Haberler

AGD Karabük Şubesi Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Düzenledi

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1393. yılı dolayısıyla Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenlendi. Programda konuşan AGD Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, Mekke'nin fethinin önemini vurgulayarak, genç nesillerin fetih kavramını anlamaları ve fetih aşkıyla yaşamaları gerektiğini belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karabük Şubesi tarafından tarafından Mekke'nin fethinin 1393. yılı dolayısıyla Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenlendi.

Yenişehir Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Mekke'nin fethi konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Programda konuşan AGD Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, "Burada dünyanın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke'nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz. Mekke'nin fethi çok önemli. Mekke'nin fethini gerçekleştiren ordunun komutanı efendimizdir. O açıdan Mekke'nin fethi bizim için çok önemli ve önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gereğine inanıyoruz. Kudüs Mekke'den sonra yeryüzünün en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır ve peygamberler şehridir" dedi.

"100 yıldır Kudüs işgal altındadır ve bunun devam etmesi canımızı yakmaktadır" diyen Gündoğdu, "Filistin, Suriye, Irak, Arıkan gibi Müslüman ülkelerinin işgal altında olmasının sebebi en başta İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da arttırmaktadır. Genç nesiller mutlaka Fetih kavramını anlamalı ve fetih aşkı ile yaşamalıdır" ifadelerini kullandı

Program konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Gündoğdu Karabük Kudüs Mekke Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title