Haberler

Aliağa Belediyesi'nden Temizlik Seferberliği

Aliağa Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynırlarını dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor.

Aliağa Belediyesi, sıcak yaz günlerinin başlamasıyla birlikte kentin genelindeki çöp konteynırlarını dezenfekte edip, bakımını yaparak yeniliyor.

İlçeyi 10 ayrı bölgeye ayırarak 80 kişilik ekibiyle hizmet veren Aliağa Belediyesi temizlik işleri, çöp toplamanın yanında kurduğu mobilize ekiplerle çöp konteynırlarını düzenli olarak kontrol ediyor, tamir ve bakımını yapıyor. Düzenli olarak konteynırları dezenfekte eden ekip kullanılmayacak kadar eskiyenleri de yenisiyle değiştiriyor.

Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklardaki çöp konteynırlarını, vatandaşları rahatsız etmemesi ve toplum sağlığını olumsuz etkilememesi için bakıma aldı. Konteynırlar periyodik olarak bakıma alınıp, dezenfekte edilip, boyanıyor. Çalışmalar sonunda sahadan toplanan eski konteynırlar bakım, onarım ve temizlikleri sonrasında gerekli görülen bölgelerde yeniden kullanılabilecek.

TEMİZ VE RAHAT BİR YAZ GEÇİRMEK İÇİN

Temizlik işleri ekiplerinin haftanın 7 günü 24 saat yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Nüfusumuzun çok hızlı artmasına ve hizmet alanımızın genişlemesine rağmen Aliağa'da çöp toplamayla ilgili bir sıkıntımız yok. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yaz sezonuna girerken daha ferah ve sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştıklarını ifade eden Oğuz, şöyle konuştu: "Konteynırların hijyeninin sağlanması, bakımlarının ve boyalarının yapılması da önemli. Bu çalışmalarımızı da periyodik olarak sürdürüyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında eski ve kullanılamaz durumda olan 700 çöp konteynırını takviyeli olarak Temizlik İşleri Atölyemizde tamir edip, tekrar vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz."

YENİLENEN HER KONTEYNER İÇİN 300 TL TASARRUF

Kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Oğuz,

"Bakımını yapıp tekrar kullanıma sunduğumuz her konteynır için 300 TL tasarruf sağlıyoruz. Bu çalışmalar daha hızlı şekilde yapılması için bir boyama ünitesi oluşturduk. Temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı ve hepimize ayrı ayrı sorumluluk düşüyor. Kentimize sahip çıkmak, sokağımızı temiz tutmak hepimizin görevi. 'En iyi temizlik hiç kirletmemektir' prensibini benimseyerek kentimizi çok daha temiz tutabiliriz" diye konuştu

GÜNDE 65 BİN KİLOGRAM ÇÖP TOPLANIYOR

Her gün 3 bin 500 çöp konteynırından yaklaşık 65 bin kilogram çöpü toplayarak kentin önemli bir hizmetini karşılayan Aliağa Belediyesi temizlik işleri ekipleri, konteynır olmayan ana arterlere zamansız bırakılan çöpleri de ring seferi modeliyle toplayarak görüntü kirliliği, koku oluşması ve sokak hayvanlarının çöpü dağıtması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara engel oluyor. Aliağa genelinde günlük kişi başı ortalama 1 kilogram çöp üretiliyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title