Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Zonguldak, Bartın, Çankırı ve Karabük'te çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Zonguldak, Bartın, Çankırı ve Karabük'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Atatürk Anıtı önündeki törene, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, İstiklal Marşı'nı okunmasıyla sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Akdeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasının ardından ulusal yas ilan edildiğini anımsatarak, "Yas nedeniyle bir haftaya yayılan etkinliklerimizin büyük çoğunluğunu iptal ettik. Hayatını kaybeden bütün madencilere Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Karabük

Merkez Spor Salonu önünde bir araya gelen öğrenciler ve vatandaşlar, "milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankartlarla Yenişehir Atatürk Anıtı'na kadar sessizce yürüdü.

Buradaki törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Hasan Bal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdülkadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Tören, Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Safranbolu ilçesindeki tören ise Misak-ı Milli Meydanı'nda Kaymakam Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının mensupları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenice ilçesinde de tören düzenlendi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özdemir, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'un, Mustafa Kemal Paşa'nın kurtuluş meşalesini yakmak için Samsun'a çıktığını gün olduğunu söyledi.

Bu günün gençlik bayramı olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Gençlik, Atasının izinde azim ve iradeyle yürüdüğü sürece 'milletin geleceği emin ellerde' demektir. Gençlik oldukça yarınlar garanti altındadır. Bu hafta zafer, gençlik, spor, Atatürk haftasıdır. Bu haftada bahar kadar güzel, güneş kadar sıcak hislerle vatan sevgisi pekiştirilmeli, yarınlara hazırlanan gençler olarak bilgimizi artırırken, ahlaki temel değerlerimize dört elle daha sıkı sarılmak durumundayız."

Törene Vali Yardımcısı Osman Altın, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çankırı

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada 2 öğrenci baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından öğrenciler Çankırı Devlet Hastanesine götürüldü.

Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından anıta çelenk sunuldu.

Bir grup öğrenci, Soma'daki maden faciası nedeniyle "milletimizin başı sağ olsun" yazılı pankart açtı.

Törene, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürkan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halim Hıcıplı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Çankırı Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title