Haberler

35 Yıllık Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde mahalli şair Sait Kendirci'nin 35 yıllık tüm eserleri kaymakamlığın desteği ile bir kitapta toplandı.

1970 yıllarında şiir yazamaya başlayan Suruçlu şair Sait Kendirci'nın şiirlerini kitaba dönüştürme hayali İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin katkılarıyla 35 yıl sonra gerçekleşti. Yazdığı bir çok şiiri yorumlanıp klip haline gelen Şair Kendirci'nin şiirleri "Şafak Vaktinde" adlı kitapta bir araya getirildi.

Suruç Vali Ziya Çoker Konferans Salonu'nda düzenlenen imza gecesiyle okurlarıyla buluşan Sait Kendirci'yi Şanlıurfa Şairler ve Besteciler Derneği de yalnız bırakmadı. Geceye katılan şiir severlerine şiirlerinden seçmeler okuyan Kendirci, katkılarından dolayı Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'ye teşekkür etti.

Gecede söz alan Kaymakam Çiftçi ise güzel bir ana şahitlik ettiğini söyledi. Kaymakam Çiftçi "Biz ne kadar değerlerimize sahip çıkarsak ne kadar kol kanat olursak gençliğimize o kadar eser bırakmış olacağız. Biz, Sait ağabeyimize bir özür burçluyuz. Çünkü 35 yıldır hem Suruç'u hem de bizim de yaşadığımız duyguları dile getirmiştir. Ve kaleme aldığı Şafak Vaktinde adlı kitabı Suruç halkına ölümsüz bir eser olarak kalacaktır" dedi.

Gençliğin verdiği heves ve yaşadığı derin duyguların kabarmasıyla şiir yazmaya başladığını belirten Şair Sait Kendirci ilk şiirlerinin konusu aşk olduğunu söyledi. Sait Kendirci "İlerleyen yaşlarda memleket konularında, dini konularda şiir yazmaya başladım. Şiirlerimi yazarken beni etkileyen konuları yazardım. Bu yüzden tüm şiirlerimde yaşanmışlık vardır. Örneğin haberlerde şarkı söyleyen domuzu ve kütüğün üstünde besmele yazması nı; sokakta köpek memesini emen bir kediyi görünce hayranlığımı gizleyemedim ve "Aklım Ermedi" isimli şiirimi yazdım. Diğer şiirlerimde buna benzer hikayeler vardır. 1970'lerin popüler halk ozanı olan Aşık İhsani'nin şiirlerini okuyunca daha çok etkilendim. Bu yüzden halk şiirleri tarzında şiir yazmaya özendim. Dörtlüğü, hece ölçüsünü ve kafiyeleri "Aşık İhsani" ve "Güllühşah" isimli eserlerinden öğrendim. Özellikle aşk konulu şiirlerimde Aşık İhsani'nin etkisi vardır. Daha sonra Yunus Emre şiirlerini okumaya başladım. O da bir halk ozanı olduğu için yakınlık hissettim. Dini duygularla yazdığım şiirler Yunus Emre etkisiyle yazılmıştır. Ayrıca Yunus'a atfen "Yunus Hakk'a Dönük İdi"isimli şiirimi yazdım. Memleketim olan Suruç'u çok seviyorum. Onun mahzum, melül ve mağrur duruşu beni çok etkilemiştir. Memleketteki yokluk ve yoksukluğu görmezden gelmezdim. Hayattaki en büyük isteklerimden biri de memleketimin bu yokluk ve yoksulluktan kurtulmasıdır" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdullah Çiftçi Aşık İhsani Yunus Emre Şanlıurfa Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title