Haberler

AK Parti'den Anneler Günü Kutlaması

Mardin'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları İl Başkanlığı Tarafından Müzikli ve Yemekli Bir 'Anneler Günü' Programı Düzenlendi. Programda Söz Alan AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, Kadının Siyasette Temsil Noktasında Daha Fazla Varlık Göstermesi Gerektiğini Savundu.

Mardin'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından müzikli ve yemekli bir 'Anneler Günü' programı düzenlendi. Programda söz alan AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, kadının siyasette temsil noktasında daha fazla varlık göstermesi gerektiğini savundu.

Tarihi Erdoba Restaurant'ta düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Deniz Beşenk, Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış ve Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun eşi Ferda Pamukçu'nun yanı sıra kamu kuruluşlardaki idarecilerin eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. 'Anne' konulu şiirlerle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, 'yılın annesi' seçilen Halise Demir'e çeşitli hediyeler verildi. Demir'in eşi tarafından terk edildiği ve temizlik yaparak 6 çocuğunu okuttuğu

öğrenildi.

Programda bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Zeynep Alkış, aslında her günün 'Anneler Günü' olması gerektiğini savunarak, "Anne; fedakardır, cefakardır, baş tacıdır, varlık sebebidir, her şeyimizdir. Biz anneleri 1 gün değil her gün hatırlamalı ve sevmeliyiz. Başarılı bir erkeğin arkasında 1 kişi değil, 2 kişi vardır. Biri eşi, diğeri de annesidir. Başarılarda annelerin emeği büyüktür" diye konuştu.

Kadın kollarının her zaman olduğu gibi seçim sürecinde de sosyal etkinliklerine devam ettiklerine dikkat çeken Alkış, kadının siyasette olması gerektiğini belirterek, "Demokratikleşme süreci kadının katılımı olmadan gerçekleşemez. Türkiye'de şu anda siyasete kadının katılımı var ama temsil noktasında sıkıntımız bulunuyor. Temsil noktasında da bu sıkıntıyı aşacak ve adım atacak tek parti; AK Parti'dir. Bu anlamda AK Parti'de siyasete başladıktan sonra geçirdiğimiz 4 yıl içinde teşkilatlarımızı bir siyaset

okulu gibi çalıştırdık. Bundan sonra da bu şekilde çalıştırmaya devam edeceğiz. Öncelikle kadınlarımıza örgütlü olma bilincini anlatmaya çalıştık. Kadınlarımızda siyasi bilinci geliştirerek, niçin siyasette karar alma ve temsil mekanizmalarında olmaları gerektiğini anlatmaya çalıştık. Kadınlarımızı ekonomi, siyaset, Türkiye'nin yakın tarihi gibi konularda bilgilendirmek suretiyle siyasette güçlendirmek ve kendilerini geliştirme noktasında onlara yardımcı olmaya çalıştık. Kadınlar, siyasetin doğal

üreticisidir. Günlük hayatımız, kadınların kurguladığı ve ürettiği temel siyasi ilişkilerle yürür. Kadının siyasette temsil noktasında yer alması ve kadınlarımızın önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Vekili Deniz Beşenk, annelerin çocuklarına bıraktığı en büyük emanetin sevgi ve erdem olduğunu ifade ederek, "Dertlerimizi ve sevinçlerimizi paylaşan en güzel dostlar annelerdir. Bazen annelerimizi üzmüş olabiliriz ama saygısızlık yapmamamız gerekir. Biz aile olmanın bilincini, bu güzel ülkeye bağlı kalmayı, dürüst, çalışkan, erdem sahibi ve kişilikli olmayı annelerimizden öğrendik. İster çocuk ister torun sahibi olalım, siz hayatta var oldukça bize verdiğiniz destek hep sürecek" dedi.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun eşi Ferda Pamukçu ise, tüm annelerin gününü kutladığını belirterek, "Bugün; ayaklarının altına cennet serilmiş, vatan varlığıyla özdeş olmuş, bildiğimiz ne kadar kutsal kavram varsa adları onların adıyla birlikte anılmış analarımızın günüdür" ifadelerini kullandı.

Kimi zaman duygulu anların yaşandığı etkinlikte müzik eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title