Haberler

"Anadolu'dan Afrika'ya Şefkat Eli" Konferansı

Fatsa Umut Derneği organizesinde, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr.

Fatsa Umut Derneği organizesinde, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fahretin Er, "Anadolu'dan Afrika'ya Şefkat Eli" başlıklı bir konferans verdi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen programa FATSO Başkanı Tayfun Karataş,

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Biberoğlu, Memur-Sen İlçe Temsilcisi Hüseyin Yıldız da katıldı.

Aynı zamanda Manisa Sağlık Eğitim Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Fahretin Er konuşmasında, "Bu dernekle 2007 yılından beri birçok Afrika ülkesine Türkiye'den giden gönüllü doktorlarız. TİKA ile sivil toplum kuruluşları işbirliği yaparak Türk insanının, Türk hekiminin gücünü, kuvvetini ve yardımseverliğini, Anadolu insanının merhametini Afrika insanına götürmek için kendimizde görev bildik. Afrika ülkelerine yüzlerce, binlerce Anadolu insanının desteğiyle giden doktorlar ameliyatlar yaptılar, hastalar baktılar, ilaçlar verdiler su kuyuları açtılar ve birçok projeye ön ayak olduk. Bu, Türkiye'nin geleceği açısından da çok önemli, Türk hekimlerinin geleceği açısından, Türkiye'nin ticareti açısından da çok önemli. Çünkü hekimin gittiği bir yere daha sonra iş adamı da gidiyor, uçaklar gitmeye başlıyor. Topyekun Anadolu insanının Anadolu coğrafyasının civarında olan ülkeleri fark etmesi en önemli belirtisidir" dedi.

" 'MUZUNGU' DİYE KARŞILANDIK 'SANNU' DİYE UĞURLANDIK"

Afrika'da ortalama ömrün 42 yıl olduğunu ifade eden Dr. Fahretin Er, "Dünyada en çok çocuk ölüm hızı orada. Ama şöyle düşünün ki Afrika'nın total zenginliği Afrika kıtasında bütün insanları Avrupa standartlarında yaşatmaya yeter de artar bile. Afrika'nın zenginliği Afrika'ya gitmiyor. Nereye gidiyor? İşte bunu yıllarca sömüren Avrupa'nın beyaz insanına gidiyor. Zenginlikleri yıllarca akmış ve hala da akmaya devam ediyor. Biz Afrika'ya ilk gittiğimizde bize 'Muzungu'(kötü beyaz adam) dediler ama sonraki gidişlerimizde bize 'Sannu'(iyi beyaz adam) dediler. Dediler ki Avrupalılarda beyaz adam, siz de beyaz adam ama siz farklı beyazsınız. Yani bizi fark ettiler çünkü biz Afrika'ya almak için değil, vermek için gitmiştik, merhametimizi vermiştik. Anadolu insanının sıcak elini uzatmaya gitmiştik" diye konuştu.

"AFRİKA'DAKİ YAŞAM EĞİTİMLE DÜZELİR"

Afrika'da ki yaşam tarzının değişmesi için eğitimin şart olduğunu ifade eden Dr. Fahretin Er, "Onların kendi beyin güçlerini Afrika için eğitirsek niye düzelmesin. Orada eğitim çok kötü ya da eğitilmiş insan Afrika'da durmuyor. Eğitimli Afrikalıların kendi ülkelerinde durmaları gerektiğini, bunun bir görev olduğunu söylersek, anlatırsak, o idealde insanlar yetiştirirsek Afrika'nın geleceğinden ümit var oluruz hem de çok uzakta değil" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Dr. Fahretin Er'e, FATSO Başkanı Tayfun Karataş tarafından bir buket takdim edildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Afrika Fatsa Yerel Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title