Haberler

Ahi Evran Üniversitesi- Belediye İşbirliğinde Mutlu Son

Kırşehir Belediyesi ile Ahi Evran Üniversitesi Arasında Yapılan Protokol ile, Belediye Başkanı Halim Çakır Tarafından Üniversiteye Hiçbir Bedel Alınmaksızın Kampus Alanı Tahsis Edildi.

Kırşehir Belediyesi ile Ahi Evran Üniversitesi arasında yapılan protokol ile, Belediye Başkanı Halim Çakır tarafından üniversiteye hiçbir bedel alınmaksızın kampus alanı tahsis edildi.

Kırşehir kamuoyunda ortaya atılan ' Belediye kampus alanı tahsis etmiyor' konulu asılsız dedikodular üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Halim Çakır, 2004 yılında kurulan Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nu topladı. Genel Sekreterliğini Gazeteci-Yazar Adnan Yılmaz'ın yaptığı Kent Konseyi, Belediye Kadın Aktivite Merkezi Toplantı Salonunda bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkanı Halim Çakır, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Çetinkaya, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Mimarlar Odası Başkanı Sevim Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ünlü, İnşaat Mühendisi Şaban Aksoy, KAHİAD Başkan Vekili Ömer Çetiner, Mali Müşavir Tahsin Üçgül ve İş adamı Mehmet Altın katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürerken, toplantı sonrasında Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile Belediye Başkanı Halim Çakır ve Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman tarafından, Belediye'nin üniversiteye kampus alanı tahsis etmesi ile ilgili ortak protokol imzalandı. Belediye Başkanı Halim Çakır, üniversiteye destek vermenin kendisi için şeref olduğunu söyleyerek, "Rektörümüz, valimiz, milletvekillerimiz ile birlikte sürekli üniversite yerimizin nasıl olacağı konusunda aylardır fikir istişaresinde bulunuyoruz. İlimizin ileri gelen sivil toplum kuruluşlarını ve iş adamlarını davet ettik. Yaptığımız istişare sonucunda üniversitemize orman bölgemizin üniversiteye tahsisini, geri kalan kısmının da 18 uygulaması yapmak suretiyle üniversitemize yaklaşık 2 bin 800 dönümü kampus alanı olarak tahsis etmeyi uygun gördük" dedi.

Belediye ile Ahi Evran Üniversitesini karşı karşıya getiren basın kuruluşlarının olduğunu ve bunlara müsaade etmeyeceklerini kaydeden Başkan Çakır, "Kırşehir'de bir takım yazar ve çizerler haksız ve asılsız iddialar ortaya attı. 'Yazıklar Olsun' diyenlere yazıklar olsun, 'Rezalet' diyenlere rezalet diyorum. Haberi kaynağından almadan yapanları kınıyorum. Burada üniversitemizin rektörü ve ilimizin yöneticileri var. Biz, asla birliğimizi ve gönül bağımızı bozmayacağız. Üniversite benim için bir şereftir ve benim şerefimdir. Üniversitenin yerine kim engel olursa karşısında ben bulur" dedi.

'KAMPUSLER BİRLEŞTİRİLECEK' Toplantıda konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Kırşehir'de üniversiteye ait 4 ayrı kampusu bir bölgede toplayacaklarını söyleyerek, "Bütün bu çalışmaların amacı, üniversitemizin 4 ayrı yerde bulunan kampüslerini birleştirmek. Bu 4 ayrı kampuslerin hiç biri üniversiteyi bir yerde toplayacak, bir bütün yapacak kapasitede değil. Bunun için de tüm kampüsleri bir araya getirecek bir bölgeyi istedik. Özellikle ana arter üzerinde bulunan Aşıkpaşa Ormanlığını belediyeden istedik. Kırşehir'e gönül veren insanlar bu sorunu çözmek için çalıştılar ve katkı sağladılar. Şu anda Belediye Başkanımız iyi niyetli yaklaşımlarla bizim istediğimiz bu bölgeyi üniversitemize tahsis etti" dedi.

Alınan kararın Kırşehire, ülkeye ve üniversiteye hayırlı olmasını dileyen Salman, "Umarım Kırşehir, tarihide layık olduğu üniversitesine kavuşacaktır. Ahi Evran Üniversitesi Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı olacak ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıda söz alan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu ve İş adamı Mehmet Altın tarafından, Belediye Başkanı Halim Çakır'a, hiçbir bedel almaksızın üniversiteye kampus alanı tahsis etmesinden dolayı teşekkür edildi. Yapılan açıklamaların ardından Kent Konseyi üyeleri, Belediye Başkanı Halim Çakır ve Rektör Salman tarafından kampus alanının devri ile ilgili hazırlanan ortak protokol imzalandı.

(AD-SE-Y) 05.03.2008 15:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title