Haberler

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Karakaş Projelerini Anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Dr. Yusuf Karakaş, seçim çalışmaları kapsamında projelerini anlatı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Dr. Yusuf Karakaş, seçim çalışmaları kapsamında projelerini anlatı. Karakaş, eğitimin hızlandırılması ve sorunlarının tamamının giderilerek düzeltilmesi için Diyarbakır'ı pilot il haline getireceğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır Milletvekili aday adayı Dr. Yusuf Karakaş, projelerini anlattı. Siyasi, ekonomik ve eğitim alanları gibi bir çok konuda proje hazırladığını aktaran Karakaş, çözüm sürecinin bölgenin refahını artırdığını ve kalıcı olabilmesi için hükümetin çalışmalara devam ettiğini söyledi. Karakaş, "Geçmişte yaşanan olayların bölge halkının temel sorunları haline gelmesi, insanların bölgeye olan yatırımlarını etkiliyor. Diyarbakır Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı durumunda bulunuyor. Bu nedenle Diyarbakır'da mutlaka bir Emtia Borsası'nın kurulması gerekiyor. Ayrıca, Meclis'te temsil yetkisi elde ettiğimde bölgenin milletvekilleriyle de işbirliği yaparak Şanlıurfa'ya ulaşan otobanın Diyarbakır'dan Doğu Anadolu üzerinden Karadeniz'e bağlanması için gecemi gündüzüme katacağım. Çünkü bu proje Diyarbakır ve bütün bölgemiz için geleceğimizi etkileyecek bir projedir" dedi.

"KADINLAR DEĞİŞEN DÜZENDE İŞ DÜNYASINA VE EĞİTİME DAHA AKTİF KATILIMI SAĞLANMALI"

Türkiye'de genel olarak eğitim seviyesi AK Parti hükümeti tarafından yapılan çalışmalarla yükseldiğini ifade eden Karakaş, "Bölgede yaşayan insanların eğitime aç olduğunu görüyoruz. Eğitimin hızlandırılması ve sorunlarının tamamının giderilerek düzeltilmesi için Diyarbakır'ın pilot il olarak değerlendirilmesini hedefliyorum. Bu konuda çalışmalar yapacağım. Sosyal antropolog kimliğimi ve eğitimimi kullanarak sahaya inmek istiyorum. Sahada insanların yaşadığı sorunların değerlendirmesini yapıp, bölgede yaşayan kadınlarımızın da eğitim öğretim hayatlarına başlaması için çalışmalar yapmayı amaçlıyorum. Kadınların değişen düzende iş dünyasına ve eğitime daha aktif katılımının sağlanmasının gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"MİKRO VE MAKRO OLARAK ELE ALMALIYIZ"

Bölgedeki işsizlik sayısının nüfusa bağlı olarak arttığını ve yeni mezun insanların iş bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Karakaş, "Lojistik olarak Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olmasına rağmen bölgede işsizlik problemi sorunların başında geliyor. Çözüm sürecine bağlı olarak ekonomik perspektifte de yükselmeye başlayan bölge henüz istediği noktaya ulaşabilmiş değil. Bölgeyi mikro ve makro olarak ele alıp değerlendirme yaptığımız sürece sorunların üstesinden gelinebileceği ve işsizliğin minimize edilebileceğini biliyoruz. Bu konuda çalışmalar ve projeler üreterek bölge sorunlarının başındaki işsizliği ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Karakaş Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500

Yorumlar (2)

sahip yyenmobilWeb@haberler.com:

Yatan milette bu yakışır yağcilarda inecek vaaar

0
0
yanıtYanıtla
sahip yymobilWeb@haberler.com:

ÇEKİN YAĞLARİ BİTMEZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title