Haberler

"8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları"

Kızıltepe'de voleybol ve hentbol karşılaşmalarına devam edildi

Mardin'de başlayan ve 7 Temmuz'da sona erecek "8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları" kapsamında Kızıltepe ilçesinde voleybol ve hentbol karşılaşmalarına devam edildi.

Kızıltepe Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen hentbol müsabakalarına Diyarbakır, Bitlis, Erzincan, Kars, Gaziantep, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Adıyaman, Elazığ, Van ve Tunceli'den takımlar katıldı. Kızıltepe TOKİ Spor Salonu'nda düzenlenen voleybol müsabakalarında ise Muş, Iğdır, Bingöl, Siirt, Kars, Hakkari, Ardahan, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Mardin, Şırnak, Malatya, Van, Kilis, Tunceli, Bitlis, Elazığ, Şanlıurfa ve Erzincan'dan takımlar yer aldı.

Kızıltepe'de yapılan hentbol ve voleybol maçlarına yarın devam edilecek.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, yaptığı açıklamada, 8. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları'nın merkez, Kızıltepe ve Midyat ilçelerinde 10 branşta başladığını, judo ve güreş müsabakalarının sona erdiğini, dereceye giren sporculara da törenle ödüllerinin verildiğini söyledi.

Midyat ilçesinde yarın badminton müsabakalarının başlayacağını, hentbol ve voleybol müsabakalarının Kızıltepe ilçesinde sürdüğünü bildiren Kuzu, bugün aynı zamanda Okay Yaşar Lisesi Spor Salonu'nda masa tenisi turnuvasının başladığını ifade etti.

Mardin'nin ülke çapında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını, aynı anda 10 branşta 2 bine yakın sporcunun yarıştığını aktaran Kuzu, bunun için tesisleri hazır hale getirdiklerini vurguladı.

Mardin'i 22 ilden gelen 2 bine yakın sporcunun tanıdığını ifade eden Kuzu, şöyle konuştu:

"İlk defa Mardin'e gelen insanlarımız oldu. Mardin'e bundan sonra daha fazla turistin geleceğini tahmin ediyoruz. 23 ilden gelenler birbirleriyle kaynaştı. 7 gün hep beraber kardeşlik duygularıyla hep beraber müsabakalar geçiriyoruz. Bunlar Mardin, bölgemiz ve ülkemiz adına çok güzel." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kuzu Diyarbakır Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title