Haberler

AK Parti'de Halk Günü Uygulaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca İstasyon köprüsü yıkımına başlanması ile ortaya çıkan trafik probleminin sadece o bölgeyle sınırlı olmadığını belirterek "Trafik sorunu sadece o bölgenin sorunu değil."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca İstasyon köprüsü yıkımına başlanması ile ortaya çıkan trafik probleminin sadece o bölgeyle sınırlı olmadığını belirterek "Trafik sorunu sadece o bölgenin sorunu değil. Trafik sorunu Eskişehir'in genel sorunu. Bununla ilgili defalarca uyarılarda bulunduk. Daha içinden çıkılmaz hale gelineceğini söylemiştik ve bir kez daha söylüyoruz. Yeni yapılacak hatlarda tramvay ve araç trafiğinin buluştuğu kesiştiği yerde alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz" dedi.

Haftalık düzenlenen Halk Günü uygulamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Koca, bir gazetecinin CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi birinci Başkanvekili Ayhan Kavas'ın, İstasyon köprüsü yıkım tarihinin TCDD belirlediğini aksamalarda Büyükşehir Belediyesi'nin kabahati olmadığı yönündeki açıklamalarını hatırlattı. Koca, aylar önce ve iki hafta önceki Halk Günü'nde de yaz döneminde bu çalışmalar yapılmalı diye söylediklerini, Eskişehir'de yapılması düşünülen işlerle ilgili konuştuklarını hatırlattı. İstasyon köprüsü yıkımının gecikmesinin yıllardır tartışıldığını, iki kurum arasında görüşmelerin tıkanması nedeniyle sorunlar yaşandığını anımsatan Milletvekili Salih Koca, şunları söyledi: "TCDD bu köprü yıkılmadan çalışmaların yapılmasını planlıyordu. Köprü yıkılmadan geçilmek üzere projeler de hazırlanmıştı, ama biz bu köprünün artık ömrünü tamamladığını söyledik, bu konuda ciddi ısrarlarımız oldu. Bununla ilgili Eskişehir'deki odalarımız üniversite köprünün ömrünü tamamlandığı üzerine açıklamaları oldu. Bunun üzerine iki kurum arasındaki görüşmeler bugüne geldiği için ancak köprünün yıkımına bu hafta başlanabildi. UKOME kararı aldıktan sonra yıkım başladı. Başlayan çalışmalarda şimdilik tramvay hatları ötelenmiş olacak, ondan sonra gerçek yıkım başlayacak. Trafik sorunu sadece o bölgenin sorunu değil. Trafik sorunu Eskişehir'in sorunu, Bağlar Caddesi'nin, Atatürk Caddesi'nin, Yunusemre Caddesi'nin, Atatürk Bulvarı'nın sorunu aslında tüm caddelerinin sorunudur. Trafik sorunu, Eskişehir sorunu haline geldi.

Bununla ilgili defalarca uyarılarda bulunduk. Daha içinden çıkılmaz hale gelineceği söylemiştik ve bir kez daha söylüyoruz. Yeni yapılacak hatlarda tramvay ve araç trafiğinin buluştuğu kesiştiği yerde alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz. Birlik Caddesi'nde de sorun olacak. Aynı tramvay çalışması ile Birlik ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nin birleştiği yerde de sorun yaşanacak. Şimdiden orada seferler başlamadan trafik sorun haline gelmiş. Yanlış uygulamalar var. Ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor" dedi.

KANAL SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çamlıca Mahallesi'ndeki kanal sorununa da değinen Koca, "Çamlıca'da kanal boyunca alınması gereken tedbirlerle tamamlandı, kanal boyunca gerekli güvenlik tedbirleri Sulama Birliği tarafından alındı, inşallah başka acılar yaşamayız" dedi.

HIZLI TREN ESKİŞEHİR'İN MARKASI OLDU

Yüksek Hızlı Tren hizmetini ve 29 Ekim'de hizmete açılması beklenen İstanbul-Eskişehir hattı hakkında konuşan AKP Eskişehir Milletvekili Sahil Koca, şunları söyledi;

"Eskişehir'in en önemli yatırımı yüksek hızlı tren hizmetidir. Eskişehir sadece, Yunusemre veya Tülomsaş ile değil aynı zamanda hızlı treninin de bir marka haline geldiğini görüyoruz. Eskişehirliler de bunu kabul etti. Hızlı tren bu işin markası oldu. Hızlı trenle Ankara'ya Konya'ya kavuştuk. İnşallah 29 Ekim'de de İstanbul'a kavuşacağız.

Sayın Bakanımız olayı takip ediyor ve açıklamalarda bulunuyor. Eskişehir ile ilgili aksatan çalışmalar geneli etkilemez. Eskişehir'de bir sıkıntı yaşamayız. Çalışmalar hızlandı. Kapalı kesim için de çalışmalar devam ediyor. İstasyon köprüsüne başlandı. Bu bölgedeki çalışmalar tamamlandığında temel sorun ortadan kalkmış olacak. Bu bölümü tamamlandığında Sincan bölgesindeki sıkıntıyı aştığımızda Ankara'ya 65 dakikada, İstanbul'a da 2 saatte ulaşmış olacağız. Bursa bağlantısı ile Türkiye'de hızlı taşımacılıkta merkez olacağız. Bu ülkede Eskişehir yıldızı parlayan en büyük illerden birisi olacak. Yatırımlar Eskişehir'e kaydıracaklar. İstanbul ve Ankara yatırımcıları da gözlerini Eskişehir'e çevirecekler. Bu şehir bizim gurur duyduğumuz birlikte yaşadığımız, eksiklikleri varsa bile önemli olanı artılarını öne çıkarmamız gerekiyor."

SİVRİHİSAR BURSA'YA BAĞLANACAK

Sivrihisar Bursa otoban projesinin şekillenmeye başladığını da aktaran Koca, "Bununla ilgili çalışmaları ileride açıklayacağız. Sivrihisar Bursa arası otoban ile 202 kilometre olacak. Yani 280 kilometre 202'ye inecek. Güney çevre yolunu bu otoban kapsayacak. Bunun üzerine duruyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Koca Eskişehir İstanbul Ak Parti Yerel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title