Haberler

Altınova'lılar Atatürk'ü Andı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 75.yıl anma törenleri yas havasında gerçekleşti.
Altınova'daki anma töreni; Belediye Başkanı Asım Sürer'in yanı sıra CHP Belde Teşkilatı ve...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin 75.yıl anma törenleri yas havasında gerçekleşti.

Altınova'daki anma töreni; Belediye Başkanı Asım Sürer'in yanı sıra CHP Belde Teşkilatı ve Altınova ADD Altınova Temsilciliği belde meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saat 09.05'te ise sirenlerin çalması ve 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, tören katılanlar ellerindeki karanfilleri Atatürk anıtına bıraktı. Belediye Başkanı Asım Sürer, Meclis üyeleri, ADD ve TAD üyeleri, Gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş, ebediyete intikalinin 75. yılı anma törenlerinde Ata'ya olan sevgi ve saygısını gösterdi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Asım Sürer, "Atamızın aramızdan ayrılışının 75. yılını anmak için buradayız. Biz her zaman böyle birlik ve beraberlik içinde olduğumuz ve kenetlendiğimiz zaman bizi kimse bölemez. Çünkü buna güçleri yetmez" dedi. Konuşmasının bir bölümünde Atatürk'ün manevi huzuruna seslenen Başkan Sürer, "Biz son nefesimize kadar sana ve devrimlerine bağlı olacağız. Bizler Cumhuriyet Sevdalısı vatanseverler senin ve devrimlerinin ışığını daha ilerilere taşıyarak ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan kurtulması için gösterdiğin yolda doğruluktan adaletten demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi ile Altınova ve Küçükköy ADD temsilciliklerinin, saat 09.05'ten itibaren 24 saat süreyle her saat başı gönüllüler tarafından tutulacak nöbeti hatırlatarak, "Biz puta tapar gibi değil, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için gerekirse onun huzurunda saatlerce bekleriz. O'na olan sevgi ve saygımızı anlatmak saatlere sığmaz" diye konuştu. Altınova'daki anma programı, beldedeki tüm okullarda olduğu gibi Atatürk Kültür Salonunda ve Sahil Şirin İmren Restaurant'ta Altınova CHP teşkilatının kahvaltılı anma etkinlikleriyle devam etti.

Öte yandan, belde merkezinde bulunan Atatürk anıtının önünde ise 24 saat sürecek olan nöbet ve saygı duruşunun ise son derece düzenli ve kusursuz sürmesi dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Asım Sürer Balıkesir Altınova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title