Haberler

15 Temmuz Şehitlerini Andılar

Bandırma Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları bir program ile 15 Temmuz şehitlerini andılar.

Bandırma Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları bir program ile 15 Temmuz şehitlerini andılar. 15 temmuz'da şehit olan Ramazan Konuş'un eşi Hacer Konuş'un da katıldığı " 15 Temmuz şehitlerini anma ve demokrasi zaferi " isimli programda gözyaşları sel oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anadolu Lisesi öğrencisi Kuran-ı Kerim okudu. Okul Müdürü Ali İhsan Tekin, o gece yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına engel olamadı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan kısa bir konuşma yaparak " "5 Temmuz Türk tarihine altın harflerle yazılan bir tarih olmuştur. Biz sussak tarih susmaz, tarih sussa hakikatler susmaz. Bu millet bizleri asla mahcup etmez. " dedi.

Şehit Ramazan Konuş'un eşi Hacer Konuş yaptığı konuşmada eşinin o gece Ankara'da şehit oluş anını anlatırken katılımcılar gözyaşlarını tutamadılar. Hacer Konuş şunları söyledi. " Ben bir şehit eşiyim ve gaziyim. 15 Temmuz günü, ailem için normal bir gün gibi başladı. Ama gecesi eşimin şehit olduğu gün oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti meydanlara çağırmasıyla, ben eşim ve kızım Ankara'da Kızılay meydanına çıktık. Burası tankların paletleri altında berbat bir haldeydi. Genelkurmay binasına yürürken helikopterden üstümüze ateş açıldı. İlk ateşten kurtulmayı başardık. Ancak ikinci helikopter ateşinde eşim şehit oldu. Ben ve kızım yaralandık. O an kocasız kalmak mı yoksa vatansız kalmak mı zor olacak diye düşündüm" dedi.

Programın son bölümünde Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve Ramazan Konuş'un şehit olduğu anın canlandırıldığı drama sergilendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Özkan Bandırma Yerel Haberler

title