Haberler

7 Bin 300 Dekar Tarım Alanı Suya Kavuşuyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Çardak Topsurlar Barajları ile toplamda 7 bin 300 dekar tarım alanı suya kavuşması bekleniyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Çardak Topsurlar Barajları ile toplamda 7 bin 300 dekar tarım alanı suya kavuşması bekleniyor.

Manavgat Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması inşaatı işi kapsamında 3 bin dekar brüt tarım alanı borulu sistemle sulanacağı bildirildi. Manavgat Çaltepe Göleti Barajında Sulama inşaatı ve kondüvi imalatının tamamlandığı ve plinth imalatı için kazı çalışmasının devam ettiği ifade edildi. Çalışmalarda bugüne kadar 105 bin metreküp gövde sıyırma kazısı, 18 bin metreküp batardo dolgusu yapıldı.

Çaltepe Saçıdere Göleti ve Sulaması işi kapsamında 3 bin dekar tarım alanının borulu sistemle suanacak. Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile bin 438 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 314 bin TL katkı ve 360 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedefleniyor. Diğer taraftan Antalya Manavgat Çardak Topsurlar Barajı ve sulaması projesi ile Çardak Köyü arazilerine ait işi kapsamında 4 bin 300 dekar tarım alanı borulu sistemle sulanacak

Manavgat Çardak Topsurlar Barajında gövde de 120 bin 823 metreküp kazı yapıldığı ve sağ sahilde plint altı dolgu beton imalatına ve derivasyon kondüvisi kazısına başlandığı bilgisi verildi. Gövde de 120 bin 823 metreküp kazı, vana odası ulaşım yolu, kret ulaşım yolu, sol sahil plinth betonları, dolusavak yapısı imalatı tamamlandı. Manavgat Çardak Topsurlar Barajı ve Sulaması işi kapsamında 4 bin 300 dekar tarım alanı borulu sistemle sulanacak. Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile bin 799 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 774 bin 400 TL katkı ve 516 kişiye de istihdam alanı sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Antalya Çaltepe Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title