Haberler

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay'ın Suluova Ziyareti

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Orbay, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Mahmut Boz, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Pan Et AŞ.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Mahmut Boz, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Pan Et AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Gümüş, Ticaret Odası Başkanı Turgut Aksu ve Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yıldırım'ı ziyaret etti.

Rektör Orbay, ziyaretleri hakkında yaptığı değerlendirde, Suluova Meslek Yüksekokulu potansiyelinin bölüm ve tesis olarak daha da büyümesi için neler yapılabilir konusunu görüştüklerini söyledi.

"Suluovalıyım ve burada doyuyorum diyen herkesin yardımlarını ve katkılarını görüyoruz" diyen Orbay, şunları dile getirdi:

"İki yıl önce açılan Suluova Meslek Yüksekokulu bu yıl ilk mezunlarını verecek. Kısa sürede 7 bölüme ulaşan Meslek Yüksekokulumuz ilçe halkına olduğu gibi bölge ekonomisine ve sosyal hayatına bir canlılık kazandırmıştır. Bunun yansımalarını daha da arttırabilmek için ilçenin kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle daima istişare içindeyiz. Bizleri sürekli ziyaret ederek taleplerini bildiriyorlar, ilçe halkı bu konuya çok büyük ilgi gösteriyor. Bizler de bu yönde daha farklı bölümlerin açılması için gayret sarf ediyoruz."

İlçelerde açılan her yüksekokula farklı bir misyon biçtiklerini belirten Orbay, "Suluova tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir bölge. Bu bölgede nitelikli eleman açığını kapatmak için gıda ve tarım alanlarında bölümler açtık" dedi.

Suluova Meslek Yüksekokulu için yeni ek bina çalışmalarının da hızla devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Orbay, 4 bin 500 metrekare alan üzerine yapılacak yeni ek binanın proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Rektör Orbay, "Kısa sürede çalışmaların tamamlanarak yeni binanın akademik hayatına başlaması için ilçe yetkililerimizle yoğun gayretler içindeyiz. Yeni ek bina açıldığında öğrenci potansiyeli ve ekonomisi olarak bölgeye katkısı yüksek oranda olacaktır" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Metin Orbay Mahmut Boz Suluova Yerel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title