Haberler

13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri Start Aldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 12. Yıldan bu yana Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlen Kültür ve Sanat Günleri’nin 13.sü başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 12. Yıldan bu yana Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlen Kültür ve Sanat Günleri'nin 13.sü başladı.

Türk Edebiyatı'nın ünlü Şairi Sabahattin Ali'nin resim sergisi ile başlayan Kültür ve Sanat Günleri'nde; Sabahattin Ali'nin yaşamı ve kişiliğinin anlatıldığı panel ile sürdü.

Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali'nin de hazır bulunduğu panelde; CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, CHP Balıkesir Milletvekilleri; Ahmet Akın, Mehmet Tüm, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eşi Ayvalık İlçe Turizm Müdürtü Yasemin Gençer, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker'in yanı sıra çok sayıda Sabahattin Ali hayranı hazır bulundu.

Ayvalık merkezindeki Muhabbet Sokak da eski bir zeytinyağı fabrikasında düzenlenen panel ve serginin açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 13. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri'in açılışını yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Merhum Şair Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali ile Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı'nın yönetim kurulunda birlikte çalıştığını hatırlatan Başkan Gençer, "Vakıfta; Sayın Filiz Ali'nin öncülüğünde çok başarılı çalışmaları hayata geçiriyoruz. Sayın Filiz Ali, Ayvalık'ımızın ufkunu açan değerli insanlardan birisidir. Ayvalık Belediyesi olarak bu yıl 13.sünü düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Günleri'ni merhum şairimiz Sabahattin Ali'ye adıyoruz. Bizler dev şair Sabahattin Ali'yi anlatmakta zorlanıyoruz. Ben Ayvalık halkı olarak çok şanslı olduğumuza inanıyorum. Çünkü Sabahattin Ali Edremit Körfezi'nde yaşamış. Ayvalık'ı keşfetmiş ve gezmiş, değerlendirmiş. Bize de biricik kızı Filiz Ali gibi bir evlat bırakmış. Ayvalık bir kültür, sanat kentidir. Gerçekten sana ve sanatçıya önem verir. Bu böyle gelmiştir, böyle de gidecektir. Ayvalık sanatçıya ilham verir. Sanatçılar da Ayvalık'a ilham verir. Göreve geldiğimizden günden bu yana daha önce Ayvalık'ta yapılan kültür ve sanat etkinliklerini tüm hızıyla sürdürmeye çalışıyoruz. Sanatın her kesime ulaşabilmesi için de 'Zeytin Çekirdekleri' Projesini başlattık. Bu projedeki çocuklarımız Ayvalık'ın 36 mahallesindeki bin çocuğumuza sanatsal ve kültürel eğitimler veriyoruz. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Gençer'in konuşmasının ardından başlayan panelde; Prof. Filiz Ali'nin yanı sıra Edebiyatçı Öğretmen Asuman Susam ve Sinema Belgeselcisi Sevengül Sönmez, Sabahattin Ali'nin hayatını ve Türk edebiyatının gelişmesi adına yaptığı çalışmaları anlattılar.

Panelin ardından yapılan belgesel sinevizyon gösteriminde ise Sabahattin Ali'nin yaşamından kesitler sunuldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Ali Filiz Ali Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title