Haberler

"AB'ye Girerken Sanayicileri Bekleyen Avantajlar"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) İskenderun Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Ekonominin Dinamizmine Katkıda Bulunacak ve Genel Verimliliği Artıracak Uygulamalara Yön Verilmesi Gerektiğini Söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İskenderun Şube Başkanı Fatih Tosyalı, ekonominin dinamizmine katkıda bulunacak ve genel verimliliği artıracak uygulamalara yön verilmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen "AB'ye Girerken Sanayicileri Bekleyen Avantajlar" konulu toplantı, Mustafa Yazıcı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan MÜSİAD İskenderun Şube Başkanı Tosyalı, ülkenin sanayileşmesi ve demokratikleşmesi, insanların çağdaş ve mutlu bir yaşam sürmesi için MÜSİAD olarak çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "Sanayi politikalarının, ülkelerin büyüme ve kalkınma stratejilerinde vazgeçilmez rol oynadıkları bir gerçektir. Bu nedenle dünyada sanayi politikalarının nitelikleri ile ilgili tartışmalar da devam ediyor. Ancak başta AB olmak üzere Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ülkelerinin neredeyse tamamı sanayi politikalarına yeni bir yön vermiş durumdalar. Sektörel tercihlerin ön planda olduğu teşvik sistemleri yerine, genel anlamda rekabetin teşvik edilmesini ve girişimcilerin önünün açılmasını hedefleyen bir sanayi politikası anlayışı benimsenmiş durumda. Ekonomimizin dinamizmine katkıda bulunacak ve genel verimliliği artıracak uygulamalara yön verilmesi gereklidir" dedi.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu da, AB'ye giriş sürecinde bilgileri tazelemenin sadece teknolojik alanda değil, sanayinin gelişmesinde de önemli olduğuna dikkat çekerek, "AB'ye girerken sanayinin gelişmesi ne olursa olsun genel ekonomi ve genel siyasetin yanında yerel ekonomi ve yerel siyasetin de devlet adamlarının da çok büyük rolü vardır. İskenderun'da bunu yakinen görüyorum. 2. organize sanayi bölgesinin kuruluş aşamasında, sadece bunun adı duyulduktan sonra 100'e yakın müteşebbisimiz burası için talepte bulundu, arsa satın almak istedi. Demek ki İskenderun'da büyük bir kapasite var. Ama sadece 600 dönümlük net bir organize sanayi bölgesinde sadece 3 veya 4 küçük parselle 15-20 müteşebbisimizin bu ihtiyacını giderebileceğiz. Bunun dışındaki müteşebbislerimizin demek ki bir arsa, parsel sorunu vardır. Bunu bütün ülkeye genellediğimiz zaman çok ciddi bir müteşebbis kapasitesinin olduğunu, fakat arsa kıtlığından, yokluğundan dolayı bu müteşebbislerin rüyalarını gerçekleştiremediklerini görüyoruz. Türkiye'yi iyi bir noktaya getireceğiz. Tabii bu konuda kötümser değiliz. AB yolunda önemli mesafeler alıyoruz" diye konuştu.

Tosyalı ve Horozoğlu'nun konuşmalarının ardından toplantıya geçildi. TBMM Çevre Komisyonu Başkan Vekili, Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'ün yönettiği toplantıda, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akça, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz Cabbar ve Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, "AB'ye Girerken Sanayicileri Bekleyen Avantajlar" konusunda açıklamalarda bulundular.

Toplantıya; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve işadamları katıldı.

(AS-MT-Y) 10.05.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title