Haberler

Aşiret düğününde gelin ve damada 1 milyon 258 bin TL takıldı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Ertoşi Gevdan Aşireti'nin düğününde gelin ve damada 1 milyon 258 bin liralık altın ve para takıldı. Düğünde fenomen Tivrolu İsmail'in mikrofonu eline alarak Kürtçe halay şarkıları okumasıyla, düğün adeta konser alanına döndü.

Silopi ilçesinde Savaş Işık ve Mizgin Işık çiftinin düğün salonunda gerçekleşen düğüne Ertoşi Gevdan Aşireti Ağası Mehmet Aslan ile Van, Hakkari, Gaziantep, Adana, Mersin, İstanbul, Irak ve İran'dan gelen aşiret üyeleri katıldı.

1 KİLOGRAM ALTIN TAKILDI

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yemekli düğünde 130 adet koyun kesilirken, 2 ton da pirinç kullanıldı. Aşiret Ağası Mehmet Aslan ve aşiretin önde gelen isimlerinin 288 bin TL bahşiş verdiği düğünde geline 1 kilogram ağırlığında altın takı takıldı. Takılan altın ve paraların ise toplam 1 milyon 258 bin TL olduğu öğrenildi.

DAMATTAN AKRABALARINA TEŞEKKÜR

Damat Savaş Işık, çok mutlu olduğunu belirterek, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan akrabalarına teşekkür etti.

Damadın amcası Abdullah Işık da görkemli bir düğün yaptıklarını belirtti. Işık, "Çok iyi geçti. Düğüne katılan Ertoşi Gevdan Aşireti'nin ağası olan başta Mehmet Ağa, Van'dan, Hatay'dan, Adana, Mersin, Kuzey Irak'tan yani bütün illerden akrabalarımız katıldı. 1 milyon 250 bin TL para takıldı düğünde. Gelenlerin hepsinin ayağına sağlık. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

FENOMEN TİVORLU İSMAİL, DÜĞÜNDE ŞARKI SÖYLEDİ

Düğünde fenomen Tivrolu İsmail'in mikrofonu eline alarak Kürtçe halay şarkıları okumasıyla düğün adeta konser alanına döndü. Halayı bırakan vatandaşlar, telefonları ile Tivrolu İsmail'in okuduğu potpori şarkıları videoya çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Silopi Yerel Yaşam Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (8)

Ütopik Yorumcu:

Arkadaş insanlar bu paraları altınları nereden bulupta takıyorlar anlamış değilim nereden geliyor bu değirmenn

23
4
yanıtYanıtla
pentakill lol:

Allah bir yastıkta kocatsın sizi inşallah. lakin çok sağlam paralar dönüyor :) bizde 100 bine düğün çıkarmak için nerelerden kısıyoruz bir bilseniz.

17
0
yanıtYanıtla
HAKAN ARSLANOĞLU:

Allah mesut etsin.

12
3
yanıtYanıtla
ATMALI ŞAHİN:

Tarih herzaman tekerrür eder yanlız isimler kimlikler değişir. Zamanında Ermeniler kendilerini dışlanmış hissetmesin diye kötülük yapmalarına rağmen Osmanlı bunlara şan şöhret makam bir dünya şey vermiş. Çoğu savaştan ziyade işi ticarete döküp refah içinde yaşamışlar. Karinlari doyan Ermeniler arkamızdan vurup sonra tarih sayfalarinda kayboldular tarih yine aynısını yazıyor..

4
4
yanıtYanıtla
yasin açöldüm:

eee normal orada hayat geçimi kolay her türlü kaçakçılık var..0 vergi..bizim sırtımızdan yaşıyor dogu..helal yoldan bunlar kazanılabilecek paralar asla olamaz...

3
4
yanıtYanıtla
ferfer :

hani aşiretler anlaşmışmıştıda düğünlerde 50 bin tlden fazla takı olmayacaktı gençler böyler istiyor diyordunuz noldu o iş???ulan işiniz gücünüz yalan dolan kolpacılık bu ülkede herşey göstermelik var ya

4
1
yanıtYanıtla
juzen sari:

maşallah gelin damat birbirine cok yakışmışlar insallah ömür boyu mutlu olurlar

3
2
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

cahillik diz boyu.zengin tam zengin fakir tam olan.boş memleket .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title