Haberler

20. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 20.'si gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 20.'si gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uluslararası Sevgi Barış Dostluk (SBD) Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Avrupa'nın en büyük kültür ve sanat festivalini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Posbıyık konuşmasında şunları söyledi; "Festivalle ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. 20. Yılına yakışır bir şekilde bir festival organizasyonu düzenledik. İsminden de anlaşılacağı üzere Türkiye ve Avrupa'nın en büyük festivalini yapıyoruz. Müthiş bir sanatçı kombinesi ile halkımızın karşısına çıkıyoruz. 28 Haziran akşamı Mustafa Bozkurt, Teoman ve Sibel Can sahne alacak. 29 Haziran Cumartesi akşamı Ayda Mosharraf, Gülşen ve Murat Boz, 30 Haziran Pazar akşamı ise Yetenek sizsiniz Türkiye Finalisti Baha bateri şov yapacak. Ardından Athena ve Tarkan konser verecek."

Üç gün sürecek festival boyunca gündüz de sanatsal ve kültürel ağırlıklı bir çok etkinlik olacağını belirten Posbıyık "Gündüz yabancı halk dansları, sergiler, kitap imza günleri, şiir dinletileri, ücretsiz sinema gösterileri, tiyatro gösterileri, ünlü sanatçı ve yazarlarla söyleşiler olacak. Festivalimize sadece yakın bölgelerden değil Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından da katılım oluyor. Bu yıl festivale katılımın her zamankinden daha yüksek olmasını bekliyoruz. Festivalin birinci günü Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulu olan Solo Türk ekibi F 16'lar ile ilk kez bir ilçede gösteri uçuşu yapacaklar. Çok heyecan verici ve ilgi çekici bir gösteri olacağını düşünüyorum. Bu yıl Sevgi Barış Dostluk ödüllerimizi ise Ereğli'de 20 yılı aşkın süre belediye başkanlığı yapan duayenlerimizden Sayın Ruhi Cöbekoğlu, Zonguldak Milletvekilimiz ve değerli bilim adamımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Tarkan'a vereceğiz. Pazar günü saat 11.00'de Kestaneci'de Türkiye'nin en güzel ve en büyük piknik alanının da açılışını yapacağız. Halkımızın gördüğünde çok beğeneceğini düşünüyorum. Şu ana kadar bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve hiçbir problem olmaksızın yarınki festivale hazırız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Posbıyık Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title