılda otomobil sektöründe ÖTV, MTV ve akaryakıta yapılan zamlar bizlere ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu zamlar ikinci araç fiyatlarına da yansıyacaktır. Zaten pek hareketli olmayan piyasada buda tarafımıza olumsuz yönde yansıyacak" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title