Haberler

Ahmet Fazıl Sezer Dualarla Anıldı

Hane Oteller Grubu sahiplerinden Ahmet Fazıl Sezer için vefatının ikinci yılında Ilıca Kumköy’deki Hane Hotel’de mevlid okutuldu.

Hane Oteller Grubu sahiplerinden Ahmet Fazıl Sezer için vefatının ikinci yılında Ilıca Kumköy'deki Hane Hotel'de mevlid okutuldu. Mevlide, Evrenseki Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve idarecileri, turizmciler, Hane hotellerinde çalışan personel, turizmciler, dostları, yakınları ve sevenleri katıldı. Sezer ailesi, mevlide katılanlara teşekkür ederek; "Onu hiç unutmadık, unutmayacağız. İlkeleri, felsefesi, yaşam şekli bizlere ışık olmaya devam edecek" dedi. Ahmet Fazıl Sezer için okutulan mevlidin ardından yemek ikram edildi.

Sezer, Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER) kurucusu, Manavgat Evrensekispor'un kurucusu ve Onursal Başkanı olmanın yanı sıra bir dönem Eskişehirspor Kulübü Başkanlığını yaptı. İkisi Evrenseki beldesi ikisi Ilıca beldesi Kumköy mevkiinde olmak üzere dört otelin sahibi olan Sezer, Eskişehir'de yaptırdığı Ahmet Fazıl Sezer İlköğretim Okulu'nun ardından eşi Hatice Sezer adına Evrenseki'de Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi yaptırdı. Antalyaspor'a verdiği destekle tanınan Sezer, birçok dernek ve vakıfta görev almanın yanı sıra 300 öğrenciye burs veriyordu.

Sezer, doğum yeri Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesine de bir okul yaptırmak için hazırlık yaptığı sırada 12 Ocak 2012'de vefat etti.

KENDİ KALEMİNDEN AHMET FAZIL SEZER

19.06.1948 tarihinde Afyon'un Emirdağ ilçesinde Hacı Ömer,Hacı Fadime çiftinin 5. çocuğu olarak doğdum. 1954 yılında tüm ailemiz Eskişehir'e göç etti.1956 yılında Fatih Sultan Mehmet ilkokulunda tahsil hayatına başladım.O günlerde okullar sabahcı ve öğlenci olarak iki tedrisat yapıyordu. Ben okul dışında babamın manifatura mağazasında çalışıyordum. İlkokuldan sonra Battalgazi Ortaokulunu bitiremeyip ayrılarak ticaret hayatına başladım. Okulu bitirememek hala içimde ukdedir.20 yaşına kadar manifaturacılık, otobüsçülük ve inşaat işleriyle uğraştım. 20 yaşında Hava Kuvvetlerinde askerliğimi yaptım. Askerlik dönüşü eşim Hatice Sezer ile evlendim. Hale, Hande ve Özden dünyaya geldi.

1988 yılına kadar İstanbul ve Eskişehir'de arsa ve inşaat işleriyle uğraştım. 1988 yılında Antalya Manavgat ilçesindeki Side bölgesine ilk oteli yaptım sonra 1996 yılında okulumu inşaat ettirip milli eğitime armağan ettim. Şu anda Side bölgesinde aile şirketine kayıtlı 4 otelimiz bulunmaktadır. Otellerimde 500 kişi çalışmaktadır.(Bu sayı şimdi 750 kişi) Bu yıllar içinde iki kızım evlilik yaptı. Bunlardan Balın, Eylül ve Ahmet Pekcan dünyaya geldi.

Sezer'in ölümünden dolayı çok üzüntülü olduklarını belirten AK Parti Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, "Değerli bir büyüğümüzü, hayırsever işadamını kaybettik. Beldemize çok büyük katkı sağlamıştı. Hizmetleri ilelebet yaşayacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Sezer Evrenseki Manavgat Ilıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title